reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hey kobitki! Na wstępie życzę wszystkiego naj w nowym roku!!!! Ja tylko na sekunde bo za 15 minet lecę do pracy. Dziś pierwszy, ciekawe jak będzie... Zdam jutro szerszą relację :)))

reklama
Kilolek to rzeczywiscie dlugo jest Kubuś w przedszkolu:tak:
a chetnie chodzi??

Gosiulek ja to ostatnio mam myśli, ze jestem beznadziejną matką:zawstydzona/y:
:zawstydzona/y: a jak widze Kube smutnego to juz w ogole beczę:( ja nie wiem czy mi ciąża tak daje po glowie czy sie starzeje czy co:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a nerwus ze mnie taki, ze lepiej nie gadać:no: nawet jak to pisze beczec mi sie chce:-(

Lotka gratuluję:tak:

Mama ja tez jestem ciekawa kto u mnie w brzuchu jest:tak: jeszcze troche:-) dam znać :) chyba, ze zdecyduje, ze bedzie niespodzianka:-D

Pola u Ciebie to pewnie ciąża ale ja też mam takie myśli że nie jestem dobrą matką,że nie poświęcam dostatecznie dużo czasu dziecku:-(

Ciekawe jak Cleo?

Sama już nie wiem:-(
Czasami krzyknę porzadnie na Niego a On przylatuje do mnie i mnie caluje no to ja w płacz a Mlody lzy mi wyciera:-(
Caly czas z Nim siedzę, bawię sie z Nim, razem gotujemy, razem zmywamy naczynia, razem wieszamy pranie, wszystko razem, On sie wtedy bardzo cieszy:tak: a jak jestem smutna to On tez:-( i to mnie bardzo boli, codziennie wieczorem powtarzam sobie, ze jutro bede non stop usmiechnieta (dla Niego) a nie potrafię:-(

Gosiu to poswięcaj czasu jeszcze wiecej niż teraz. Nie pracujesz wiec chyba mozesz, odłóż niektore obowiązki na boczek i zajmij sie na 100% maluszkiem moze wtedy przejdzie Ci wrazenie ze zbyt mało czasu poswięcasz dziecku.
Moj Oli ma nas cały dzien, jak H jest w domu to prawie zawsze gra pierwsze skrzypce bo ja wiecznie cos robię i konca nie widac. Oli tak nas zajmuje. Najsmieszniejsze jest to ze jak chce wyjsc z nim na dwor mowi ze nie idzie bo sie bawi i rzeczywiscie sie bawi. Chyba jutro ok 9 powiem ze idziemy na dwor to moze pobawi sie sam troszkę. Jest dzieckiem ktoremu trzeba poswięcac uwagę bo upomina sie o to. awet jak cos buduje co sekundę mowi "popatrz mamusiu i mi przynosi chocby dwa klocki ulozone w wieże, jak bawi sie z H to tez do mnie przylatuje i mowi co robią i zeby popatrzyła. Czasami to męczące jest ale ja siedzę w domu wiec mogę sobie na to pozwolic. Inaczej byłoby gdybym pracowała a po pracy musiala wszystko w domku robic.

Chłopaki czytają bajkę, Oli dzis pospał do 18 wiec zaraz gasimy swiatło i mam nadzieje ze szybko usnie.
Ganiał dzis do 22 u dziadków na dole i na gore nie chciał wrocic, a tak rzadko go tam puszczam, jutro wyslę tez wieczorkiem.

Cleo, Azza zyczę powodzenia w nowej pracy!!!!!!

polaa czy chętnie? Zależy kiedy. Czasami nie ma ochoty iśc ale on generalnie jest humorzasty. W wgilie np oświadczył, ze on nie chce żadnych prezentów a przeciez wiadomo, ze chce. Czasami jęczy, ze nie chce do przedszkola a po południu jest awantura, bo nie chce wyjśc z przedszkola.
Dam jeszcze sobie te 2 tygodnie do ferii. A po feriach spróbuję chodzić po niego wczesniej

Kilolku - gratuluje - Zuzanna to piękne imie i fajnie że już macie ten wybór za sobą. Dajesz dzieciom drugie imiona???

Lotka ale super!!! pewnie jesteś teraz trochę spoojniejsza co?

Dziunka nie zawstydzaj mnie :zawstydzona/y:, do ideału to mi dalllllllleko, staram się słuchać głosu z wewnątrz i męża :-D (czasami). Bo to nasze dziecko, a nie moje i nie mogę nie mam prawa wychowywać go po swojemu. Wszystko co robię chcę robić w zgodzie z mężem, a jak czasmi mi nie wyjdzie to staram się poprawić przy następnej okazji. Czasmi robimy tak jak ja to sobie umyślę, a czasami jak mąż, ale najważniejsze żebyśmy trzymali wspólny front i to moja dewiza w trudzie macierzynstwa :-D:-p:-D

Jeśli chodzi o lęk, choroby dziecka to pewnie że serce matki zawsze będzie w pogotowiu, ale staram się nie zwariować. Jeśli chodzi o zdrowie to mimo tego że Paweł przewlekle mi choruje, ma wadę serca i kilka innych "wynalazków" to jestem o dziwo JUŻ spokojna, jest pod stałą opieką specjalistów, w 100% pod opieką pediatry, którego zdanie szanuje i nie podważam, uważam że nawet jeden antybiotyk za dużo jest 100 razy lepszy niż jeden za mało. i tak jest ze wszystkim, z badaniami i lekami, przecież nie mogę dać się zwariować

Dziewczyny życzę owocnego przebierania ciuszków, ale macie sobie fajnie;-)

etna, daję, podziadkach. Jest Jakub Aleksander i Michał Tadeusz. Teraz jeszcze się nie zastanawialam ale mam do wyboru: Antonina, Apolonia, Barbara i Beata. Zobaczymy jeszcze.

reklama
Do góry