reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie dziewczynki

Po poerwsze!! Agrafko gratulacje podwyżki, nagordy i ...zapomnialam :zawstydzona/y: Ja czasami myslę jak Twoja praca wygląda ale kompletnie nie znam sie na tym. Komputery, programowanie itd mozg mi sie lasuje. Zastanawiam sie jak ty to ogarniasz, mniej wiecej znam temat bo pracowalam w firmie ktora tworzy programy księgowe wiec programisci i serwisanci są mi znani ale to dosyc cięzka praca dla umysłu i trzeba się nagłowić, prawda?
A co do pieniązkow, przydadzą się napewno :) nigdy nie jest za duzo :-D

Gosiulek a jaką technikę stosowałas przy smarowaniu? To lekarka Ci nie powiedziała co i jak?

Banana piękne dzieła sztuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprint w sprzątaniu masz niezły.
3 sypialnie?? Matko jaki macie duzy dom! Ja wiem ze w UK domy w standardzie mają duzo sypialni, kuchni itd ale ciągle się dziwię po co aż tyle :-D

Mama u nas 5 dały nam polalic solidnie, pisalam ze Oli był nie do opanowania przez dobre 2 msc, ja juz się cieszę ze juz wszytskie wyszły. To były histerie 1, 2, 3 w ciągu dnia nie do opanowania. Co mu tylko zabroniłam, nie dałam był płacz i spazmy. Teraz mama mowi nie, OLi to szanuje, mówi no dobrze i idzie dalej. Ja juz bylam załamana ale wszystko nam przeszło :-)

Ja dzis nic nie zrobilam, wstalismy o 9, o 12 wyszlismy na dwor, potem jedzenie i Oli spi od 14.30 a ja klepię z lozka! :-D

reklama
Ula najpierw psiukałam hascoseptem i za chwilę wpuszczałam do buzi nystatynę.Nie,nie powiedziała.dzisiaj jej powiedziałam jak robiłam i ....że tak wyczytałam to powiedziała że dobrze robiłam.No,ale to dopiero od poniedziałku niestety...
Nam tez piątki dają popalić.Maluch chodzi smutny,boli go.Pocieszam się że już prawie w całości są na wierzchu.Przynajmniej jedna.

Aza to nasze chłopaki sa na róni.A jaką wagę urodzeniową miał Konrad? I jak długi był?

ula, dom nie jest duzy, ale w miare ustawny. jedna sypialnia bardzo malutka. caly dom : 3 sypialnie, salon, jadalnia, kuchnia, lazienka i korytarz maja 73 m2. w uk domy maja wiele pomieszczen,ale metraz w porownaniu do polskich - malutki. niektore wrecz mnie rozwalaja, jak domki dla lalek. klaustrofobii mozna dostac.

chcialam upiec tort makowy z blogu moje wypieki, bo jutro odwiedzam koleznke, ktoraniedawno urodzila i widze,ze bedzie klapa. ciasto jeszcze w piekarniku,ale bardzo odbiega od zdjecia z blogu. jestem zla :confused2:

Ostatnia edycja:
Banana moze te sypialnie to jak u nas po prostu pokoje :) Bo u nas w domach nawet jak sie ma 4 pokoje to raczej jeden jest sypialnią a drugi popkojem dziecka, trzecim pokojem zwykłym itd :-D

o dobrze ze mowisz...chcialam zrobic na swieta tort makowy ale chyba dosyc trudny w wykonaniu jest i chyba go sobię odpuscilam.

ktory tort? ja chcialam makowy z nuta pomaranczy, ale moja wina, bo nie mialam suchego maku i wzielam z puszki, a teraz doliczylam,ze wtedy trzeba podwoic ilosc maku, bo po moczeniu zmienia wage. niestety, madry polak po szkodzie. chyba nie bede robic drugi raz :confused2:

Gosiulek mój przy urodzeniu miał 3900 i 57cm. To widzę, że nasze chłopaki również z mową podobnie. O ile dobrze pamiętam to Kacperek mówi kilka słów a resztę po swojemu...

Banana chyba ten sam mialam robic, niedawno wrzucała dziewczyna na bloga, z mascarpone i tez chcialam kupic mak w puszce.

Oli spi od 14.30 i idę go delikatnie budzic, wczoraj tez to zrobilam i nie było tragedi. chociaz szczerze powiem ze teraz i ja sama oko bym zamknęla. A niezadowolona z siebie jestem bo nic nie zrobilam dzis...nawet obiadu nie ma. Mam chinskie od tesciowej ugotuję tylko ryz. No jak sie z rana za robotę nie wezmę to jak mały drzemie nic nie chce mi sie robic :(

a wszystkie mamy nasze na bb pewnie pichcą i sprzątają :zawstydzona/y:

edit ohoo juz wstał z moją pomocą :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,

właczyłam laptopa a Mlody juz u mnie na kolanach:wściekła/y:
Malo dzisiaj pospał i marudzi:/ byle do wieczora:-)

Ula my tak jak banana mamy 3 sypialnie(tak jak piszesz pokoje:)) i mi to jak najabardziej pasuje:tak:
u gory nasza sypialnia, pokoj Kuby i mniejszy pokoik-bedzie dla dziecka:-)jak juz by bylo 3 dziecko to by bylo ciasno.

banana piękne są te twoje Aniołki:tak:

agrafka gratuluję podwyżki, fajny prezent

mialam cos jeszcze napisać ale zmykam bo Kuba marudzi...

Do góry