reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Widze, ze dopadły was ciazowe mdłosci. Ja przy pierwszej iazy niestety po witaminach miałam takie wymioty ze schudłam 5 kg. Ogólnie przytyłam8,100. Teraz lekarz zabranoił witamin do 5 miesiaca jedynie folik i owoce warzywa. No i wymioty ale raz na 2-3 dni a nie jak poprzednio ze siedziałam w łazience lub jezdziłam na kroplowki do szpitala.

reklama
mary ale ja chciałabym mieć już brzuszek taki malutki i okrąglutki:-D

agamir a co do mdłości to ja myślałam że w 2 trymestrze przestanie... a tu jakoś bez zmian :confused2:

Czesc dziewczyny serdecznie pozdrawiam. Jestem mama Antosia i zostane mama po raz kolejny termin 29 listopada. Na poczatku yłam przerazona teraz juz sie oswoiłam. Jestem po usg i na 80% kolejny chłopak.Pozdrawiam wszystkie mamy i gratualcje

No to gratulujemy kolejnej ciąży!! Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok. Jak się czujesz? Ciężko tak znieść ciążę po ciąży? Czy nie ma to dla ciebie różnicy? Sto pytań na minutę, ale to moja ciekawość. Witamy wśród listopadówek

Dzięki dziewczynki za miłe powitanie!
Oczywiście miałam już parę usg,jakoś nie wyobrażam sobie nie widzieć malucha :-) No i z tej mojej ciekawości wynikło,że będzie synuś :-D W sumie na początku nastawiałam się na córeczkę ale obawiałam się,że może być facet,w domu mam psa-samca,świnkę morską-samca,męża a i sama jestem pierwszą dziewczynką od 5 pokoleń:cool2: Cóż,następnym razem będziemy trafiać w córę a synuś będzie kochany tak samo.Co do śledzi to nigdy ich nie lubilam a na poczatku ciąży pochłaniałam słoiki śledzi z cebulką :-) Teraz nawet patrzeć na nie nie mogę:no: No ale truskawy to już inna sprawa,tak poza tym to zachcianek zadnych nie mam,wszystkiego mi sie chce a jak spróbuję to już mi ochota przechodzi :eek:.

Odnośnie ciązy jednej po drugiej, to wkurzam sie do granic mozliwości, gdy cała rodzina mi gada, że nie powinnam mieć jedynaka i takie tam... że lepiej, żeby nie było dużej różnicy między dziećmi. Kurcze!!!!!!!!!!! A ja nie chcę więcej dzieci. przynajmniej teraz jestem tego zdania, tym bardziej, że nadal pamietam jak sie czułam na początku. Nie nastraja mnie to na kolejną ciążę na pewno.

Czesc dziewczyny serdecznie pozdrawiam. Jestem mama Antosia i zostane mama po raz kolejny termin 29 listopada. Na poczatku yłam przerazona teraz juz sie oswoiłam. Jestem po usg i na 80% kolejny chłopak.Pozdrawiam wszystkie mamy i gratualcje

witamy serdecznie :) i gratulujemy pociechy jednej jak i drugiej ;) przynejmniej nie odzwyczaisz sie od pieluch :p hehe

z ciaza jedna po drugiej to ja bym bardzo chciala miec dwójkę odrazu tak jak to bylo ze mna i z rodzeństwem z siostra mam roznice 1.3 miesiace czyli.... :confused: mama zaszła ze mna jak siostra miala pół roku ;P wtedy jest łatwiej bo pieluchy ciagle sa w ruchu :) juz organizm sie przyzwyczaja do nocnych wstawań :) a co do trzeciego dzidziusia to tak po 10 latach :) starsze dzieci z domu pójda ;) a ja bede miala jeszcze pocieche hehhe :) planuje planuje a co bedzie jak wyjdzie okaze sie ... :)

No to jest fajne, dgy ktoś tego chce tak jak Ty Kasiulla, ale ja jestem chyba za słaba, żeby to znieść. Choć sama nie jestem jedynaczka, tylko moje siostry są dużo starsze ode mnie. 17 i 15 lat róznicy jest między nami więc nie bardzo pamietam, jak mieszkały z nami. I tak czuje sie jak jedynaczka i nie narzekam.

reklama
mi to brzuszek w ciagu tego tyg wypchneło ze az wszyscy sa w szoku :D kolezanka widziala mnie w srode i mowi ze wiekszy a jak wczoraj sie patrzyla to nie mogla uwieżyc :) zobaczymy co dalej bedzie :) a co najciekawsze waga w miejscu !! jak od poczatku w pierszych miesiacach 3kg poszło do przodu ( pozerałam wszytsko i ciagle :) ) pozniej gdzies tam 1kg i tyle.... moze teraz rapten mi skoczy do przodu .... pozdrawiam

Do góry