Madzia gratuluje dobrych wiesci|:-)a jak wygladalo to badanie tentna plodu??bo ja mam wizyte w poniedzilek i tez bez usg i chcialabym wiedziec jak lekarz bada tentno!!Ja już po wizycie:-) tak się na nią napaliłam, że godzinę wcześniej z pracy wyszłam i udało mi się, bo długo w kolejce nie czekałam.
Myślałam, że zrobi mi usg, ale nie zrobił, zajrzał do środka, powiedział, że stan zapalny nadal jest i przepisał 15 globulek (potem podam nazwę, bo idę je kupić, a na recepcie się nie mogę rozczytać). Pogrzebał, poprzyciskał brzusio, powiedział, że wszystko o.k., wielkość też. I sprawdził tętno płodu detektorem:-) super badanie, maleństwo szalało, bo ruchy tez słychać na detektorze Jestem szczęśliwa, że wszystko o.k.
Następna wizytę mam 18 czerwca, przed mam zrobić wyniki morfologi i znów mocz, choć teraz wynik moczu był bez zarzutów.
Pisałyście, że jecie truskawki, a ja głupia mam na nie ochotę i bałam się, że mogą uczulać i sobie odmawiam, a teściowie maja śliczne czerwone nie pryskane na działce- to sobie nie odmówię teraz mało tego jeszcze placek z truskawkami zrobię.
Codo truskawek to ja chyba z nimi przesadzilam bo mam jakies uczulenie na rekach i nogach ktore strasznie swedi:-(
co do infekcji to niestety kobietki w ciazy je czesto miewaja:-(oliwka1976 pewnie dzwoń do położnej, bo z tym infekcjami to nic nie wiadomo, a najbardziej wkurza mnie to, że i ja i mój mąż dbamy o higienę intymną, a tu takie paskudztwo- skąd Lekarz mówi, że to częste u kobiet w ciąży i tyle.
mary__mary ja tez zawsze niecierpliwie czekam na kolejną wizytę, następna mam już 18 czerwca i nie mogę się doczekać, bo pewnie w tedy to mi usg zrobi
ooooo przepraszam ja juz dawno sledziami sie zajadam:-)wiec ja mialam pierwsza takie zachciankito chyba pierwsza takaaaa śledziowa zachcianka tutaj ;-)
gratulujemy. już teraz oficjalnie jesteś w ciąży