reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Agrafka - jak czytam co Twoje panie w żłobku wymyślają to trochę mnie trzęsie,,,, a jak jesteście w domu, to przed dziennym zaśnięciem ona cyca? Moja Hanka właśnie mniej więcej w wieku naszych listopadziaków przestała spać... czy tego nie biorą pod uwagę, że dzieci są różne??
Kikolek - ehh z tymi dziećmi, mam nadzieję, że u WAS już lepiej; a Tobie tylko brakuje snu i jesteś przemęczona, ale ... jak mówią dziewczyny lepiej dmuchać na zimne i zrobić badania....;-)
Polaa - jakby mieszkali tak blisko, też byś miała w pewnym momencie dość ;-)
Znikam popracować..

reklama
Agrafka - jak czytam co Twoje panie w żłobku wymyślają to trochę mnie trzęsie,,,, a jak jesteście w domu, to przed dziennym zaśnięciem ona cyca? Moja Hanka właśnie mniej więcej w wieku naszych listopadziaków przestała spać... czy tego nie biorą pod uwagę, że dzieci są różne??

Wiesz, co te panie są ok, indywidualnie podchodzą do dzieci. Ala w domu jak ja ejstem usypia tylko przy cycku, ale jak jest z M to usypiała normalnie. I w żłobku też usypiała bez problemu, dopiero teraz pare dni jakoś sie zmieniła.
W domu jak jest ze mną w środy do południa, to śpi - właśnie teraz usnęła przy cycku. Więc nie wiem jak to z nią jest.

Generalnie wkurza mnie to, że Pani próbuję mi narzucać, ze mam odstawić - i mam ochotę im na złość zrobic i karmić, ale z drugiej strony już jestem zmęczona i czuję się uprzedmiotowiona. Poza tym Ali wychodzą górne kły i to zaczyna naprawdę boleć, bo są ostre i jak "zassie" to chcąc nie chcą mnie te zęby gryzą :/

Agrafka - rozumiem, a może przez te zęby nie chce spać w żłobku? Żeby wniknąć w ten mały umysł człowieczka i móc zrrozumieć postępowanie dzieci to byłoby ogromne ułatwienie dla rodziców ;-)

Już kiedyś mówiłam jak panie w złobku prosiły koleżankę o odstawienie od piersi bo mała jest marudna i miały z nią trochę problemów. Po odstawieniu - nie to dziecko:tak: Wesołe, szczęśliwe :tak: Także coś w tym jest:tak:

Jestem nastawiona na dzienne odstawianie w Gdańsku :)
Jak się spotkamy zobaczycie jak mi idzie - może będę cieniem człowieka :)))

Tylko chciałabym, żeby mleczko jakieś zaczęła pić..

Ja bym proponowała dwudniowy wypad z domu bez dziecka;-) mam trochę koleżanek, parę forumowych które tak odstawiały. Babcia np. przyjeżdżała do wnuczka/wnusi, jak tata nie chciał się podjąć, a mama wybywała z domu. Zawsze odnosiło skutki.

Bo wiesz, taka wyprawa, w obce miejsce, to już dla niej będzie dość nietypowa, może trudna sytuacja. A co dopiero jak mama nie da "cycy".

Tak mi to teraz do głowy przyszło.

Bo wiesz, taka wyprawa, w obce miejsce, to już dla niej będzie dość nietypowa, może trudna sytuacja. A co dopiero jak mama nie da "cycy".

Tak mi to teraz do głowy przyszło.

Też o tym myślalam, ale z drugiej strony będę tam miala siostrę i szwagra i dużo bodźców do odwracania uwagi w dzień. Zobaczymy, jak będzie jakiś dramat to nie będę dziecka męczyć - ale mam nadzieję, ze właśnie w takiej sytuacji w dzień zapomni o cycy.
Bo jeśli chodzi o wypad bez Ali to tatuś musiałby się podjąć, moja mama ma jakąś traumę związaną z moim karmieniem i za nic w świecie by z Alą na noc nie została :/.

Agrafka mój mały też nie chciał i nie chce pić mleka.Nie zmuszam go.Je za to kaszki mleczno-ryżowe.Też chciałam by najpierw zaczął pić jakieś mleko ale ni hu hu.Trudno.

reklama
My dzisiaj z rańca pojechaliśmy do Kamiennego na plaże. Szalelismy na calego w piachu:tak:Teraz była kąpiel i młody śpi:tak:

Agrafka ja mysle , ze te Panie ze zlobka chca dobrze. Widza , ze cycanie utrudnia małej funkcjonowanie i dlatego tak naciskaja..

Do góry