reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cze,
zdycham , gorąc jak diabli, Gonia o 6 wstałam teraz śpi, mego wywiało o 4 nad wodę na rybki, jak ja nie lubię weekendów można się zahatać na śmierć a i tak w domu nie widać, że coś zrobione wrrr.
Gosiulek - przytulam ,,, ehh życie , człowiek nie wie co komu pisane.
Cleo - u mnie na osiedlu zabawki leżą w piaskownicy od dawien dawna, ja tylko swoim nie pozwalam zabierać jak widzę, że jakieś dziecko odejdzie na chwilę od tej zabawki....;-) może tutaj ludzie tak traktują hasło, że to czyjeś nie ruszaj??
Dziunka - akcja kupa bajer,,,,
I oczywiście moja głowa dała znać, że nie pamiętam co jeszcze czytałam... znikam by nie dać dalszej plamy;-):-D

reklama
To fakt akcja kupa super.Uśmiałąm się do łez.:-D
Fajnie że u Was już tak jest. Mój mały tylko przez przypadek potrafi zrobić do nocnika siku.Poza tym wszystko poosikiwane dookoła. No, ale dopiero zaczeliśmy treningi.Mam nadzieję ze szybko się nauczy.

Anawawka dziękuję.

Witam kochane wróciłam. Będzie mnie teraz mało, ale juz niedługo wrócę na dobre. Prawka nie zdałam wymusiłam pierwszeństwo na rondzie i byłam na siebie mocno wściekła, bo zrobiłam to pod koniec.

POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH.

hej dziewczynki

Posadziłam pupkę na chwilę i zaglądam co u Was.

Olis spi od godzinki, maz pewnie zaraz wroci z pracy a ja nie mam kiedy odpocząc. Od 8 na dworzu, pojechalismy do siostry bo u niej duzy plac z piękną trawą :tak:
Piekę Dziunkowe ciasto z truskawkami (Ktoś pisał ze nie wychodzi? ) mi wychodzi zawsze a robię je parę razy w tygodniu :-)Jest proste, szybkie i dobre. Nie trzeba ucierac masła, zagniatac, przesiewac itd, a rosnie w oczach, dzis powsadzałam do srodka truskawki zeby nie były tylko na wierzchu, posypałam płatkami migdałów i na wierzch duzo kruszkonki (ja robię ją z masła a nie oleju, jest smaczniejsza :tak:) ) Także Dziunka dzięki za przepis :-)

U nas wczraj smieszna akcja wieczorem. Ok 20 wychodzimy na rowery z małym, H juz wyjeżdża a ja się po cos wrociłam, aha po kask, widze krązy auto na naszej ulicy a w nim tutejsza babka z kwiaciarni. Zawrocila, zatrzymuje sie i się mnie pyta ze chcialaby z Panią X Y-Z czyli ze mną, wyjmuje wieeeellllllkkkkiiii bukiet kwiatów i mowi ze to dla mnie z poczty kwiatowej. Ja oczy w słup i mówię ze to pomyłka sratatatata, a potem pytam od kogo, babka - nie ma bileciku wiec nie wie, ja a kto zamawial, ona nie wie.........juz nie musze pisac ile mi mysli przeleciało przez głowę :-D:-D:-D:-D........kątem oka widzę ze zawraca mój mąż, myslę sobie no to ładnie:szok: zaraz bedzie zadyma :-D...........ale po jego minie widzę ze to chyba nie nieznajomy tylko mój mąż. Oczy w słup przecież ani imienin, urodzin, dnia dziecka, mamy juz nie ma, wiec co????????? A mąz do baby ze miało byc na 6 czerwca - ona ze poczta kwiatowa dala zlecenie na dzis hehehhe 6 czerwca jest nasza rocznica o ktorej w natłoku zycia codziennego zapomnialam :zawstydzona/y:

Wiec mąż zrobił niespodziankę ale.....hehehe u niego jest zawsze jakies ale :-D nie z jego winy ale za wczesnie ;-)

Mykam bo znowu mnie zastanie przed BB :-D

hello
oczywiście weekend i pustki u nas
dziunka widzę że Asia lubi akcję z kupkami :) hehehehe
anawawka chciałabym ponarzekać że mi gorąco ;) ale niestety pewnie dopiero za miesiąc będą mogła tak mówić :))
pathanka nie przejmuj się czasem tak bywa , pamiętam jak zdawałam po raz pierwszy to mi kazał powtórzyć koperte bo pomimo że wjechałam i się zmieściłam to wg niego za płytko no i już nie powtórzyłam bo się zestresowałam ;) ,następnym razem będzie lepiej zobaczysz :)
pola spokojnie jeszcze poczujesz te motylki ;) ,trzymam mocno &&&&&&&& żeby szybko się udało ;)
u mnie dzisiaj z rana lało a po południu wyszło słońce ale i tak na termometrze było całe 10 stopni na plusie ,no i dotarły do mnie zamówione tydzień temu rodzynki w czekoladzie :)) , szkoda że tutaj ich nie ma ,zaraz sobie zrobię koktajl z truskawek i potem rodzyneczki mmmmm :)

Chata lśni, laski grzecznie się bawią więc mogłam nawet wymyć podłogi.
Dziś na śniadanie były smażone chlebki, ale Asia pogardziła i wolała z tych chlebków zlizywać dżem co jakiś czas wołając "Nie ma" i żądając uzupełnienia:-D

Rano akcja kupa. Młoda nie chciała na nocnik, to posadziłam na muszlę, tam mocno chciała ale się nie udało więc zajęła się urywaniem papieru i wrzucaniem go do kibelka. :sorry2: Potem uciekła do pokoju i mniej wiecej co 2 minuty przybiegała wołając "KUPA" - jedną ręką trzymała pupę, drugą pokazywała na wc:-D I tak ok. 5 razy, oj umordowałam się, a za szóstym przybiegła z przerażeniem w oczach a Julka woła z pokoju: "Asi wypadła kupa w biegu!!!":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I faktycznie...między pokojem a wc piękna parówa:-D:-D:-D:-D

Zaraz lecę do miasta po budy i nowy bidon dla Asi, a do młodej załatwiłam niańkę bo sama z Asią nie jestem w stanie coś sobie kupić:dry:
hehehe akcja super

Witam kochane wróciłam. Będzie mnie teraz mało, ale juz niedługo wrócę na dobre. Prawka nie zdałam wymusiłam pierwszeństwo na rondzie i byłam na siebie mocno wściekła, bo zrobiłam to pod koniec.

nie martw się, uda siię nastepnym razem

my dzisiaj bylismy w ZOO
o matko... umordowana jestem strasnzie i nie wiem co o tym wszytskim napisać. Ludzi ogrom dziki, skwar potworny, połowa ulic/przejśc pozamykana, przejścia podziemne pozamykane, schody pozamykane, te czynne potłuczone, nadal brak podjazdów. Ja nie wiem jak mamy w stolicy sobie radzą, ja wymiękam. Widać juz jestem wieśniak pełną gębą. Mje dzieci z resztą też, bo w tlumie robiły się nerwowe. Michal płakał w każdej windzie i w tunelu. Siedźmy lepiej na tym swoim zad...

hej laseczki:-)

jak znosicie upały? bo mi łepetyna dziś pęka.maly śpi od 12:30

czy pozwalacie Waszym dzieciom np.na placu zabaw w piaskownicy bawić się łopatkami,wiaderkami itp innych dzieci?
dla mnie to normalne,zresztą dzieci zauważyłam często chcą sie tak bawić...ale co jestem na placu a jestem codziennie to tylko słyszę:" XXXX nie ruszaj to chłopczyka masz swoje" itp...nie kumam rodziców w ogóle...i dużo jest dzieci co się bawią same bo tak chyba nauczone.

Igi że praktycznie nie miał z kim się u teściów bawić tak tu lgnie strasznie do dzieci i nie zabraniam mu tego ,a nawet się cieszę.Dziś się zbuntował nie chciał piłki chłopaczkowi dać się pobawić:-D

zapomniałam dodać...

przyszła dziś jakaś babcia z wnusiem..na placu dzieci chodza boso bo piasek wszędzie,zresztą mamusie też ,a nawet czasem tatusiowie.wnuczek na oko 4 lata.gorąc.i słyszę "xxx no chyba nie zdęjmę ci skarpetek bo czym babcia ci pozniej nózki umyje":-D
Igiemu ręką obsypuje ,nakładam skarpetki,buciki i heja.w domu mamy wanne i sie wtedy myjemy:-Dkoniec świata

u nas tez sa ogolne zabawki w piaskownicy i jak najbardziej ignas sie nimi bawi:) co do ruszania zabawek innych dzieci (zwykle rowerki i wozki) to ja uczulam na to ignaca z tego wzgledu ze rozni sa rodzice i moze niektorzy sobie tego nie zycza..nie chce trafic na jakas/jakiegos nerwuske/nerwusa ktory mi nagada przy dziecku,a jeszcze gorzej ignasiowi:/ zwykle pytamy i zgadzaja sie bez problemu, my tez dajemy, no problemos:)

Witam!!!!

Pawel dzisiaj zasnal dopiero kwadrans przed 21, krecil sie w lozku 45 minut, ale spi juz smacznie.

Ula napisz mi jeszcze raz ten przepis od A do Z, moze ja cos źle dałam, że mi zakalec wyszedl??????????

Do trzech razy sztuka, głowa do góry!;-)

Etna widocznie jesteś tak zdolna jak moja mama, której ostatnio też zakalec wyszedł:-D Może za bardzo się staracie?Ja robię na łapu capu w międzyczasie wykonując sto innych czynności, raz nawet kręciłam ręcznie, bo mikser wysiadł i też wyszło pyszne.

Ja miałam dziś dzień do dupy... to znaczy zapowiadał się super, kupiłam sobie świetne buty na koturnie, zjadłam ogromne lody a potem... tylko gorzej.
A tak poza tym Asia cały dzionek u mamy biegała na boso - po trawie, piasku, kamieniach, bruku, kaflach i co tam jeszcze chcecie:-D ale nóg domyć nie mogłam:-D

reklama
Witajcie koteczki:tak:
ja tak na chwile. Wczoraj byliśmy u Etny ,,dzis wybralismy sie nad Jar Raduni , mój M robił prawdziwe hamburgery, a jutro... wpada do nas etna z rodzinka i Dziunka:tak:
lubię jak sie cos dzieje , nie usiedze w miejscu:tak:

Do góry