reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Babcia niestety ma obie ręce zlamane w nadgarstku. Jeszcze jej nie widzialam, wiięc nie wiem ile jej zagipsowali ale na pewno nie mało. Nie mam pojęcia jak to teraz będzie

reklama
Ula gratuluję siuśka, co do deszczu było coraz ciemniej aż w końcu...wyszło słońce:-D deszczu ani widu, ani słychu.

Swoją drogą gdzie ten "Wiktor" co miał tornada, burze i gradobicia przywlec?

Ja kupiła dorsza i zrobię dzieciakom rybkę na weekend, kupiłam też kotleciki rybne.

Otworzyłam dziś balkon i Asia szaleje, a ja mam serce w gardle, choć niemożliwe jest żeby wypadła jak i tak się boję:szok:

Kilolek dopiero teraz przeczytałam! Straszne, a najgorsze że w tym wieku cieżko się goi :(

Ula no to wykrakałaś - pada deszcz. Wręcz leje:tak:

Ostatnia edycja:
Dziunka moja babcia jakiś czas temu opowiadała, ze dawno dawno temu jej sasiadka otworzyła dziecku balkon latem i to dziecko sie tam bawilo bawilo, a ona co chwile zerkała. W pewnym momencie rozległ sie dziwiek dzwonka, wiec kobieta poszła otworzyc drzwi i doznała szoku. Przyszła inna sasiadka z jej dzieckiem na reku. Dziecko wypadło z balkonu, nic sobie na szczescie nie zrobiło. To tak na przestroge ;-)
Kilolek życze babci szybkiego powrotu do zdrowia. A ta babcia opiekowała sie twoim synem??

Ja robie obiad-tak tak obiad, bo dopiero z moim N bedziemy go jesc. Niedługo wraca z pracy. Lece jeszcze do mamy na dół na rosół hihihi

no babcia za miesiąc kończy 80 lat, mloda juz nie jest. Gips ma na 8 tygodni, strasznie długo. I tak naprawdę nie jest powiedziane, ze te rece po zrośnięciu będą sprawne tak jak do tej pory.
I tak dobrze, ze my dzisiaj bylismy na podwórku jak babcia się przewrocila. Jakbyśmy tak w pracy byli to by leżała chyba kilka godzin na tym chodniku

Dziunka moja babcia jakiś czas temu opowiadała, ze dawno dawno temu jej sasiadka otworzyła dziecku balkon latem i to dziecko sie tam bawilo bawilo, a ona co chwile zerkała. W pewnym momencie rozległ sie dziwiek dzwonka, wiec kobieta poszła otworzyc drzwi i doznała szoku. Przyszła inna sasiadka z jej dzieckiem na reku. Dziecko wypadło z balkonu, nic sobie na szczescie nie zrobiło. To tak na przestroge ;-)
Kilolek życze babci szybkiego powrotu do zdrowia. A ta babcia opiekowała sie twoim synem??

Ja robie obiad-tak tak obiad, bo dopiero z moim N bedziemy go jesc. Niedługo wraca z pracy. Lece jeszcze do mamy na dół na rosół hihihi
nie, nie. Michalem opiiekuje się teściiowa u mnie w domu. Babcia mieszka w tym samym domu ale we wlasnym mieszkaniu z drugiej strony budynku. Doopieki to ona się raczej juz nie nadaje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ilona ja mam balkon oszklony pod sufit, do tego jak jest okno na balkonie otwarte to na takiej wysokości że Asia musiałaby stanąć na jeszcze jednej Asi i wtedy może coś by zobaczyła;-) co nie zmienia faktu że się boję :-D

Kilolek moja babcia złamała sobie żebra i nadgarstek, co chwilę się odnawia, tzn nie ma złamania ale b.boli, lub nie może ruszać nadgarstkiem/oddychać.

no nie ma żartów w tym wieku. A tak tylko się potknęla :/ ale jak zobaczylam t mowi do A. ze do spzitala, bo ręce są obie zlamane ale babcia, ze nei tylko zbite. Tate wezwalam i mówię, ze trzeba do szpitala to drugi mądry, poczekać itd. Ja musialam isc do pracy A. też babcia z tatą uradzili ze nei wiem po co do rodzinego lekarza pojada, bo ręce puchnąć zaczęly a to golym okiem bylo widać, ze nadgarstki połamane :/ ehhh
a wiecie babcia z tym Kubusiem Puchatkiem pojechala hheheh (zrobilam jej okłady z rywanolu a nie mialam plastra by gazę przymocowac i musialam takimi z Kubusiem Puchatkiem :D ) jutro jak ochłonie to zapytam czy zrobila furorę w szpitalu dziś to strasznie rozdrażnona

Edit: jja mam na balkonie najgorszą z możliwych barierek czyli 4 poziome dechy:/ tylko patzeć jak ktroemus wpadnnie pomysl na to wleźć. Moja mam się uparła na taką barerkę, bo jej się podobala a musi przecież być tak samo :/ balkon otwarty caled nie, bo u nas na strychu duchota ja co prwda zwyklew pokoju jestem to widze dokladnie co robi ale wstatarczą sekundy muszę cos pomysleć.

Ostatnia edycja:
Kilolek ja mam na balkonie zamocowaną taką plandeke co Tiry maja na przyczepie. Bardziej chodziło mi o to by nikt nie zagladał bo ja na parterze mieszkam ale zabezpiecza również ;))) Takie coś:

Załączniki

• STA71901.jpg
    STA71901.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
reklama
No wiecie co, w kinie tego nie grali...

Asia leżała blisko godzinę z otwartymi oczami, nic nie mówiła, właściwie się nie ruszała, ale zasnąć też nie mogła. Fakt, że sąsiad puszczał "łubudubu" na cały blok:confused2:
Na szczęście skończył i mała śpi...

Jutro u nas koncert Kasi Cerekwickiej z okazji Dnia Jakuba - założyciela miasta i cholercia zaczyna się o 22:crazy: a mieszkam dosłownie rzut beretem od placu:confused2: Poszłabym zresztą, ale skończyły się czasy gdy A wpuszczał nas za kulisy...a samemu się boję stać w tłumie, wśród pijoków:-p

Do góry