reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
dziunka dziekuje Ci dobra kobieto, weszlo ;) widocznie cos nie tkak robilam wczoraj:/
tylko nikogo nie ma ale przynajmniej wiem juz jak sie tam wchodzi:-D

Dziunka, no dobra, dobra... jestem :))) Tak czytam Was i czytam i oczy mi się zamykają. U nas wsio oki ale widze, że u Was bardzo teskno za tatusiem... Jednak widze, że dajesz sobie swietnie rade i jeszcze ciasto robisz... szok... Zdolna z Ciebie bestia... Mi ostatnio uruchomiło się mega lenistwo, ciągle bym spała...

Dziunka rzecz jasna ze nie codziennie jest tak ze Oi usypia ok 23 i to przy tv :)
Mojego tv nie rozbudza a wręcz uspokaja. Obejrzał z 10 minutek balejczkę na leżaczku, z kocykiem w rączce i smoczkiem i juz utulał się do snu, wzięlam do sypialni, poprzytulalismy się i spi :)

Od jakis 2 tygodni Oli na drzemkę w dzien (nie codziennie ale często) upodobał sobie zasypianie przy bajce. Wczesniej a to na rękach a to sam a teraz musi byc mega zmęczony zeby wszedł do sypialni i zasnął. Kiedy jest zmęczony, przychodzi na lezaczek, wlączam mu bajkę, daję smoka, kocyk, obejrzy 5 minut albo 15 minut przekręca sie na lezaczku na bok i zasypia. Czasami przenoszę do lozeczka jak juz spi bp np. zajmę sę obiadem a on mi w sekundę odleci.

Książeczki czytamy przez cały dzien, wieczorem także ale często jest tak ze po prostu zamykamy się w sypialni i kladziemy do lozka i się przytulamy, spiewam mu kolysanki i tulimy. Dzis byla wyjątkowa sytacja. Wolalam wlączyc bajki niz patrzec jak placze z byle powodu, chodząc i potykając się ze zmęczenia o rozne rzeczy. Uspokoil się, wyciszył i spi :)

Zmykam i ja :) DOBRANOC!

Ula - znam ten ból późnego zasypiania, Hanka potrafiła zasnąć po 24 , obudzić się do 11.30 i ok. 16 znów zasnąć na 2 godziny, jak szłam w zeszłym roku do roboty, stwierdziłam, że trzeba dziecko przestawić i jakoś udało nam się ją wyprowadzić.. a jej rówieśniczka jeszcze potrafi zasypiać po 22.30...
Co do wyciszania, nasze mamy powtarzają to jak mantrę "wyciszanie" - a moje przed snem łapią 3 oddech i najlepsze dla nich "wyciszenie" to taniec, bieganie po łóżkach itp.;-) Poza tym kąpiel je też pobudza, więc po kąpieli trzeba je jeszcze trochę domęczyć:-D
Polaa - moja Hanka mając 6 miesięcy została ze mną na tydzień u moich, po 16 zawsze wracał tata z pracy, a tu dziadek się zjawił, a ona się nastawiła na tatę, jaka była obraza że to nie jest tata. Dziadek od tego czasu był na cenzurowanym. :-D Także obrażanie się może też wchodzić w grę albo coś takiego jak rozchwiane poczucie bezpieczeństwa, o którym się tyyyyle naczytałam , że mózg staje. Hanka moja jest taka wrażliwa, że nawet zachwianie równowagi dnia powoduje u niej histerię, właśnie w wyniku straty poczucia bezpieczeństwa. Niestety życie nam tyle tych rzeczy dostarcza, że zostaje nam ciągłe zapawnianie dziecka, że jak ktoś znika, to nie na zawsze, ale na krótko.

Noc przespaną mieliśmy, dopiero po 5:25 okazało się, że Hanka nie śpi - nie wiem od której, możliwe, że usłyszała budzik..

Edit.
AAAAAAAAAA Wszystkiego Dobrego Mamy!!!

hej hej ja klikam z kibelka. Olis jeszcze spi-no nie dziwię się a ja po 8 postanowilam wstac i przynajmniej toaletę zrobic.
ANA mielismy czas kiedy OLis zasypiał ok 21 i wstawał ok 5-6 - to było straszne bo na oczy ledwo widzialam. Mi pasuje kiedy idziemy do sypialni ok 21.30 a on zaraz zasypia lub najpozniej ok 22, spi wtedy do 7-8.30. Teraz jest długo widno i pasuje nam spędzanie czasu z tatą ktory wraca do domu ok 18-18.30. Idziemy na spacerek, na plac zabaw, na rowery :) Wracamy niekiedy ok 20.30 lub 20.
Moja mama codziennie wieczorem do nas na gore wchodzi i mowi wyciszcie go bo gania :) U nas wyciszenie to bieganie, gilanie, pierdzenie w brzuszek :) Po takich zabawach szybko zasypia :) Po kąpieli nie ma mowy i spaniu, no chyba ze w dzien mało spał albo kąpiel jest ok 20.30 i niuniek jest tak spiący ze czas do lozka.
Dzis pospi do 9 pewnie i byc moze drzemka się przesunie z poludnia na popoludnie ale juz nie dam tak dlugo spać :) zeby nie bylo problemu z wieczorem. Plus takiego poznego zasypiania jest taki ze OLis spi jak "zabity", nie kręci się, nie karmimy się w nocy, dzis ok 5 rano mu dalam mleko a nie o 24, 5 lub cos w tym stylu. Spi jak mops :)

U mnie dzis pięknie!!! A ja znowu mam dzien swistaka, pranie, prasowanie, sprzatanie, ogarnianie, gotowanie - buuuuu

MIŁEGO DNIA DZIEWUSZKI!!!

Dzien Mamy - muszę pamietac!!!

Witajcie;-)
Moja mama ma dziś pacjentów wiec nie wiem , czy dzis ją odwiedzę , ale w sobotę będzie obiadek:tak:
Dostałam @ i czuję się podle. Może jednak przełąmię się i zabiorę małego do zoo:tak:

Ula Antek mimo , że zasypia 19.-19.30 to dopiero koło 5 pije mleczko albo wcale (zdarza się to coraz częściej):tak:

Anawawka Tobie tez wszytskiego naj:tak:
KIlolek- uadenego dnia matki w przedszkolu.

Młączyłam małemu "Jessa.." i zaraz ruszamy na plac zabaw

Hej dziewczyny, ja sie tylko przywitam, nie bede pisać co u mnie bo szkoda gadać.

Miłego dnia mamy wszystkim życze :-)

reklama
Do góry