reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

no wiec, mam na codzien smarowac mascia cholesterolowa z witaminami buzke i te plamy, a na noc sterydowa - oby NIGDY jej nie dac na slonce. doustnie Aerius - 1x2,5ml - to codziennie i co kilka dni wapno - zeby nie za duzo. dopiero "po sezonie" zrobi mu sie testy, zeby wiedziec na co alergia.
no i mamy recepte na adrenaline(jedna ampulka z igłą czy jakos tak) - mam nadzieje jej nigdy nie uzyc, ale juz jestem spokojniejsza i mozemy jechac na wieś :-) :-)

Lotka a jakie macie zmiany skórne? My znowu mamy takie plamki, dermatolog mowila ze to Łojotokowe Zapalenie Skóry, po sterydzie Lotriderm zniknęło a teraz znowu jest. Mamy słabszy Pimafucort ale po nim nic nie schodzi, po masci cholerstelorowej tez nie ;/ Moze podac sklad tej masci cholestelorowej z witaminami? my mamy czysty cholestelor. U nas zaczyna się to malenskimi krostkami, ktore przeradzają się w suche plamki małe i one rosną, jak juz są duze robi się taka czerwona otoczka wokół krostki.

Ja tez pospałam a co :) Olis 3h i biegposzedł z babcią do kur a ja wlasnie wychodzę zaglądając do Was :)
no wiec, mam na codzien smarowac mascia cholesterolowa z witaminami buzke i te plamy, a na noc sterydowa - oby NIGDY jej nie dac na slonce. doustnie Aerius - 1x2,5ml - to codziennie i co kilka dni wapno - zeby nie za duzo. dopiero "po sezonie" zrobi mu sie testy, zeby wiedziec na co alergia.
no i mamy recepte na adrenaline(jedna ampulka z igłą czy jakos tak) - mam nadzieje jej nigdy nie uzyc, ale juz jestem spokojniejsza i mozemy jechac na wieś :-) :-)

Lotka a jakie macie zmiany skórne? My znowu mamy takie plamki, dermatolog mowila ze to Łojotokowe Zapalenie Skóry, po sterydzie Lotriderm zniknęło a teraz znowu jest. Mamy słabszy Pimafucort ale po nim nic nie schodzi, po masci cholerstelorowej tez nie ;/ Moze podac sklad tej masci cholestelorowej z witaminami? my mamy czysty cholestelor. U nas zaczyna się to malenskimi krostkami, ktore przeradzają się w suche plamki małe i one rosną, jak juz są duze robi się taka czerwona otoczka wokół krostki.

Ja tez pospałam a co :) Olis 3h i biegposzedł z babcią do kur a ja wlasnie wychodzę zaglądając do Was :)

a wlasnie mialam sie zapytac ile Wasze dzieci siedzą przed TV, ja swojemu ograniczam ale najlatwiej jest posadzic dziecko przed tv i cos zrobic - dlatego czasami to robię ;/
a teraz to juz w ogole oszalal, obejrzal raz w tv film o zwierzakach ktore mowią, jak sie skonczyl;a byl placz bo trafilismy na koniec, maz sciągnął Koty i Psy i jest szalenstwo, oglądalby to non stop na laptopie dlatego w tv juz staram sie nie ogladac. Maz sciągną swinkę z klasą i swiateczne psiaki ale kreci glową ze nie, bo chce psy i koty. W bajce sa ze 2 momenty gdzie wola mama bo sie troszkę boi bo to film o tajnych agentach :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martolinka tak, razem z meżem. Teraz to coś czuje, że bedzie lekka głodówka bo musimy do końca miesiąca pasa przycisnąć ale może to wyjdzie nam na dobre ;))) Pewnie bedziemy lecieć na warzywkach i nożkach z kurczaka :)))

Dziewczyny co do uczulenia to ja juz na nie nie reaguje. Przestałam odkad pojawią sie i znikają nawet jak nic nie zmieniam więc odpuściłam. Smaruje tylko balsamem do ciała i tyle. Nie daje żadnych leków bo jak dla mnie nie ma sensu. Zawsze po pewnym czasie znika. Po 2 roku wybiore się na testy a teraz szkoda dziecka na szlajanie się po lekarzach, którzy sami nie maja zielonego pojęcia co może uczulać...

ponoć byla to reakcja alergiczna na lek czyli zyrtek w tym wypadku

anawawka zapomnialam CI wczoraj napisać, bo pytalaś o Cleo. Jest w Warszawie od niedzieli ale nie ma netu na razie. Teraz to będziecie miały do siebie rzut beretem :d

kolejną noc zarwana praktycznie u nas :((( niby spałam kilka godzin ale na kanapie na siedząco z Michałem na rękach, więc co to za spanie. Nie mam pojęcia co mu się dzialo.Płakał okropnie, prężyl sie i wolal "ała". Myślalam, ze kupa moze ale zrobił wczoraj 2. Jedna przed kąpielą a druga już w łożku. Wczoraj naprawde duzo wypił, bo razem z zupą i owocami wyszło 1300ml więc wreszcie laktuloza zadzalala i pchnęła to kupsko. Obawiam się, ze mogła mocno przeczyyszczająco zadziałać i dlaego go ten brzuch bolał (chyba) ale więcej kup nie było. Dalam mu paracetamol w końcu to się chcoć troche uspokoił i pospał na tych rękach. Nie wiem ocb.

A tak poza tym to mam wnerw grrrrrr. Zamówiłam pól roku temu wycieczkę do Zamku Krolewskiego a godzine temu dzwonią, ze nie mozemy przyjechac, bo Obama tego dnia ma życzenie Zamek zwiedzac grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (mógł się wczesniej umówić!)

Co do Michasia - a może ząbki lub nóżki?

A czekaj, czekaj, Julia oprócz strasznych bóli nóg często miała bóle brzuszka ok 2 roku zycia, czasem aż na pogotowiu lądowaliśmy - a wyniki były ok... W końcu regularnie dawaliśmy espumisan i chyba to pomogło:tak:

Co do Obamy - a to świnia tak się Ilonce wepchnąć!:wściekła/y:

A testów nie robi się po 5 r.ż?

Aza razem z mezem jestes na dietce? :) powodzenia , juz pierwsze efekty widac :)
A ja położyłąm sie , usnełam i godzine spałam . Młody w sumie 3,5 :) teraz oglada bajke a ja ograniam sie i idziemy do lasu :)

O jeny, jak ja bym zasnęła chociażby na godzinę to już byłabym nie do życia.

a wlasnie mialam sie zapytac ile Wasze dzieci siedzą przed TV, ja swojemu ograniczam ale najlatwiej jest posadzic dziecko przed tv i cos zrobic - dlatego czasami to robię ;/
a teraz to juz w ogole oszalal, obejrzal raz w tv film o zwierzakach ktore mowią, jak sie skonczyl;a byl placz bo trafilismy na koniec, maz sciągnął Koty i Psy i jest szalenstwo, oglądalby to non stop na laptopie dlatego w tv juz staram sie nie ogladac. Maz sciągną swinkę z klasą i swiateczne psiaki ale kreci glową ze nie, bo chce psy i koty. W bajce sa ze 2 momenty gdzie wola mama bo sie troszkę boi bo to film o tajnych agentach :)

Dla mnie niesamowite że wogóle tv go interesuje:szok:takiego maluszka:szok: i że wysiedzi przy tv spokojnie, szok.
Albo ja mam inne dzieci :-D
Asię nie interesuje wcale obraz, tylko muzyka - ale równie dobrze może lecieć w radiu. A ile razy żeby odwrócić jej uwagę od czegoś pokazywałam coś w telewizji - gdzie tam, rzuci okiem, idzie dalej:-D
No i bardzo dobrze. Przynajmniej wzrok oszczędza;-)

Jutro z samego rana lekarz - strasznie cierpi ten nasz bąbel :(

Dziunka ja nie znoszę spać w dzień , bo pozniej tez jestem nie do zycia:tak:ale cos mnie głowa bolała i oczy same sie zamknęły:tak: Kurcze zdrówka dla Asi:tak:

Ula Antek rano oglada 30 min jakies bajeczki na mini mini a ja w tym czasie zagladam do Was i pakuje nas na spacer , szykuje ciuchy. Potem czasem jeszcze po obiadku około 30 min. Staram sie zeby nie było to wiecej jak godz. dziennie. Ogolnie jestem przeciwnikiem telewizji , mało ogladamy , ale czasem mój cień chodzi za mną krok w krok i nie moge niz zrobić

Dziunka moja też sie tv nie interesuje-może dlatego ze telewizor wisi na ścianie i nie jest na wysokości jej oczu. Tylko muzyka sie jej podoba i to nie każda, ma ulubione piosenki np. lady gage, jennifer lopez ;-)

Nie, no jeszcze niech któraś powie że jej dziecko ogląda tv to padnę:-D nie w sensie źle czy dobrze ale że wogóle są zainteresowane.

Dziunka mowie powaznie , jakbym mu nie wyłączyła to dalej by siedział :) a jak mówię Antek obejrzymy bajeczkę, to az lapkami przebiera. Siada w swoim foteliku , bierze kocyk i dawaj :)

Zmieniając temat: spójrzcie na to, CUDNE!
[video]http://www.cda.pl/video/1656024/Utopi-sie-czy-nie-_18[/video]

Mogłabym oglądać to i oglądać - niedługo tak będą pływać Antek z Pawełkiem!

Ostatnia edycja:
O matko dziunka,zmroziło mi krew w żyłach :) nie wiem co o tym myśleć :) Ja najlepiej lubię jak nasz instruktorka go wrzuci pod wodę i on sobie do brzegu dopływa. Umywam ręce :)
Antek śpi!! jupii :)

reklama
Antek spi???????? łojezuuuuuu u mnie Olis wczoraj wstał ok 12 z drzemki i padał na twarz ale jak jest tak jasno to w zyciu nie zasnie, ok 21 usnął w sekundę. Marta to zyc nie umierac, jeszcze zdazylabys się na jakas imprę wyszykowac i isc na całą noc a Synek nawet nie wiedziałby ze mamusia gdzies poszła ;p

Dziunka ja myslę ze oglądanie bajek to nie zadna abstrakcja dla dzieci w tym wieku. Podoba mi się to ze potrafi Olis usiąść z spokoju i pooglądac, oglądałby długo ale np. dzis tylko z pół godzinki rano i po południu z 15 minut bo ciągle na dworze. Obejrzenie bajki to odpoczynek (bo ile mozna latac i latac :) ) a takze poznawanie, Olis lubi na Polsat Jim Jam oglądac Co ja widzę i szukac roznych przedmiotów, ja widzę ze on czasami ogląda ale jak są pytania lub zabawy chłonie to. Na polsat Jim Jam jest Bajka Barney i przyjaciele to cos jak Ulica Sezamkowa - wiele uczy itd a ja mogę ogarnąc i ugotowac co nieco :)
filmik niesamowity, ale 1 czesc mnie troszkę zasmuciła

Moje dziecko odprowadziło kolegę i jest z tatą u kurek a ja chyba go wsadzę w MT i przejdziemy się troszkę bo to młoda godzina :)

Marta no nie wierzę ze Antoniusz spi!!!!!!! O rajusku!!!! Ja nie wiedzialabym co ze sobą zrobic :) a o ktorej wstał Ci z drzemki?

Ostatnia edycja:
Do góry