reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

U mnie też wielkie lenisko w sumie siedze i nic nie robie, ale kuchnie wielkim łukiem omijam. Jasiek zaliczy kapuśniak u babci, a my hmmmm.

Co do zjeżdzalni u nas nie jest zbyt bezpieczna, sam nie wejdzie bo nie dałby rady ale jak go posadze to jedzie sam, nie wiem jak miałabym go trzymać, a poza tym to jaak tylko się usadowi to od razu się odpycha i jedzie nawet nie wiem kiedy.

MARTOLINKA ja wyjelam cycorki z kurczaka, ale jakos odmrażanie idzie im kiepsko, a tu spacer nie może czekać, wieć wieczorem na jutro coś zrobie.

ULA to mialaś motywacje na mycie podłogi. Za 140zł to fakt powinien robic furorę.

reklama
grrrrrrrrrrrrrrrr wcięło mi długiego posta ;///// a więc jeszcze raz..........
Witam się, żyję :)))))))
Marcel spi od 11.30 i pewnie lada moment wstanie.
U mnie na obiad dzisiaj szybkie danie: gulasz z kaszą gryczaną i ogóraskiem konserwowym.
Pojemy i spadamy z mamą i Marcelem na zakupy bo jutro lub pojutrze mamuśka upiecze mi ciasta na święta. Zamówienie złożyłam na babke trójkolorową, serniczek i jabłecznik :))))))))))))))
Co do zjezdzalni i placu zabaw to Marcel boi sie wchodzic takie wysokie domki na palach z mostkami itp. Nawet ze mną sie boi.....co do zjezdzalni to ciągle go asekuruję bo on wiecznie coś wymyśli, a to w polowie schodów mu sie odwidzi i chce zejsc albo wsadza tam nogi i chce na schodku usiasc itp.

Ja w temacie pieczenia się nie wypowiadam, bo nie piekę :-D Małżon podjął się tego zadania u nas w domu i nie będę mu się wcinać, zresztą ja potrafię nawet spaprać ubicie piany z białek, więc ...;-)
Co do zjeżdżalni... Gosiak pcha się sam , włazi po schodkach, jedynie ja ją asekuruję przy zjazdach, wczoraj usłyszałam, że jest szybka, jak jedna z matek się przyglądała jej poczynaniom... czasami zleci ze schodków, bo postanowi zrobić woltę, zmienić zdanie i zejść. Ogólnie Goniak nie ma kompleksów, wlezie gdzie chce i jak chce :-D , a jak nie chce być trzymana to się robi lejąca i wije się jak piskorz / tak samo jak Hanka w zeszłym roku /. Pomysłowość jej mnie czasami doprowadza do zatrzymania akcji serca, język mi kołowacieje itp. prze naprzód w poznawaniu świata i nie ma skrupułów.
Potrafi zaskoczyć człowieka stanem swojej wiedzy, np. w sobotę powiedziała do taty "zaraz przyjdę" , dzisiaj go posadziła i powiedziała "siedź".:szok: A czasami zachowuje się jak cielę, takie słodkie małe :-D:-D, przytuli się, da buziaka, słodziak mały...

To ja sie wyłamię i powiem ze Maja sama nie wchodzi na zjezdzalnie, zjedzie sama. Ja sie boja o nia i chodze za nia krok w krok. A i obiad ugotowalam: kapuśniak a teraz wstawilam zapiekanke hhihihi. Ciast nie piecze bo nie lubie i nie umiem ;-) Spadam na dwór.

czesc laseczki

jak leci??? ciut poczytałam...

Kilolek bidulko co tam się dzieje:-( na gg pogadamy ;-)jak znajde chwilkę...
Wyjatkowa dobra rada nie pisz za dużo o życiu prywatnym...ja wiem że w złych chcwilach liczy się na wsparcie z forum ...ale jak widzisz...Ciocia Klocia Wie Najlepiej:-Dusmiałam się hihi

dobra lece poplotkowac na gg:-D

cześć dziewczyny!
ja też listopadowa mama 2009 tylko jakoś zupełnie powrót do pracy rozmydlił mi wszystko.
teraz trochę oddechu bo jestem na zwolnieniu bo Frania chora. ale dziś jedziemy na kontrole i mam nadzieje,że wszystko będzie ok i też będziemy mogły chodzić na spacery
:)

Laseczki a ktoś wie co się dzieje z lagajką? Udzielała się swojego czasu dosc czesto a od dłuzszego czasu cisza

Jednak jutro raniutko jade do Pucka ,M zostanie z małym . Koło 9 powinnam byc z powrotem i znowu cały dzień na dworzu :)
jakoś tak nie czuję , że są świeta za pasem

reklama
Hej.

Ja tylko na chwile, czekam aż adnim usunie moje konto (już od paru dni czekam) i żegnam się z Wami :zawstydzona/y:.Tak będzie lepiej... uffff.

Zdrówka dla maluchów Wam życzę ;-).

Do góry