reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka ja miałam coś podobnego, zauważyłam u Ali jakieś białe plamki w buzi, ale nie dała mi nawet dokładnie zobaczyć. A potem miałam jakieś takie brodawki czerwone i bardzo mnie bolały jak ssała. Już nawet dzwoniłam do poradni laktacyjnej żeby sie poradzić, ale oczywiście okazało się że poradnia akurat nie działa, więc odczekałam w sumie jakieś 2 tygodnie i przeszło.

No właśnie, wczoraj miałyśmy wizytę u lekarza ale nie poszłam w końcu bo Asia w buzi nic nie ma a i z sutkiem lepiej...

U na pobudki 6-6.30 to norma, wiec dziś było swięto bo Ala spała do 7.00 :). I musieliśmy ją obudzić, żeby się wybrać do żłobka i do pracy.

Misiek się budzi, otwiera oczy, pierwsze pytanie kontrolne
A: "Mama? ".
Ja: jestem kochanie, dzień dobry - co ci się sniło ?
A: Kachki ? (czyt. kaczki)
ja: kaczki ? a co te kaczki robiły ?
A: fafa (czyt. wafelki )
ja: wafelki jadły, niemożliwe !! ?? :)
A: heheheehe !!!! :)
ja: a teraz pójdziemy do dzieci i do cioci na śnaidanko tak? jak myślisz co bedzie na śniadanko?
A: fafa ! kampki! (kanapki)

:))))))) Uwielbiam tego misia :)

Hehe, fajnie:-)

Ja czekam na @ powinna być w niedziele :zawstydzona/y: pozostaje mi czekac do końca weekendu a później - test :zawstydzona/y:.

Bylismy na spacerze, kupiłam Patrykowi bluzę :) a sobie parasolkę heh

Jutro będziemy wiedzieć czy mojego B citki znajomi mają nadal do 'wynajęcia' sowje mieszkanie. Chcą tylko by płacić za czynsz no i nasze opłaty :) Trzymajcie kciukasy:-)

Cleo- ja też to oglądam , bardzo mi sie ten serial podoba.

Trzymam kciuki!

Hej dziewczyny,
Byłam wczoraj na ponownym usg i..widać serduszko!!!:):):)
Wg usg termin mam na 4 grudnia, wg @ na 27 listopada..ciekawe, co się sprawdzi..
Dzięki za kciukasy, na pewno pomogły!!!:)

No super! A nie mówiłam? hehe:-) Ale sama się tak denerwowałam jak Ty, więc wiem co czułaś:tak:

Wynalazłam super lody w Biedronce za 3zl z groszami a pyszne jak nie wiem "Opera" się zwą

Ja kupuję takie pyszne rolady lodowe w biedronce za 4 zł:tak: Może to to samo?

Hey kobitki! My pozdrawiamy z szaroponurego Wrocławia. Ania masz racje gadamy , gadamy i końca nie widać :)))) Sączymy sobie drineczka, dzieciaczki spią a my ogladamu Komorowskiego bez głosu :))) Buziaki :****

Edit: Maxwell ogrooooooooooooomne gratki i trzymamy kciuki za fasolke z serduszkiem :)))

Ale Wam dobrze! Super Martuś ze pomyślnie dojechaliście, bo trochę się martwiłam:zawstydzona/y:
A teraz gadajcie, gadajcie i gaaaadaaaajcie:-D

Z kotem już lepiej, ale nie zakopuje jeszcze swoich siuśków i kupki, które na szczęście nie śmierdzą ale sam fakt;-)
Jest na specjalnej karmie - na razie mamy próbki, a potem będzie trzeba kupić 1,5kg za 55 zł. I wcale jej tak mało nie zjada... No i problem będzie z drugim kotem, bo on nie ma dostawać tej specjalistycznej karmy, trzeba będzie je rozdzielać podczas posiłków.
No ale damy radę, jeszcze zastrzyki do końca tygodnia.
Ma on szczęscie że jest taki piekny, rudy pręgowany, rzadko spotykany i mi go żal:-D:-D:-D

Co do mnie.
Dostałam skierowanie na chirurgię, jeszcze TSH i FT4 bo w końcu nie zrobiłam i z wynikami zapisać się na zabieg. Który niewątpliwie będzie szybko, bo boli mnie strasznie, mam problem z przełykaniem, oddychaniem...ech...

Muszę załatwić sobie laktator bo jak nic w szpitalu nie wyrobię bez mojego ssaka:-D

reklama
hej dziewczynki :)
ja wreszcie się doczekalam ze Olinek zaczyna miec przespane noce :) to pewnie też zasługa kaszki mannej na noc :)
Wczoraj zasnął ok 21 i grzecznie i spokojnie spał do ok 5.30. Moglam i wtedy nie dawać mu mleczka ale balam się ze jak się zacznie domagac jesc to mury bedą się trzęsły, poza tym gdybym mu nie dała przed 6 pewnie ok 6 i tak sam by się obudził bo głodny by był. A tak nakarmiłam o 5.30 i pospalismy do 7.30, nie zjadł za duzo ok 140 ml bardziej chciał spać :)
Muszę jeszcze ze sobą powalczyc ze kiedy OLis się kręci w nocy, zeby pierwszą myslą nie było ze chce mu się jesc :)

Olis wyspany, mama zadowolona :)

Mama to wspaniale ze bedziesz miala rodzinkę przy sobie, nie ma to jak mama :)

Marta, Azza wspaniałych dni razem :) (powiem szczerze ze podziwiam Martę, pojechać w nieznane, do koleżanki poznanej przez forum, z połnocy polski na południe, pociągiem z małym dzieckiem :) ach.....super!!!!!! )

My dzis przeżylismy szczepienie troche płaczu było, ale nie było aż tak źle. Teraz panicz odsypia mam nadzieje, że nic mu nie będzie. U nas zimnooooo.

MAXWEEL GRATULACJE !!!!! Super teraz prosze dbać o siebie i się nie denerwować.

MAMA to faktycznie odpoczniesz troszkę i conieco porobisz :)

witojcie :)

u nas chyba zaczyna się biegunka :wściekła/y:
od rana do ok 12.30 3x kupka po każdym jedzonku :-( taka zbita marchewkowa (wczoraj dalam mu słoiczek po 5 msc to byla chyba sama marchewka) i wsiąkająca woda :-(czyli blonnik z marchewki przeleciał przez jelitka no i ta woda. NIE LUBIĘ :wściekła/y:

Olis zasnął a ja chyba tez się położę bo przede mną chyba ciężkie dni, tfuuuuuuuuuuuuuuuuu :-(

A Wy gdzie jestescie jak na dworzu dziś ciągle pada, co? :-p

Witajcie :-)

ja juz prawie spakowana :)) rano jedziemy na lotnisko :tak:
wiecie co, wczoraj mialam okropny dzien, myslalam ze bede musiala przebukowac bilet bo gdybym sie czula jutro tak jak wczoraj to bym nie miala sily leciec sama z Mlodym:/
masakra, wymiotowalam strasznie:( mialam jakies dreszcze i w ogole caly dzien zle sie czulam ale dzisiaj na szczescie lepiej.
Mam nadzieje, ze jutro tez bedzie dobrze, trzymajcie kciuki;-)
ach chce juz byc w domku ;) maz sobie specjalnie wzial wolne zeby mnie nie zostawiac wieczorem w domu samej po takim dlugim rozstaniu hehe:-)

maxwell ciesze sie, ze wszystko ok;) wiedzialam ze tak bedzie, uwazaj teraz na siebie;)
Ula zdrowka dla Olinka ;)
wyjatkowa trzymam kciuki;) zeby sie udalo, powodzonka

Witajcie :-)

ja juz prawie spakowana :)) rano jedziemy na lotnisko :tak:
wiecie co, wczoraj mialam okropny dzien, myslalam ze bede musiala przebukowac bilet bo gdybym sie czula jutro tak jak wczoraj to bym nie miala sily leciec sama z Mlodym:/
masakra, wymiotowalam strasznie:( mialam jakies dreszcze i w ogole caly dzien zle sie czulam ale dzisiaj na szczescie lepiej.
Mam nadzieje, ze jutro tez bedzie dobrze, trzymajcie kciuki;-)
ach chce juz byc w domku ;) maz sobie specjalnie wzial wolne zeby mnie nie zostawiac wieczorem w domu samej po takim dlugim rozstaniu hehe:-)

.....
uuuuuuuu ale Cie wzielo, maz juz pewnie teskni za wami
......Etna - muszę spóbować tych lodów;-) jak tak zachwalasz... niedaleko placu zabaw jest sklepik z lodami zielonej budki oraz rurek z bitą śmietaną.... mmmmmmm - dawno nie jadłam lodów:-D rozmarzyłam się
......
kup, kup pyszne ja mialam sietankowo+czekoladowe, a bylz jesycye truskawkowe

hej laseczki. Marcel ma wścieklizne - albo nadszedł dla niego wiek rozrabiania albo sie wscieka bo idzie mu dolna dwójka. Ale mimo to sie ciesze jak diabli bo dzisiaj przyjezdzaja do mnie rodzice!!! :D wczoraj wieczorem mi zakomunikowali. No i super :) troszke sie małym zajmą bo ja juz mam przesilenie, normalnie za dużo Go. 24 h/dobe. Tata przenocuje tylko dzisiaj niestety bo musi isc do pracy ale mama zostanie jakiś tydzien jupiiiiiiii. Zajmie się troszke małym zebym sobie mogła gruntownie posprzatac, pomyć okna, porządkować na dole.....
U nas szaro buro i ponuro..... buuuuuuuuuuu ;[ ja chce ciepełko.......... No nic czas na poranną toaletę i troszkę jak codzień ogarnąć te tornado po Marcelu :))
najwazniejsze ze ty sie cieszysz i faktycznie odpoczniesz
....

Ja kupuję takie pyszne rolady lodowe w biedronce za 4 zł:tak: Może to to samo?

Ale Wam dobrze! Super Martuś ze pomyślnie dojechaliście, bo trochę się martwiłam:zawstydzona/y:
A teraz gadajcie, gadajcie i gaaaadaaaajcie:-D

.......
Co do mnie.
Dostałam skierowanie na chirurgię, jeszcze TSH i FT4 bo w końcu nie zrobiłam i z wynikami zapisać się na zabieg. Który niewątpliwie będzie szybko, bo boli mnie strasznie, mam problem z przełykaniem, oddychaniem...ech...

Muszę załatwić sobie laktator bo jak nic w szpitalu nie wyrobię bez mojego ssaka:-D
Jesli chodzi o lody to to nie byla rolada ;-)
a z tym guzem to szkoda gadac, duzo zdrowka
witojcie :)

u nas chyba zaczyna się biegunka :wściekła/y:
od rana do ok 12.30 3x kupka po każdym jedzonku :-( taka zbita marchewkowa (wczoraj dalam mu słoiczek po 5 msc to byla chyba sama marchewka) i wsiąkająca woda :-(czyli blonnik z marchewki przeleciał przez jelitka no i ta woda. NIE LUBIĘ :wściekła/y:

Olis zasnął a ja chyba tez się położę bo przede mną chyba ciężkie dni, tfuuuuuuuuuuuuuuuuu :-(

A Wy gdzie jestescie jak na dworzu dziś ciągle pada, co? :-p

i co tam u was jak zdrowie:confused::confused:

reklama
Cześć dziewczyny :)
Długo mnie tu nie było, jednak z dwójką czasu mniej na przyjemności, tym bardziej, że rotawirusa mamy w domu już jakiś czas ;( Filip wychodzi właśnie z infekcji.

Maxwell gratuluję!!! Tak bardzo się cieszę :) Termin idealny! Będziemy miały rówieśników rocznikowo :)

Do góry