reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczynki ;p wpadlam zobaczyc czy ktos jeszcze na mnie krzyczy o te pieczywo czy nie ;p

Z tej strony wszystko wychodzi idealne, jeszcze nic nigdy mi sie nieudało!!! Bułeczki dla mnie za mało słodkie ale weszlam na bułeczki zwykle do chleba a nie słodkie. Ja zrobilam z rodzynkami i są super. Wbrew pozorom nie tak tudno je zrobic, na dole w komentarzach jest wiele informacji dodatkowych itd ktore są pomocne. Super mi się to wyrabialo tylko czekac trzeba na wyrosniecie 3 razy, albo 2, ja zamykalam kuchnię kladlam miskę na kaloryferze i nagrzewalam piecykiem zeby dobrze rosły. Sa super!!! Podając mniej cukru są do wędlinki, ja jednak wolę słodkie i dobrze ze dodalam rodzynek. W rozdziale buleczki slodkie sa wlasnie takie z rodzynkami ale nie robilam ich bo mi sie wydawala dosc duza porcja, chyba jednak dalabym radę.
Dzis robię drozdzóweczki na słodko o ile nie najjem sie przed robieniem bo wtedy wena opadnie, i o ile OLis mi da. Maz dzis do pracy pojechal a jak wroci dalej z tesciami robia u nas porzadki garazowo-podworkowe wiec nie zajmie się Olinkiem. A ja jeszcze jakis obiad muszę skombinować, ale juz wiem spagettti wiec nie bardzo pracochłonne.

Ja kocham cos robic piec, jednak moj Olis tylko bułeczki troschę gryzie i rozwala,dłubie w nich - ale on tak zawsze. Jak juz sie rozje bede mu piekla wszystko ciasteczka, chlebek itd -TA STRONA JEST SUPER, NIGDZIE INDZIEJ JUZ NIC NIE SZUKAM :)

Ja jeszcze bez sniadania i najchetniej za buleczki zabrababym sie teraz no ale zjesc cos trzeba, potem isc z Olim na plecach do kurek do pieca, ech mam bardzo duzo obowiążków, a jeszcze psy nakarmic, kota wiec zmykam :)

Miłego weekendu dziewczynki. Zdrówka dla dzieci!!!

reklama
teraz drożdzówka kosztuje 1 zł albo i mniej

Ooo a są jeszcze takie ceny? Kiedyś było tak tanio.... Teraz u nas wszystkie ciastka od 1,80 - 2,40zł i w górę, jedynie w lidlach i biedronkach taniej ale te z kolei szybko robią się suche czy twarde.

Dziunka - moja dawno już ten etap przechodzi, sama je , wiadomo, że "straty są", bo jej z rączek wypada, a jedzenie po talerzu lata...:-D

Asia też od początku sama bo na blw, tylko teściowa słoikami karmiła. Ale zawsze można było jej coś też podtykać pod pyszczek ale teraz się obraża:-D

Hej.U nas niestety nieciekawie.W skrócie napiszę.Musimy szukać nowego mieszkania,bo właścicielka zazyczyła sobie znów 1500zł odstepnego za przedłuzenie umowy wynajmu wiec nie stac nas na to i mieszkać za tyle w tych 32m,troche przesadziła, wolimy wynajac inne... Poszłaby na reke bysmy dawali jej w ratach ale 700zl nie bedziemy im placic bo za tyle mamy o wiele wieksze mieszkanie.Mój B zaczał pracować od 14tej í ciezko mi wymyslec opíekę dla małego kiedy ide do szkoły.W tym miesiacu jestesmy pod kreska z kasa...Ehh...nawet neta nie mam dobrze,ze w tel mam to do was napisałam.trzymajcie sie cieplutko.

No zszokowałaś mnie! Dla mnie to jakieś bezprawie z tą kaucją:szok: Ale rozumiem że ta poprzednia to zwrotna?

Co do reszty, kasy, nie martw się, dacie radę! Wiem co mówię ;-)

kurde ale akcja. Marcel sie przebudził i zwymiotował ;(((((((( juz jestem posrana za przeproszeniem. Boje sie tego cholernego wirusa........ Mam jednak nadzieje ze po prostu nie odbilo mu sie po mleczku bo zasnął jak tylko wypluł butle albo z przejedzenia bo tez sporo zjadł...... no i moze dlatego.......przekonamy sie do rana. Oby to nie wirus :hmm:

Zdrówka!

DZIS Antek przespał całe 12 godzin , cała noc bez obudzenia!!!!!!!!!!! hurra :p wiedziałam ,ze to kiedys nastapi :D

Super! Ja też ostatnio byłam pewna że Asia spała całą noc, po jakimś czasie okazało się że A do niej wstawał jakieś 6 razy, se se se :-D

mamy 2 nowe ząbki ,dolne czwóreczki :-) razem już 12 :-)

GRATULACJE!

Lecę bo ogrom pracy przede mną!

Witam sie i ja!

Martolinka zazdroszcze przespanej nocki, ja dzisiaj budzilam sie do malego chyba z 6 razy grrrrrr

Ale dzieki temu udało mi się go uspać przed chwila i będzie wyspany (jak nikt mi go nie obudzi) na dzisiejsze spotkanie z Antiem i Joasią :)

To chyba dzis taka aura ze dzieci padają. Mój Olis zawsze 12-14 chodził spac a dzis wstał po 7 i juz 10.30 niespodziewanie mi w łózeczku zasnął. Wsadziłam go tam bo juz był taki marudny ze szok i myslalam ze tylko sie pogila w kocysiach, ja zajęłam się przepisami, wchodzę po niecałych 5 minutach a on biedaczek spi.

U nas trójka lewa dale nam w kosc, gorne jakos wyszły i siup a na dolną juz ponad tydzien czekamy, zajrzalam dzis i chyba albo pęka albo lekko pękla, a Olis od 4 do 7 prawie nie spał bo tylko kręcił się i powalał na mnie i jęczał byc moze dlatego szybciej zasnął. Paluszek w buzi po lewej stronie non stop. My juz 14 ząbków mamy i lada dzien kolejne dwa nam przybędą i koniec :) No jeszcze potem 5 :)

U nas nocka w miarę Jaśko budził się, ale juz na szczęście bez płaczu t apaskudna czwórka w końcu się przebiła, ale niestety jeszcze jedna przed nami. Ogarnęłam domek obiad się gotuje ufff na szczęście. Jutro jedziemy kupować małemu buty.

MAMA dobrze, że to jednorazowy wybryk.

MAROLINKA, DZIUNKA ETNA UDANEJ IMPREZKI.

CLEO gratulujemy ząbków.

To u mnie tak samo. Zawsze Konrad chodził spac 12-13 a dziś tez 10.30 usnął. Ja już poodkurzałam, podłogi umyłam, obiad przygotowałam, wykąpciałam się i teraz będę sobie robicćkawusie :))) Wódeczka juz się chłodzi na dzisiejszą imprezke :))) Zrobie standardowo sałatke grecką i gyrosa z warzywami a koleżanka robi sałatke z jajem i brokułkiem :))) Jeszcze chlebuś upieke a wieczorkiem będę cedzić drineczki :)))

Witam ;)
Moj tez spi od 10.30:szok: byl strasznie zmeczony wiec mu nie przedluzalam, ciekawe do ktorej pospi :) czy znowu bedzie po 18 kapanie:-)

Cleo gratuluje zabkow, Kuba tez ma 12:tak:
martolinka, etna, dziunka udanego spotkania, zazdroszcze ;)

a my chyba dzisiaj posiedzimy w domu mimo iz pogoda super, slonko swieci, cieplutko;)
ale Kuba ma jeszcze ten katar wstretny i nie wiem co robic:no:
ostatnio z Nim wychodzilam jak mial tylko katarek a cieplo bylo ale teraz nie chce, chce zeby do konca sie wyleczyl a mnie chyba rozniesie w domu:tak:

mamy 2 nowe ząbki ,dolne czwóreczki :-) razem już 12 :-)

GRATULACJE !!!!
Super! Ja też ostatnio byłam pewna że Asia spała całą noc, po jakimś czasie okazało się że A do niej wstawał jakieś 6 razy, se se se :-D

GRATULACJE!

Lecę bo ogrom pracy przede mną!

Dziunka ja czesto tez nawet nie wiem , ze M wstaje do młodego :)
Tyle pracy? nie wygłupiaj się :)

My juz po basenie. Chłopcy wyczerpani spia . Robie dla nas na zab zupe krem z groszku zielonego :)

reklama
U nas nocka w miarę Jaśko budził się, ale juz na szczęście bez płaczu t apaskudna czwórka w końcu się przebiła, ale niestety jeszcze jedna przed nami. Ogarnęłam domek obiad się gotuje ufff na szczęście. Jutro jedziemy kupować małemu buty.

MAMA dobrze, że to jednorazowy wybryk.

MAROLINKA, DZIUNKA ETNA UDANEJ IMPREZKI.

CLEO gratulujemy ząbków.

no wymioty póki co jednorazowe ale były dwie niewyraźne kupki......... zapobiegawczo podałam smekte i obserwuje. Być moze to od zębów bo aktualnie idą dwie 4 i jedna 2

Do góry