reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Co do jedzenia nocnego to tak mnie zastanawia czy dzieciaczki, które jedzą tylko raz w ciągu nocy powiedzmy o 3 nad ranem - to czy jedząc tą butle nie zasypijają podczas picia. Bo Jasiek jak poczuje mleko to od razu oczy przymyka ze spokojem i kończy na śpiocha.

Antek zazwyczaj dopija do końca , ale jak tylko zasypia w trakcie to mu nie podaję dalej . Zabieram i tyle :)

Chłopcy poszli znowu na spacerek . Antek wyjątkowo jest dziś aktywny :)

reklama
heheheh Dziunka zatkalo mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kiedy napisalam ze nie daję mu przed spaniem??? no chyba ze Ci chodzi o fakt ze napisalam ze Olis czasami zasnie ok pol godziny przed kolejnym jedzeniem, zawsze w takich sytacjach daje mu jesc na sen, ale czasami padnie mi w lozeczku jak szykuję kaszkę :) Czasami też zdarzylo mi sie go nakarmic przez sen kiedy np. o 20 zje mało bo nie ma czasu wiec jak zasnie daję mu wtedy jesc na noc.
Matko to tak trudno napisac a czego sie nie dopisze to człowiekowi zarzucają ze leniwy i dziecku jesc nie daje :) ;P

Dziunka cos mi się wydaje ze często masz mylne wrazenie... :) czasami rzucam hasła i myslę ze to sie rozumie samo przez się a nie ktos doszukuje sie dziwnych wniosków! "Nie odbierz tego jak atak"

wpadlam na chwilę i lecę po jajka :)

Wiesz, chyba masz na mnie alergię. Powiem tak - ironia, powiem nie - atak.

A bo wiele razy pisałaś że dałaś na śpiocha, bo 2,5 godziny wcześniej nie jadł nic. Dlatego nie rozumiem czemu nie dasz przed jego zaśnięciem. No chyba,że Oli pada o nieokreślonych porach i znienacka to wtedy rozumiem.
Nie wiem, albo za dużo piszesz i nie pamiętasz albo masz skróty myślowe i ja nie rozumiem. Może za głupia jestem.

a nie u wszytskich, bo u mnie jest przed spaniem :D, zeby lepiej pospal, dostae flache i idzie spac no ale to raz dziennie w południe. Jak wstaje tez jeść dostaje
ty się juz lepiej nie dopytuj, bo ci się oberwie...

No przecież napisałam: spanie, jedzenie, zabawa, jedzenie, spanie.

Pathanka ale Twój syn się budzi głodny i zasypia, a Oli dostaje jak śpi. Dla mnie to różnica:tak:

Dobra koniec tematu. Nawet udziału w dyskusji nie brałam, dałam jedno niewinne pytanie i dostałam OPR:-D życie:-D

U nas są zawiadomienia. Nie wyobrażam sobie zaprosić wszystkie ważne dla mnie osoby - byłoby ich chyba z 500:-D A chciałabym żeby byli na ślubie, ot co. Kultura tego wymaga. Ja bym się obraziła gdyby dobra kumpela mnie o ślubie nie zawiadomiła. Ale to chyba zależy od regionu.
Nie wszyscy też chcą mieć huczne wesele.

Marta bylam w sklepie i kupilam te kalosze hehehe (nigdy nie kupuję takich dodatkow ale ;p) na kaloszach naklejka rozm 24 a na kaloszu 20............. myslalam ze 24 rozm to za wielki ale jak to 20? idę zmierzyc

zmierzylam...moim skromnym zdaniem kaloszek gowno jakich mało....24 niby na bucie 20 rozm a są wielkie jak cholerka i miękkie ze Olis nogi wykrzywiał, ech...idę to oddam bo znowu sie skusilam ech....szkoda gadac hehehhehehhehehehehehe

Marta jak Antek Ci w tych 24 chodził?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ula Ja spojrzaąłm na długośc wkładki i sie zgadzał z tym co nosi Antek 16 cm (rozmiar 24). Dzis bylismy w kaloszach na spacerze , wkleiłąm zdjecia i biegał w nich lepiej jak w swoich Bartkach :)
Ula one sa mu po prostu za duże :) Etny synek wczoraj tez szalał po domu w kaloszach :)

Cleo a Wy ewentualnie kiedy? :) my chcemy na wiosne koniecznie :) a masz kapcie z prosiakami? one przynosza szczescie :) wciaz je pamietam
plan był taki wstepny ze jak bedziemy mieszkać z tesciami to starnkowsierpniu ale jak sama widzisz i sledzisz posty to nie da rady tu mieszkać,niestety.zoaczymy jak sie rozwinie praca D ...ja to juz ostatni dzwon bo 30-tka w tym roku...

reklama
Powiem szczerze, ze ja tez o takich zawiadomieniach nie slyszalam, pewnie sie w tym regionie co mieszkalam w Polsce nie praktykowalo tego:( ale jak chodzilam na wesela to rzeczywiscie duzo osob przychodzilo tylko do kosciola na msze i z zyczeniami;) wiec pewnie o to chodzilo;) a ja myslalam, ze nie dadza rady albo sa w zalobie czy cos w tym stylu:(
Dziewczyny dlugo sie znacie ze swoimi mezami:) Ja ze swoim sie poznalam 6 wrzesnia 2008 (milosc od pierwszego wejrzenia?!:)) - wtedy przylecialam do Anglii i odbieral mnie z lotniska z moja kolezanka, ktora mnie "sciagnela" tam ;) w pazdzierniku juz zamieszkalismy razem(bardzo szybko ale ja wynajmowalam pokoj w mieszkaniu, ktorego wynajmem zajmowal sie wlasnie moj Piotrek i jego kolega a ze sie zakochalam to zaryzykowalam i nie zaluje tego:):)). No czyli sie znamy 2.5 roku a po slubie jestesmy 4 msc;) jak wiecie tylko cywilny (ale widze ze duzo nas tutaj :"tylko" po cywilnym), mielismy obiad w restaraucji z tortem( Kubusia roczek) na 14 osob;) tak chcielismy!

Do góry