reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Marta my nie mamy dużo do wyboru bo nie mam auta więc muszę mieć stosunkowo blisko do szkoły i teściowej.

Ewelia no właśnie prawie całe umeblowane więc trzeba będzie pomyśleć co z naszymi meblami kuchennymi, kuchenka i tak już na złom się nadaje więc to nie problem, pralkę i lodówkę naszą i tak chcemy, więc tamte trzeba będzie prosić o wyniesienie, no, jedynie komody będzie jakiejś brakować do dużego pokoju.
Ale Asia w końcu będzie miała swój do spania!!!!

reklama
A jak juz jestesmy w temacie mieszkan to napisze Wam że u nas w miescinie burmistrz wybudował 2 ekstra bloki dla rozbiurkowiczow, w sumie ponad 80 rodzin w nich mieszka. Ok, super ja rozumiem ze rozbiurkowiczow trzeba gdzies przeprowadzic, ale tak sie sklada ze znajomi tez tam dostali mieszkanie i powiem Wam ze jestem z szoku jak je zobaczyłam, 48 m2 dwa duze pokoje, duza kuchnia, lazienka, w lazience wanna, wc umywalka, wszystko nowoczesne, na podlogach plytki, w pokojach linoleum ale dobrej jakosci, w kuchni zlew plus kuchenka gazowo-elekryczna, okna nowe, drzwi nowoczesne, drogie, na scianach gładź normalnie full wypas, a ile kasy wlozył w to to szok. Tyle tylko ze mnie troche drazni ten fakt bo 90% ludzi ktorzy tam mieszkaja to pijacy, nieroby i naprawde element, podobno połowa mieszkan juz jest zdemolowana po "parapetówkach". Nie, ja nie jestem zazdrosna tylko kurcze ja mam mieszkanie w bloku, kupe kasy w remont władowałam, kuchnie musialam rok czasu spłacać, duzo jeszcze jest do remontu bo kasy brak, oknami mi wieje bo stare nie wymienione, pod drwiami szpara 5 cm i nikt mi na to nie da, chociaz mam mniejsze zarobki niz niektorzy co dostali te mieszkania, nie wspominajac ile ludzi musi wynajmowac mieszkania latami i nikt im nie da za darmo. Nie no bardzo dobrze, ze burmistrz taki miłosierny i mieszkania wybudował, napewno sie tym ludziom nalezały bo w jakich warunkach mieszkali do tej pory to szkoda gadac ale mogłby troszke ubożej je wyposażyc a część pieniedzy przeznaczyc dla innych potrzebujących. Moim zdaniem troche to niesprawiedliwe

Tak, jedyny minus - 4 piętro, ale to środkowe mieszkanie, duże bardzo, łazienka z wc osobno, duży balkon, obudowany, zaszklony więc nie słychać hałasu z ulicy, nie wieje. Trochę staromodne, bo na korytarzu boazeria a w dużym pokoju tapeta, taka biała i świecąca:-D ale pozostałe pokoje i kuchnia bardziej nowoczesne, no i CZYSTO wszędzie, ładnie pachnie, a to najważniejsze. Teraz musimy dać odpowiedź i ugadać się dokładnie z babką co do warunków. Aaaa no i centrum miasta mam po drugiej stronie ulicy, do pracy bliziutko, Julia do szkoły taką samą drogę z tymże przechodzi przez osiedle, nie będzie miała kontaktu z żadną ruchliwą ulicą (teraz ma trzy bardzo ruchliwe po drodze). Do teściowej trochę dalej niestety.

Ewelia u nas buduje bloki m.in WTBS gdzie właśnie dostraje się mieszkania z powodu trudnej sytuacji, mieszkania full wypas, jedynie czynsz w którym coś tam już jest 500 zł miesięcznie (to za trzy pokoje) i możesz mieszkać tak długo jak płacisz, ALE kaucje zaporowe. 3000zł!!! I tak brat A czeka już 17 lat na przydział....

Ostatnia edycja:
hej laseczki

Ja znowu do Was klikam z kibelka ;-) mąz kupił nowy net i mamy nowego pena ktory nie musi byc potrzymywany skarpetką zeby dzialal, wiec znowu posiadówki na kibelku bede robic z BB :-D
Kasia rzeczywiscie pokazala mi jak mozna dobrze sobie czas zorganizować od rana :tak:
Kiedy wstaje najlepiej mi sie wszystko robi, na głodniaka, wkurzona ze bałagan, lepiej mi się na głodniaka potrawy gotuje itd. chce mi się piec, gotować itd, wszystko robię lepiej i z większą werwą. Staram sie cos zjesc mniej więcej ok 9-10 a potem kiedy Olis zasnie o 12 (to szwajcarski zegareczek jest ;p) lubię miec nagotowane itd zeby moc sobie spokojnie zjesc porządne sniadanie, obiadek - jak wypadnie, pączuszki, wypic herbatkę z cyrtynką, pobuszowac na BB, allegro, ogarnac pudelka itd, albo po prostu polozyc sie (Olis spi ok 3h wiec przez godzinkę sie obrabiam a potem leniu****ę) obejrzec film, albo pospać, skoczyc na miasto-Olinka zostawiam z babcia itd itp.

Dziunka ech te Wasze przeprowadzki, ale kiedy idą ku lepszemu... :)
Ja raz z H przeprowadzilismy sie do W-wy, rok mieszkalismy w W-wie, dopoki nie zaszlam w ciążę i nie poszlam na L4. Mialam stanowczo blizej do pracy, 10 km a nie 60 km, jeździlam autkiem itd, mieszkalismy pod CH Arkadia wiec zyc nie umierac, centrum W-wy ale zanim sie tak przyzwyczaiłam morze łez wylalam bo chcialam do mamusi, do starych smieci, w kazda sobotę do domu "na wies" wracalismy, gdzie podworko, las, swierze powietrze itd. Potem kiedy sie wyprowadzalismy ryczalam za mieszkaniem w W-wie ;p ja starsznie przywiązuję sie do nowego msc, musi minąc trochę zanim poczuję się swojo.

Mój malzon jeszce w pracy, choc firmę ma do 13....no ale moze cos się ruszyło u niego. Ostatnio remont, przeglądy aut, naprawa mojego, wymiana gazu w jednym z aut, teraz ubiezpieczenia dwóch samochodów zjadły nas finansowo troszkę...ech...
H wyceniał całe domy moze cos się ruszy. Ja na koncie juz mam prawie pusto, poszlabym do pracy ale u mnie to wiąże sie ze zmianą jej i szukaniem kolejnej...do starej mam za daleko, kurczę!!!
Ja juz obmyslam zmianę dodatkow w sypialni na turkus a tu nie wolno na razie :-D chociaz niedługo dzien kobiet wiec moze zielone swiatło dostanę.
Napalilam sie na posciel:Pościel SATYNA 200x220 + 2 JAŚKI tk. ANDROPOL 2011 (1472576821) - Aukcje internetowe Allegro wzór 17490/6 i chyba nie zasnę jak sobie dzis jej nie zamówię :-D:-D:-D:-D

Martolinka dzięki :):) My juz zdrowi..........Marcelos dzisiaj 2 kupeczki zrobił, wczoraj 3 :)
Aktualnie śpi juz na noc :D a to dlatego tak szybko bo drzemke miał od 9.30 do 11 albo i wczesniej. Od tamtej pory ciagle na chodzie hehe. teraz padł biedak. W koncu wyszalał sie na dworze + byliśmy w ccc i kupiłam mu kapcie po domu bo przeciez w starych juz materiał pękał :D No i okazało sie ze młody potrzebuje kapcioszków nr 23 wkładka 14,5 cm :szok: niby stope ma 13,3 cm ale w rozm 22 była różnica 0,5 cm i zaś by miał na m-c czy dwa. Widzialam w daichmanie juz sandałki wystawiają. Nieźle. Ze stopami-kajakami mojego Marcela nie kupie juz nic na zapas :tak::-D Chociaz te sandałki i tak do mnie nie przemówiły fasonem i kolorem. Jedne całe czarne :baffled: a drugie jakby skórzane, beżowe - fason jak dla starego dziadka. Super po prostu ;p

Napalilam sie na posciel:Pościel SATYNA 200x220 + 2 JAŚKI tk. ANDROPOL 2011 (1472576821) - Aukcje internetowe Allegro wzór 17490/6 i chyba nie zasnę jak sobie dzis jej nie zamówię :-D:-D:-D:-D

Lubisz spać w satynie? Bo dla mnie zimna, brrrr...
Ale kolor i wzór b.ładny:tak:

Mama musiała skoczyć do pracy więc Miłek z tatą i z bratem przyjechali do nas, mieli być godzinkę a byli prawie cztery:tak:Mati pojechał po mamę, A zrobił nam mielone z pieczarkami, ziemniaczki, brokuły i buraczki do obiadu i było pysznie:tak:

Marta
dzięki Mirkowi cała rodzina pije Żubra:-D

No i tak...problem w tym że z mieszkania chcą 1000 zł kaucji w poniedziałek wieczorem :-( raczej trudno znaleźć mieszkanie bez kaucji, a ona wcale nie taka wysoka jak tak patrzę na ogłoszenia, ale jednak. Nie mamy za bardzo skąd wziąć. Jedyna nadzieja że dziadkowie by skądś wytrzasnęli i spłacalibyśmy im w ratach miesięcznych, ale jak mam ich prosić to..........
Dziadek jest w porzo, ale babcia, hmm, dziwna;-)Jak to starszy człowiek.

Dziunka - no to rzeczywiscie ciezko, ale co lepiej poprosic kogos z rodziny niz kredyt lub debet jakis.
A co do tych mieszkan socjalnych to u nas TBS buduje swoja droga mieszkania za "grosze" czyli ok 17 tys tylko potem czynsz wysoki ok 500-600 zł a tu maja ok 250 czynsz ze smieciami plus ogrzewanie gazowe ale to tylko placa w sezonie grzewczym. A

Witajcie,
M kładzie młodego a ja mam chwile :)
Dziunka szkoda byłoby starcić taką okazję , moze dziadkowie pomogą? M ostatnio polubił Żubra. Zawsze Lech. :)
U nas dzis było na pograniczu wiosny i zimy- bardzo łatwo w taką pogodę złapać jakiegoś wirusa

reklama
Wiecie co....właśnie wyczytałam o trzyletniej Malince, która nagle zaczęła utykać. Zrobiono jej badania - ma nowotwór mózgu i to bardzo rzadki i bardzo złośliwy:-( Straszne:-( Jakby któraś z Was chciała przekazać 1% lub darowiznę mam linki. Rodzice zbierają na metodę naświetlania o mniejszej toksyczności.
Straszne jak życie może w jednej chwili runąć :-(a przecież zdrowa była.

Do góry