reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Cleo - moi rodzice byli palaczami, kiedyś im powiedziałam, że jak będę w ciąży to nie dam im palić, a jak będą ... to dziecka do rąk nie dostaną... i moja mama rzuciła palenie , kiedy rodziła się Hanka, mój ojciec popalał, ale zgodnie z obietnicą do rąk dziecka nie dostał... dopiero jak trafił do szpitala i 2 yg nie palił, to odstawił,,,, za to znam przypadki osób, które chciały rzucić i ... dawały radę 2-3 dni. Konsekwencją można dużo zdziałać... , jeśli Twój będzie upominał ojca, a dołączy się i babcia, to może coś pomoże, poza tym podsunęłabym mu kilka artykułów na temat palenia... Głowa do góry!!!

Edit: ale z młotkiem to już przegięcie... jednak niektórzy faceci nie mają wyobraźni...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie. Święta minęły ekspresowo, teraz jeszcze sylwester i byle do wiosny hehehe. Mikołaj do nas zawitał, Majka olala prezenty i zajeła sie słodkościami. Wczoraj wieczorem wskoczyłam na wage i myślalam ze ujże + 2kg a tu nic, kurcze tyle zjadłam przez świeta. Lipa no. Miłego dnia

Sandra jakoś w tygodniu pasuje nam. Dzis odpada , jutro tez . Moze sroda , czwartek? ale dam znac jeszcze . :) grzane wino mmmmm :) to co misie lubią najbardziej.
Cleo sytuacja jest patowa. Palacz nigdy nie zrozumie niepalącego niesety. Niewiele tez mozecie zrobic , bo to Wy jestescie u "kogoś"...

Witam wszystkie. Święta minęły ekspresowo, teraz jeszcze sylwester i byle do wiosny hehehe. Mikołaj do nas zawitał, Majka olala prezenty i zajeła sie słodkościami. Wczoraj wieczorem wskoczyłam na wage i myślalam ze ujże + 2kg a tu nic, kurcze tyle zjadłam przez świeta. Lipa no. Miłego dnia

Zapomnialam zapytac czy Wasze dzieci tez sie tak rozbrykaly przez swieta??? Pawel mało co spał, latal, szalal a teraz dopiero dochodzimy do siebie po tych swietach. Zasnal o 11 po inchalacjach, strasznie mu ten katar nosek zatyka, teraz spi na wpol siedzaco i dalej sapie

Sandra jakoś w tygodniu pasuje nam. Dzis odpada , jutro tez . Moze sroda , czwartek? ale dam znac jeszcze . :) grzane wino mmmmm :) to co misie lubią najbardziej.
Cleo sytuacja jest patowa. Palacz nigdy nie zrozumie niepalącego niesety. Niewiele tez mozecie zrobic , bo to Wy jestescie u "kogoś"...

Mi tam pasuje, bo jestem w domu, ale mam nadzieje tzn chcialabym zeby Bartek był, może się uda jakos zgrac

cleo a co na to babcia?? zgadzam się z anawaka że jak kilka osób na niego siądzie to może to przemyśli, mój tato też pali ale jak my przychodzimy to mu nie wolno poza tym nie dostaje małego do rąk jeśli tylko czuć go dymem :) , a biorąc pod uwage że w styczniu pomieszkam trochę u rodziców bo zostajemy z Kubą trochę dłużej to czeka go abstynencja nikotynowa :)

Zapomnialam zapytac czy Wasze dzieci tez sie tak rozbrykaly przez swieta??? Pawel mało co spał, latal, szalal a teraz dopiero dochodzimy do siebie po tych swietach. Zasnal o 11 po inchalacjach, strasznie mu ten katar nosek zatyka, teraz spi na wpol siedzaco i dalej sapie
tak wczoraj Paweł wstał o 8.30 i dopiero usnał o 16 na 30 min :o i pozniej na noc o 19.30 ehh

eh Ilonka biedulka u mnie tez swieta takie jakby ich nie było ... nie lubie świat :(

Paweł dzis cala noc nie spał prawie a ja z nim ;/ cos mnie na kaszlenie wzieło i ciagle sie budził az po 3 poszłam do drugiego pokoju spac oczywiscie powiedzialam dla meza ...po jakims czasie leze i słysze tupot małych stup a tu syn poszedł szukac mamusi eh ...wiec wzielam go i do sypialni razem na zegarek a tam 6.20 :o wiec szybko po mlko i o 8,30 drzemaliśmy eh ...

dzis do pracy... nie chce sie :(
hehe słodko. a on sam z łóżeczka wychodzi? czyz Waszego łózka?

My tez dzisiaj noc z przebojami mielismy no i katar sie przyplatal nie wiedziec skad.

Szczere wyrazy wspolczucia dla wszystkich pracujacych w dniu dzisiejszym! (Łacznie z moim mezem co dopiero do Talina dojechal i nic nie spał od wczoraj w nocy :( )

hahhah skad ja to znam
1 pralna naszych ciuchow poszla
2 pralka obrusow konczy sie
3 pralka Pawła czeka
Nie jesteś sama!!!! hihihihi

dziękujemy :)
Martus musiałas mocno trzymac kciuki bo Bartek dzwonił tam Z Talina i udało mu sie umowic na 3 stycznia - ja nie wiem jak on to robi, ma chyba czarujacy głos :p
Akurat to pierwszy dzien mojej pracy po wolnym, ale Bartek powiedzial ze teraz jego kolej i on wezmie wolne i z malym pojedzie. Ja bylam ostatnio na tym Echo serca i badaniach krwi i hepatologa ajjjjj.
No a 14.01 Pawel jest umowiony na mierzenie cisnienia w osrodku ze swoja pediatra, nie wiem czy ten kardiolog nie bedzie mu mierzyl tez.
To kiesy do nas wpadniecie na winko grzane?
Dziunka was tez zapraszamy jak macie chęć wybrać sie na Kaszuby, moze sie spotkamy u mnie co???

Kilolku co u ciebie, Cleo i u ciebie??????
ja mam tydzień wolnego,siedze i odpoczywam :D A. ma od jutra urlop. Próbuje mnie ugłaskać. I chyba dzieciom świeta zwrócic, nie wiem.
choina już opada :( smutno
Michaś tez miał niespokojna noc, dużo płakał, ja już nie miałam siły nad tym łózeczkiem ani na rękach z anginą. jak wreszcie usnąl nie wiem o której nawet to spal do 9.
W święta też niespokojnie sypiał ale to z natłoku pomieszania wrażeń.
Chłopcy od dziadków dostali taką furę prezentów, ze większość schowałam bo bzika dostawali. Furorę robi u nas kuchnia, którą dostał Kuba ale Michał non-stop przy garach stoi od rana do nocy nic tylko pichci :d
a i ja ddostałam mega prezent!! tzn dostalam go razem z mężem niby tzn cala rodzina się zlozyła i ... za jakiś miesiac teść zainstaluje mi SZAFĘ!!! dla niewtajemniczonych - od 3 lat mieszkam w kartonach. Tylko co ja sama z taką wielką szafą zrobię? chyba tam zamieszkam hehe

Szczere wyrazy wspolczucia dla wszystkich pracujacych w dniu dzisiejszym! (Łacznie z moim mezem co dopiero do Talina dojechal i nic nie spał od wczoraj w nocy :( )

Dziunka was tez zapraszamy jak macie chęć wybrać sie na Kaszuby, moze sie spotkamy u mnie co???

Za wyrazy współczucia dziękuję bardzo :sorry: lepiej mi, na szczęscire zaraz wracam do domu, gości mielismy do 2 w nocy, dobrze ze nie pijęm i tylko A ma kaca:-D

Za zaproszenie dziękujemy, wiesz, nam wiecznie swędzą tyłki w domu i z chęcią byśmy wpadli:-D Tyle że ja w tygodniu pracuję do 14...chyba zebym wolne sobie załatwiła albo zwolniła się trochę.

reklama
hehe słodko. a on sam z łóżeczka wychodzi? czyz Waszego łózka?

ja mam tydzień wolnego,siedze i odpoczywam :D A. ma od jutra urlop. Próbuje mnie ugłaskać. I chyba dzieciom świeta zwrócic, nie wiem.
choina już opada :( smutno
Michaś tez miał niespokojna noc, dużo płakał, ja już nie miałam siły nad tym łózeczkiem ani na rękach z anginą. jak wreszcie usnąl nie wiem o której nawet to spal do 9.
W święta też niespokojnie sypiał ale to z natłoku pomieszania wrażeń.
Chłopcy od dziadków dostali taką furę prezentów, ze większość schowałam bo bzika dostawali. Furorę robi u nas kuchnia, którą dostał Kuba ale Michał non-stop przy garach stoi od rana do nocy nic tylko pichci :d
a i ja ddostałam mega prezent!! tzn dostalam go razem z mężem niby tzn cala rodzina się zlozyła i ... za jakiś miesiac teść zainstaluje mi SZAFĘ!!! dla niewtajemniczonych - od 3 lat mieszkam w kartonach. Tylko co ja sama z taką wielką szafą zrobię? chyba tam zamieszkam hehe
SUOPER chociaz Twoja szafa mi sie podoba :d nawet wiesz gdzie co lezy :D:D
a co do Pawła to wzielam go do nas do loza okolo polnocy i jak wychodzilam spac do drugiego pokoju zbudzilam meza i mowie ze ide zeby uwazal na Pawla a on co? tak spał ze Paweł wolał mame poszukac :)

pozatym normalnie wzruszylam sie... Paweł zasnal niedawno na raczach u mnie :) wtulony :) ostatnio chyba tak zasnal jak cyckowalam czyli z rok temu :D oczywiscie puki doniosłam do lozeczka obudził sie... niedawno wsadzilam do lozeczka i poszlam mleko robic.. wracam ... a on spi :) Aniołek :* niech spi bedzie mial duzo siły na pstoty pozniej :) ide pranie wywiesic i obiad zrobic :)

Do góry