reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

wlasnie prawie konczę robić obiad...ufff......jakbym go miala robic codziennie sfiksowałabym...robiłam go parę godzin i przy krotkiej pomocy sasiadki bo przyszla z malym sie pobawić.
Kaska...jak Ty to robisz??Obiad, ciasta dwa, ryba po grecku aaaaaaaaaaaa nie wiem ;/
chyba przyjadę do Ciebie nauczyc się wykorzystywać czas na maxa ;D

DZIEWCZYNKI CO KLAUDZIA POLECAŁA NA SINIAKI? COS Z JAJKA???????? GOTOWANEGO CZY SUROWEGO???
pare godzin? :d a co robilas na obiad? moze cos wymyslonego ? :) ja zazwyczaj jak wchodze do kuchni to na pare palników jade ;) i piekarnik czasem :D w miedzy czasie zmywam badz do zmywarki robot chodzi itp itd ;) aa no i gg i bb :D haha
a te od jajka to nie było z gotowanego ta skórka biala ?

No co Ty gadasz ???:szok: Dawaj linka, tylko ciekawe czy nie obiera ziemniaków w kwadraty :-D
Mój Oli zasnął w 10 minut, zjadł do spania 140 ml, po zasnięciu 140 ml :szok::szok::szok::szok:
w nocy nie dam jesc, ale pewnie bedzie mi się budził. Ostatnie noce są paskudne, dni też, płączliwy znowu ze szok... W nowej łazience na gorze mamy prysznic, na dole u rodziców była wanna i na pralce przebierak, kąpiel i przebieranie na przebieraku było bezproblemowe, przebierak obok sciany bez polek itd. A tutaj mala lazienka, pralka pod polką, na niej przebierak, na ktorym OLi nie chce leżeć, wlazi mi pod prysznic, mimo ze dzis miala byc tylku pupa pod kranem przemyta, wczoraj z miski pod prysznicem nie chcial wyjsc, dzis i wczoraj wycie uskutecznia mi w lazience......ja sobie znowu strzelę w łeb :wściekła/y: Każda kąpiel konczy i zaczyna się wyciem bo czegos chce, ubieranie na podłodze z ktorej mi zwiewa :wściekła/y: na dole było bez żadnych problemów, ech..............
No ale super ze dziś zasnął w krotkim czasie bo w sobie duzo kumulowałam.

Dzis mam urodziny i w tym szale nawet nie pamietalam o nich...sąsiadka z zyczeniami przyszła i mąż wieczorem z tortem przypomnieli mi o nich. Boże...ja zyję w jakiejs matni :-D OLI, OLI, OLI, OLI :-D
Spadam pod prysznic, ogarnąć się.

U Was pewnie popichcone a ja nie mam nic ;/ dobrze ze mama na dole zadba o swieta...ciągle opłakuję Cyca, jest mi tak smutno ze nic mi sie nie chce :zawstydzona/y:
Co do łazienki moze Oli wyrywa sie bo nowe miejsce i chce zobaczyc wszytsko a tam od malego to samo wiec wiedzial gdzie jest itp

100 lat ULA !! :)

klaudzia FANTASTYCZNA WIADOMOSC!!!!!

ULA,STO LAT

czytam,ze u was juz tyle porobione. ja na razie mam pierniczki, teraz pieke piernik i ugotowalam kapuste na pierogi. na wigilie ide w gosci i moj przydzial to pierogi, kluski z makiem (domowe) i ciasta. ale na pewno i tak zrobie wigilijne potrawy,zeby byly w domu na pozniej. niech zyja roboty kuchenne! mialam zrobic cwikle i sos grecki,ale mala spi i nie bede sie tarabanic po nocy. trudno, wszystko bede robic jutro
niech zyja ... :]

ja po robocie gardło nawalone i przygłuchłam eh ... biore antybiotyk ten co wczoraj ;/ masakra eh

reklama
Klaudzia mam nadzieję,że tak będzie.W sumie pierwszą @ dostałam normalnie i trwała też tak jak zawsze ale to druga @ naturalna od porodu. Pójde do gina po świętach i niech mi anty przepisze żebym juz się nie martwiła tylko tych kg się dodatkowych znów boję. :(

edit.
Dostałam właśnie @. Yfff...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ech ta Marta i Etna mnie tu gwałcą z każdej strony:-p:-D;-)a opłatkiem się dzielic będziemy nad tą nasza wigilią pomidorową?:-p
No to w końcu sie spotkałaśmy :tak::tak::tak:
tylko o opłatku zapomniałysmy, fajnie było, dzieciaczki sie pobawiły, mamy poplotkowaly, pomidorowa zjedzona, Pawłowi bardzo smakowala, a najbardziec makaron duuuuzy cioci Marty, pyszny
Dziewczyny TATA WRACA NA SWIETA!!!!!!! Samoloty wojskowe nie lataja!!!!!! HURRRRRRAAAAA! Prawdopodobnie poleci dopiero po swietach lub moze nawet po nowym roku :) Faktu ze tak czy siak poleci to nie zmienia ale przynajmniej bedzie z nami na swieta :-) :-) dziekuje za wasze trzymanie kciukow ;-)
Ale miła wiadomość :-) az miło super!!! Teraz juz sie tak nieprzejmuj i duzo zdrowka zycze

.....
edit.
Dostałam właśnie @. Yfff...
same dobre wiadomosci dzisiaj super!!!

Martolinka jak tam po nocnych zakupach???

Ja dzisiaj kasy wydalam w realu, ze szoook!!!
Prezenty kupione, za kase od mamy kupilam sobie płaszczyk - różowy z dodatkiem 60%welny i dostalam dla Pawelka to krzeselko uczydelko za 150zl od mojej mamy i brata

Ula sto lat!!!
Spełnienia wszystkich pragnien
znalezienia koteczka :-(,
pociechy z synka :tak:
i męża :-D
zdjecie_big.jpg

ULA Sto Lat!!!

chyba Was nie nadrobie, przynajmniej nie teraz :)
jajuz u tesciow, jechalismy...... 11godzin :/
Maly o dziwo zniosl to dzielnie.... moze ze dwa razy zaplakal, widac bylo ze ma dosc siedzenia... no ale juz po. Kupilam mu pierwsze kapciuszki i buty zimowe. Dosyc szybko zalapal jak sie w nich chodzi. Teraz tylko czekamy na snieg :)podobno ma tu byc w 2 dzien Swiat. Milego dnia dziewczynki! :)

MY święta spędzamy u teściowej i właśnie jakoś nie czujemy tych świąt przez to chyba,że nic nie przygotowujemy. Tzn. robimy dla siebie sałatke i na tym się kończy:-D. Nie mam pomysłów żadnych co by tu zrobić żeby było łatwe do zrobienia.

Wyjątkowa gratuluje @ - widać nie zawsze organizm chodzi jak w zegarku, ja tez czekam i czekam, niby coś tam sie dzieje - najwiecej bola piersi i opuchniety brzuch mam - no ale jakos sie porządnie nie chce rozkręcić ;/ m-c temu tez tak miałam chyba z tydzien czekalam na tą właściwą @ a tak to tylko sie pipcyło troszke

Uleńko złota kocia kobieto :D:D:D:D zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy :D:D szczęścia i miłości bo tego nigdy za wiele no i oczywiscie zpełnienia marzeń - wiemy jakich ;)

A u nas leci, mały spał juz bez czopka. Na wigilie naszykuje tylko barszczyk, uszka, jakas rybke, pierożków i coś tam jeszcze z pewnością dosłownie wszystkiego po troszeczke zeby zjesc to w jeden dzien bo w sobote jedziemy do moich rodziców a tu bedzie taka wyżerka z prawdziwego zdarzenia - a jaka pyszna to juz nie wspomne :D no i do cioci do szpitala odwiedzić ją, bo tutaj miała operacje na nogi - po zawale miała zator w zyłach a wczoraj pojechala na operacje serca do katowic....

hej
w nerwach ledwo "liznełam" forum
dzis byłam w UP
D ma dostać jakąś kase jak zwykle problemy...zadnej magi swiąt u mnie nic :-( zazdroszcze Wam wszystkim ,u mnie lipa i problemy same:-(

Ula doczytalam ze masz urodzinki :-) Wszystkiego Najlepszego a najbardziej Ci życzę długieeeeego spaniaaaaaaaaaaaaaa :-)

Kochanie, głowa do góry, ja jestem zapożyczana po pas ;-)

ULA STO LAT!!!:-):-):-)

MARTA jak ja mam do Ciebie dzwonić, na jaki numer?:sorry2:

Ubralismy choinkę i ... sztuczną (sama w to nie wierzę). Fakt wygląda PRZEPIĘKNIE-nigdy tak pieknej nie miałam:tak: ale zapachu niet...chyba pojedziemy po prawdziwą dzisiaj;-):-D
Po pracy lecę kupić ostatnie prezenty, słodycze, napoje.

Witajcie,
my wczoraj wyskoczylismy wieczorem na zakupy. poszło kupe kasy a jak sie okaza,ło maz jeszcze rano musiał pojechac.
Sernik w piecu, bigos sie gotuje, w robocie zmieliłam warzywa na rybe po grecku , potem zmiele rybe na kotlety. Sałatki itp. Czyli to co u wszystkich w przedswiatecznym czasie:tak:
Antek bawi sie , pokazuje mu co mama robi i jest bardzo zainteresowany:tak:
Klaudzia- super wiesci!!!!!
Ula sto lat w dniu urodzin!!!!
dziunka wieczorem powinnam miec juz swój stary numer

reklama
Do góry