reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

my tez już nie spimy. krystian chyba czuje, ze za godzinke ma szczepienie ... ciekawe jak je przezyjemy, zwaszcza że mały juz "odpowiednio" reaguje na ból.

reklama
TARA TARA

ale to zleciało...
:-):-):-):-)

dziewczynki ale naskrobałyście uśpię Igiego i was będę nadrabiać :-)
no i zdjęcia dzisiejsze solenizanta :-)

Sloneczko kochane! Wszystkiego Najlepszego! Agus jakie on ma slodkie wloski!!! ;-) Cudownego dnia dla Igorka ;-)

Ja tez sie witam z rana. U nas leje i zimno, ani na spacer wyjsc ani na sklepy bo w calym centrum Loughborough rozlozyli jak co roku wesole miasteczko, drogi pozamykane, z wozkiem przejsc nie idzie no i halas tez niczego sobie :/ :dry:

Dzis jezeli przestanie padac to ide wieczorkiem z grupa fotografow robic zdjecia z wesolego miasteczka to pochwale sie moze wynikami :-)

A po 2 jedziemy odebrac zebre z fisher prica na urodzinki udalo mi sie upolowac za 15 funtow ;-)

100 lat dla Igiego!!!!

Szperam w necie i znalazlam cos fajnego;
Dzisiejsze nieśmiałe dziecko, to to, z którego wczoraj się śmialiśmy.

Dzisiejsze okrutne dziecko, to to, które wczoraj biliśmy.

Dzisiejsze dziecko, które oszukuje, to to, w które wczoraj nie wierzyliśmy.

Dzisiejsze zbuntowane dziecko, to to, nad którym się wczoraj znęcaliśmy.

Dzisiejsze zakochane dziecko, to to, które wczoraj pieściliśmy.

Dzisiejsze roztropne dziecko, to to, któremu wczoraj dodawaliśmy otuchy.

Dzisiejsze serdeczne dziecko, to to, któremu wczoraj okazaywaliśmy miłość.

Dzisiejsze mądre dziecko, to to, które wczoraj wychowaliśmy.

Dzisiejsze wyrozumiałe dziecko, to to, któremu wczoraj przebaczyliśmy.

Dzisiejszy człowiek, który żyje miłością i pięknem, to dziecko, które wczoraj żyło radośćią.​
— Ronald Russell
bardzo mądre, tylko jak tego dokonać???

u nas dziś pobódka o 6 była a le potem wzięłam mlodego jeszcze do łóżka żeby się dogrzać. Kotłasił sie tak między nami. Koło 7 przyszedł Kubuś i mnie obudził. Okaząło się, że Michas tez przysnąl co dslownie nigdy mu się nei zdarza w nasyzm łózku. Kubuś się wcisnal i drzemalismy jeszcze do 8 :D jak nigdy
A teraz nie moge gnojka ołozyć na drzemkę. Marudzi strasnzie a spac nie chce :/

Pawełek zasnał szybko niesttey potwierdziło sie niedosłuch bez zmian ... pozatym poklocilam sie z lekarka ... o aparaty ... ale o tym kiedy indziej

Kasia dobrze ze Pawełek zasnął i spokojnie można było badanie wykonać, pisz co z aparatami

halo halo witam sie i ja po dlugim czasie:) jakies skandale?;)
wlasnie zamrozilam porcje dyni na zime i robie sobie fajrant z winkiem w dloni ktos chetny?
:D

NO NIEEEEEEEE KTOTO NAS ODWIEDZIŁ??!!!
szczęście że się zrehabilitowałaś tą lampką za nasze zdrowie chociaż to powinna cała butla być;-)

aga444, twoj biszkopt jest fantastyczny! mam tortownice 29cm na 6,5 cm i wyszedl idealnie rowno, nic dziwnego,ze kilolkowi uciekl z 23cm :) dzieki :)))))))))))
ps. troche glupie pytanie, ale czy to ciebie mam na facebooku? bo ze zdjecia ciezko powiedziec, a u nas na bb jest kilka agnieszek i teraz juz nie jestem pewna... masz dwuczlonowe nazwisko?
godzine temu odetchnelam z ulga bo na szczescie operacje mojego sie udala i jest przytomny, a tak sie balam,ze znowu go zostawia w spiaczce na kilka dni, jak ostatnio
:(((
ale przyznaje sie bez bicia,ze czekajac te 7h spalilam dwa papierosy z nerwow:(((

banana super że operacja się udała!!!!
co do Facebooka to pewnie ja, normalnie mam jednoczłonowe ale chciałam żeby i panieńskie i "po mężu" też było :-)
co do biszkoptu to faktycznie super łatwy i fajnie się piecze :-) cieszę się że wyszedł
co do fajek to ja też podpalam....

Jeszcze się trzęse :(....

Zostawiłam na 1H małego z B. Poszłam do znajomej po kiecke mamie mojej i na zakupy do carefour. Wracam.Dzwonie i dzwonie Bartek nie otwera ja już przerażona... Dzwonie i domofonem i na komórkę.Nic ... :( Dzwonie do sąsiadki.Otwera.Na szczęście dzrzwi nasze od domu otwarte.Wchodzę.Mały krzyczy i płacze. :( SPodnie mu się trochę ściągnęły i chodzić nie mógł.Leżał i wył na podłodze.Bartek SPAŁ!!! Nie ruszyło go to ,że młody wył pół metra od niego!!! K**** myslałam,że go zaje***!!! Popłakałam się przez to wszystko.Mały 1 h był bez opieki.Nawet nie chce myśleć co by mu się stało. :( Jezuuuuuuuuuuuu :(

Na dodatek miał go przebrać a mały kupka w pieluszce jak wróciłam. :(

On się nie nadaje na ojca. Jak on tak mógł ...:(

wyjątkowa nie chce męża tłumaczyć ale jak 2 prace ma to nie ma co mu się dziwić że zmęczony ale mógł powiedzieć że nie ma siły to inaczej byś sobie to rozwiązała...

to mi przypomina, ze teraz na karmienie A. mnie musi byudzic, bo ja zupelnie nei słyszę jak młody wyje a wyje naprawde konkretnie. Tzn słysze ale jakoś do mnie nie dociera. Poniewaz gnojek wyje ciagle w dzien tzn staram się żeby nie wyl czyli nosze non stop ale wystarczy, ze na moment go odloże chocby żeby za przeproszeniem tyłek podetrzec (bo jak sie załatwiam musi siedziec mi na kolanach) to natychmiast zaczyna wyć. Tak więc to wyce sni mi się ponocach i nigdy nie wiem czy jjak mlody wyje o żarcie to faktycznie wyje czy tylko mi się śpi. Dobrze, ze A. jakoś czuwac ostatnio zaczął, bo zwykle to tez dzieciaków nie słyszy.

Ilona ja mam tak od roku... śpię jak zabita i Marcin mnie budził że mały krzyczy do cyca a teraz na butlę o 6...

Ula najważniejsze że już wiesz co malutkiemu jest teraz już tylko z górki

DZIĘKI DZIEWCZYNA ZA ŻYCZONKA :-)

co do tortu to wyszła dupa jak ta lala hahahaha ale na zdjęciu jej nie widać...
wogóle to aparat Igi zepsuł i tam gdzie baterie to się otwiera ech...

halo halo witam sie i ja po dlugim czasie:) jakies skandale?;)
wlasnie zamrozilam porcje dyni na zime i robie sobie fajrant z winkiem w dloni ktos chetny?
:D

A ja mam focha na Ciebie :dry: tak nas olać:wściekła/y: przyznaj się, z kim nas zdradzasz???:cool:

godzine temu odetchnelam z ulga bo na szczescie operacje mojego sie udala i jest przytomny, a tak sie balam,ze znowu go zostawia w spiaczce na kilka dni, jak ostatnio
:(((

ale przyznaje sie bez bicia,ze czekajac te 7h spalilam dwa papierosy z nerwow:(((

Bardzo się cieszę że operacja udana, a jeśli chodzi o fajki to nieładnie:-p

widzialyscie to? biedna dziewczynka Pijana 5-latka w szpitalu. "Musiała sporo wypić" - Wiadomości w Onet.pl
szok. zeby dorosly mial 1,5 promila we krwi to musialby wypic cala butelke wodki. jak takie male dziecko moglo wypic taka ilosc alkoholu (wiem,ze ilosc na dziecko jest mniesza ) z wlasnej woli? przeciez to musi smakowac obrzydliwie dla takiego maluszka :((((((((((

Ech, dzieci lubią alkohol;-)znam dzieci które rano po imprezach spijają resztki z kieliszków;-):szok::-D
Ale to jest straszne.

Jeszcze się trzęse :(....

Zostawiłam na 1H małego z B. Poszłam do znajomej po kiecke mamie mojej i na zakupy do carefour. Wracam.Dzwonie i dzwonie Bartek nie otwera ja już przerażona... Dzwonie i domofonem i na komórkę.Nic ... :( Dzwonie do sąsiadki.Otwera.Na szczęście dzrzwi nasze od domu otwarte.Wchodzę.Mały krzyczy i płacze. :( SPodnie mu się trochę ściągnęły i chodzić nie mógł.Leżał i wył na podłodze.Bartek SPAŁ!!! Nie ruszyło go to ,że młody wył pół metra od niego!!! K**** myslałam,że go zaje***!!! Popłakałam się przez to wszystko.Mały 1 h był bez opieki.Nawet nie chce myśleć co by mu się stało. :( Jezuuuuuuuuuuuu :(

Na dodatek miał go przebrać a mały kupka w pieluszce jak wróciłam. :(

On się nie nadaje na ojca. Jak on tak mógł ...:(

Ech...no comment. Przemęczony jak nic... namów go do rzucenia jednej z pracy a młodego póki co z nim nie zostawiaj. Co by było gdyby...aż strach pomyśleć.
A z dzieckiem na prawdę idzie wszędzie pójść. Nawet do ginekologa czy do urzędu ;-)

Szperam w necie i znalazlam cos fajnego;
Dzisiejsze nieśmiałe dziecko, to to, z którego wczoraj się śmialiśmy.

Dzisiejsze okrutne dziecko, to to, które wczoraj biliśmy.

Dzisiejsze dziecko, które oszukuje, to to, w które wczoraj nie wierzyliśmy.

Dzisiejsze zbuntowane dziecko, to to, nad którym się wczoraj znęcaliśmy.

Dzisiejsze zakochane dziecko, to to, które wczoraj pieściliśmy.

Dzisiejsze roztropne dziecko, to to, któremu wczoraj dodawaliśmy otuchy.

Dzisiejsze serdeczne dziecko, to to, któremu wczoraj okazaywaliśmy miłość.

Dzisiejsze mądre dziecko, to to, które wczoraj wychowaliśmy.

Dzisiejsze wyrozumiałe dziecko, to to, któremu wczoraj przebaczyliśmy.

Dzisiejszy człowiek, który żyje miłością i pięknem, to dziecko, które wczoraj żyło radośćią.​
— Ronald Russell

PRZEPIĘKNE!!!!

TARA TARA

ale to zleciało...
:-):-):-):-)

dziewczynki ale naskrobałyście uśpię Igiego i was będę nadrabiać :-)
no i zdjęcia dzisiejsze solenizanta :-)

STO LAT!!!!:-):-):-):-):-)

Zaraz będziemy robić masę z pianek, zobaczymy czy się uda;-) I może uda nam się dostać do kina, bo bilety po 11 zł ale nie ma rezerwacji, trzeba samemu pojechać. No spróbujemy...

My wczoraj wyszliśmy na impreze. Mała została z babcia na noc. Tak wam szczerze powiem ze ostatni raz byłam na imprezie 2 lata temu w sylwestra. Pierwszy raz wyszliśmy na dłuzej sami. Pewnie bede do poniedziałku rzadziej zagladac bo urodzinki czas zaczac przygotowywac, a jeszcze sobie wymyslilam malowanie pokoju hehe. Miłego dnia dziewczyny.

Ostatnia edycja:
U nas masakry czas dalszy i nie wiem co to jest. Ciągle jęczy itd a jak mnie juz zobaczy to wyje. Kiedy zostawiam go samego z kims innym pojęczy itd ale się bawi jak tylko mnie zobaczy to jets płacz, na ręce itd-dużo by tutaj opisywać.
Pojechalismy do tesciów.........darł się nawet ze kot mu ucieka, płakał ze go głaszcze itd....w koncu dziadkowie go wzięli z mężem do kuchni ja zostałam w innym pokoju podsypiałam a mały się swietnie bawił, marudził także ale nie aż tak jak przy mnie.
Przyjechalismy do domu i już spi.....nie moglam przetrzymac go dluzej bo zamarudziłby się i zapłakał. Dzis wstał o 8 poszedł spać o 9 potem o 12...ciągle spi, ciągnie sie za uszka, strasznie sie zmienił...ja na serio się martwię ;/
W dodatku podczas rzobierania go do kąpieli zauważyłam zaczerwienioną bliznę po szczepionce na rączce chyba to po gruźlicy, to go nie boli bo naciskam itd ale jest wybrzuszona gulka, i wokolo zaczerwienione. Może się uderzył w to msc...ja już zachodzę w głowę...zobaczę co jutro z tym bedzie.
Jak on mi dzis wstanie to zamęczy nas na smierc.... a padł mi po kąpieli przy butli, ech.

A tak wogóle WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOCHANE DZIECIACZKI ROŚNIJCIE ZDROWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
AGA wszystkiego dobrego dla synka i mamusi
images
images

Ula moj tez dzisiaj padl i spi od 19.15, a ja sobie odpoczywam
Meza o 16 zawiozlam pojechal w trase
Maly w ciagu dnia nie daje mi nawet dotknac laptopa szooook:szok::szok::szok:
Jesli chodzi o urodzinki to tez caly dzien sprzatam, dzisiaj mylam okna i sprzatnelam meble jutro ciag dalszy i jeszcze tone prasowania.
Pawel wszedzie gdzie dopelznie to staje i jest sam z siebie dumny, a ja zamykam oczy i nie moge patrzec na te pierwsze upadki, ale nie moge go ciagle asekurowac bo sie nie nauczy "ladnie" upadac, juz jest coraz lepiej. Dodam ze pierwszy raz w cos walnal i sam byl tym faktem bardzo zdziwiony

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry