reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

mi wczoraj łeb pekal do tego stopnia, ze poszlam spać o 21 (a jescze smaa byłam, ledwo chlopakó wyykapałam, balam sie, ze ich potopię, bo przytomnośc zerowa) dziś wstaję a tu mega bajzel, nic nie posprzatane, ledwo prześc się da, komp cała noc włączony, maslo i wędlina na blacie w kuchni, woda w wannie razem z zabawkami stoi hehe jednym slowem pobojowisko, ale ja wreszcie wyspana!!!! nie pamieam kiedy osttatnio spałam (nnawet nocne pobudki dziś mnie nie przerażały :D )
a gdzie ty ta wanne trzymasz? :d bo ja jej nie widzialam :D
Wow Kasiula ale mnie zaskoczyłaś z samego rana :szok: Życze wiec Ci, aby wyszło wszystko po twojej myśli, daj znać jak zobaczysz 2 kreseczki ;-)
hehe dzieki :) mysle ze bedzie tak jak bedziemy chcieli ... jakos szczescie mamy zawsze :) no i duzy + "przytomny" maz ... razem pilnujemy wiec w nas siła hahah ;-)

reklama
Wszystkim nauczycielom, pedagogom- wytrwałości, siły i głosu nie do zdarcia :tak:
U nas od rana słońce walczy z chmurami , oby było słoneczko na niebie:tak: Młody zrobił już dzis trzy kupki, nie wiem gdzie on to miesci!!!!
Kasiula oby Ci sie ulozylo tak jak sobie tego zyczysz!!!!
Kilolek obys miała choć dziś spokojny dzień:tak:

Dziunka pewnie, ze jestem z amalo twarda, ale na mojego męża to Gołota byloby za mało. Nie wiem jak twardym trzeba by było być by z nim wygrać. ja nie mam najmniejszych szans. Zwykle to ja jestem tą osobą "wychowywaną" w tym związku.

Oj, ja bym nie dała rady... jestem ta dominującą ;)

Byłąm dzis zamknac to moje pieprzon... konto pko bp.. nienawidze tego banku- komunistyczny moloch!!!! niestety nie moglam tego zrobic bo system sie zawiesił. bede musiałą isc jeszcze raz. W "nagrode" weszłam do pepco i kupiłam sobie spódnice rozmiar za mała - ma mnie dalej motywowac :)

Ja mam w ING, konto Komfort (wszędzie można wypłacać kasę bez prowizji) i jestem MEGA zadowolona :D jak zresztą większość moich znajomych ;)

kurcze niezły koleś , ale tak to jest nigdy nie wiadomo na kogo się trafi

miałam konto w ING i zamknęłam ,a teraz mamy jedno w mBanku i jesteśmy zadowoleni
koleżanka mi ostatnio opowiadała że u gródniówek są laski które nie kupują gondoli bo przecież dzieci się w zimie urodzą to na spacery nie będą wychodzić :szok::szok::szok::szok:

Kasiula planujesz drugiego bobasa i robisz rozeznanie ?? ;-);-);-)

Szok z tą gondolą :O

Dziekuje dziewczyny za życzenia.
Mój luby pamietał. No ma szczescie, chociaż myślałam ze inaczej spedzimy wieczór, a tak siedze sama, mała z N śpia. Supppeeerrr zyc nie umierac :-:)-(
Moja koleżanka zrobiła mi prezent na urodziny i urodziła dzis. Biedna od wczoraj w szpitalu-poród miała wywoływany. Córa 4kg :szok: Wiecej nic nie wiem, nie chce jej teraz duxx zawracać. Miłego wieczoru

Oj biedulko, przyjedź do mnie, dla Ciebie wyjątek zrobię i piwko wypiję ;) co do pampersów to ja często mam takie akcje, na szczęście niedaleko sklep z pampersami na sztuki ;)

Co do światła moja Julka od mniej więcej roku spała już z zapaloną lampką. Takie fajne są w Ikei , dają przytłumione światło i są w kształcie biedronki, słońca lub księżyca. Podłączyliśmy jeszcze taki kontakt - czasomierz czy jakoś tak i sam zapala wieczorem i gasi światło ok 12 w nocy jak młoda już mocno śpi.

Złapaliśmy dziś siusiu do nocnika :D

Dokładnie wszystkie naj... dla nauczycieli, oby dzieci były zdolne, mało upierdliwe:-D
Kikolek - współczuję wczorajszego dnia... i zazdroszczę wyspania;-)
Ilona - możliwe, że ciemności mała się bała.... popróbuj jeszcze dziś ..

Pociesze WAS moja Gośka też wyje... jak odejdę od niej, możliwe, że nasze dzieci przeżywają taki okres w życiu.. następny etap ... niby chcą już same pomykać a z drugiej strony potrzebują jeszcze kontaktu z nami ;-)

witajcie
nie nadrobie Was
u mnie non stop coś się dzieje,nawet nie mam chwili na odpoczynek,w co 2 weekend mam szkołe a w tygodniu już czytam sobie materiały i podręczniki żeby później przed samą sesją nie uczyć się wszystkiego,teraz mam chwile i weszłam bo drukuje sobie podręcznik
buziaki

i chciałam pochwalić sie że Emilka od 3-4 tygodni chodzi (jeszcze nie pewnie ale przemieszcza się z pomieszczeń więc to już duzo)

a gdzie ty ta wanne trzymasz? :d bo ja jej nie widzialam :D

hehe dzieki :) mysle ze bedzie tak jak bedziemy chcieli ... jakos szczescie mamy zawsze :) no i duzy + "przytomny" maz ... razem pilnujemy wiec w nas siła hahah ;-)
oh jaka ty doslowna jesteś!! w skrócie napisalam szpiegu donosicielu :d
a wiec sprostowanie na życzenie kasi: nie mialam wanny pełnej wody z zabawkami tylko wanienke i brodzik (jedne sie kompie w wanience, drugi w brodziku)

Czesc dziewczynki

Ja tak z doskoku tylko Listopad nadrobiłam żeby być w miarę na bierząco.

Kilolek jak czytam jak czasami masz cięzko to zaczynam się wstydzić ze ja marudzę, mając grzeczne dziecko i dużo pomocy dokoła. Pamiętam ze Ty jeszcze trzeciego dzieciaczka chcesz mieć, oj będzie się działo u Was, będzie wesoło.
Mój mąż przychodzi z pracy i mi kolację robi hehehe bo ja taaaaka zmęczona ;P a jeszcze ile się za mną nachodzi i naprosi zebym zjadła hehehehehehe
I doskonale Cię rozumiem kiedy piszesz ze masz wszystkiego dość - jestes tylko człowiekiem i czasami lepiej wyjść z pomieszczenia z krzyczącym dzieckiem niż je "udusić" ;P

U mnie Oliwier od jakiegoś tygodnia czy dwóch też tylko mnie uważa. Kiedy nie ma mnie w pobliżu jest grzeczny i akceptuje babcię i tatusia ale kiedy tylko mnie usłyszy goni do drzwi i pędzi do mnie, wspina mi się na nogi, ucieka nawet z rąk tatusia itp. chociaż tatuś jest prawie ta samo mocno zaangażowany w Olinka jak mamusia. To taki okres gdzie jest tylko mama, mama i mamusia. Jego całusy ot tak sobie w każdej chwili są bezcenne. Czasami jak wieczorem mam dosc ide do kibelka odpocząć albo do drugiego pokoju a mały jest sam z tatą.

Moje małe bobo zasnęło po 10. Cieszę się bo dwie drzemki dziś będą ;D z drugiej skorzystam też i ja.

U nas remont, ściany, podłogi od podstaw. Poznałam co to legary itd. Ale cieszę się niezmiernie wyprowadzki od rodziców, i już nie mogę się doczekać własnego kątu i spania w sypialni na nowym łożu z mężem ;D achhhh ;D

no ja jak mialam 1 kube t tez wiecznie zmęczona byłam i na nic czasu nie maiałam, a teraz sobie tylko myślę jaka durna byłam, czasu miałam w brud :D

reklama
Dziunka 11 miesięcy "posuchy" starczy ;/ ...... ;p
Ale tak powiem szczerze ze czasami śpię z mężem do pierwszej pobudki małego i wk....a mnie te jego chrapanie ze mam ochotę go ubić w nocy i drę się na niego niemiłosiernie jak chrapie. No wkurza mnie to jak nic innego.

Do góry