reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

martolinka, biedny kot, a sasiadka glupia pinda! dobrze,ze sie chociaz przyznala

kasiula, milaam napisac to,co kilolek. jak maz taki madry to niech sam idzie zalatwiac

aga444, jak zobaczylam suwaczeka to myslalam,ze moze jestes w ciazy,ale zaraz doczytalam :)))

anawawka, witam :))

ilona, sto lat, ty gowniaro :))))

reklama
Dziekuje dziewczyny za życzenia.
Mój luby pamietał. No ma szczescie, chociaż myślałam ze inaczej spedzimy wieczór, a tak siedze sama, mała z N śpia. Supppeeerrr zyc nie umierac :-:)-(
Moja koleżanka zrobiła mi prezent na urodziny i urodziła dzis. Biedna od wczoraj w szpitalu-poród miała wywoływany. Córa 4kg :szok: Wiecej nic nie wiem, nie chce jej teraz duxx zawracać. Miłego wieczoru

hihihi :) chciałabym ale niestety fundusze nam nie pozwalają :( ostatnio se tam wyczaiłam i obliczylam ze jak Pawcio skonczy 2 lata starac sie urodzi sie na 3 :) i pozniej kolejne tez czyli trójka z róznica kazde o trzy :)
a mówią że pieniądze szczęścia nie dają ,
też chciałam poczekać żeby różnica była 3 lata ale mnie gin w PL pocieszył żeby nie czekać (w moim przypadku) no i co ma być to będzie , dobrze że chociaż socjal mam tutaj dobry ;)
mama i marcel no u mnie też straszne męczarnie przy zębach dlatego daje mu czopek , no i o ile na drzemkę jeszcze da się ululać to na noc jak go usypiam to mi ciągle wstaje w łóżeczku i normalnie aż mnie ......

też chciałam poczekać żeby różnica była 3 lata ale mnie gin w PL pocieszył żeby nie czekać (w moim przypadku) no i co ma być to będzie , dobrze że chociaż socjal mam tutaj dobry ;)
mama i marcel no u mnie też straszne męczarnie przy zębach dlatego daje mu czopek , no i o ile na drzemkę jeszcze da się ululać to na noc jak go usypiam to mi ciągle wstaje w łóżeczku i normalnie aż mnie ......

AniaSm a ja juz nie wiem od czego ten ryk....od zębów na pewno ale nie jestem pewna co do drzemek. Wczoraj i dzis tylko raz spał o 15 dziecko padło i spi 2,5 godz. No i od wczoraj cyrki z zebami.wiec nie wiem czy przestawia drzemki i dodatkowo niewyspany czy to przez zeby nie sypia czesciej, ale zajob totalny..... jeszcze troche i pewnie czopa dam, jak juz całkiem opadne z sił.......bo wiadomo jak zabawa, noszenie i zabawianie to ryku nie ma ale takim sposobem nie moge nawet do wc, nie mowiac o obiedzie a o sprzataniu to nie wspomne bo juz mnie alergia bierze od kurzu...jutro go "sprzedam" dziadkom a ja zrobie dzien sprzatania bo od 2 koszy prania za łózkiem do szafy nie moge dojsc :-D:-D:-D mowie wam cyrk na kolkach i sajgon nieziemski :eek::cool::rofl2::rofl2:

no nie daja ... i nie musza ale mamy długi i chcemy wyjsc na prosta ide do pracy moze bedzie dobrze pozniej planuje wrócic na 2-3 miesiace i znow ciaza i pewnie L4 :) ... i znow wychowawcze itp ; ) dzien swistaka ;P no w sumie jakby i teraz było to byłabym mega szczesliwa :) bo w sumie moze byc ... bo zero zabezpieczenia :)

Mama_i_Marcel - życzę spokoju na ten dzień i wytrwałości, niestety ja w tamtym roku rzucałam mięsem armatnim jak Hance wychodziły zęby... że też jeszcze nie wymyślili jakiejś nakładki żelowej ze środkiem znieczulającym dla dzieci ząbkujących..:wściekła/y: nie będę pocieszać, że potem będzie lepiej... Hanka najgorzej przeżywała 3, teraz jej idą piątki. Też jest sajgon, bo zęby są duże i ... wyżynają się nam po kawałku...:szok::szok:. Także mam 2 ząbkujące panienki i znam ten ból...
Uleńka - życzę jednej 100% -wo pewnej inspiracji ;-);-)
AniaSM - natura sama zdecyduje ile będzie różnicy ;-);-), ja szczerze mówiąc jestem leniwa i gdybym się nie zdecydowała tak szybko na drugie to Hanka zostałaby jedynaczką. A tak czlowiek jeszcze trochę pamięta o pielęgnacji noworodka i nie musi się ponownie uczyć.:-D:-D
Znikam trochę popracować ;-);-)

kurcze niezły koleś , ale tak to jest nigdy nie wiadomo na kogo się trafi

miałam konto w ING i zamknęłam ,a teraz mamy jedno w mBanku i jesteśmy zadowoleni
koleżanka mi ostatnio opowiadała że u gródniówek są laski które nie kupują gondoli bo przecież dzieci się w zimie urodzą to na spacery nie będą wychodzić :szok::szok::szok::szok:

Kasiula planujesz drugiego bobasa i robisz rozeznanie ?? ;-);-);-)
hahhahahahaha
no w sumie mają szansę - większośc osób uważa, że poniżej -5 się na dwór z dziekciem nie wychodzi a biorąc pod uwagę ostatnią zimę to faktycznie można nie wyjśc do wiosny.
Kiedyś tesciowej powiedziałam, że mi troche wstyd latać zimą po tym osiedlu w kółko, bo ludzie patrzą jak na wariatkę, bo taki pogląd itd a ona się tylko w czoło postukała i mówi, ze jakby 30 lat temu tak ludzie uważali to A. pierwszy raz by na dwor w maju wyszedl (a jest z nowego roku)

I ja witam forumowiczke nową :-):-)
A ja mam dość....... moje dziecko ma jakies apogeum zębów {chyba bo zajrzec nie mozna}, w dnie ryk jesli zęby bolą a ukoić moze tylko zabawa i chodzenie.......lata za paluszek szybciej niz myśli...jeszcze zeby jego równowaga szła w parze z tym pędem to byłoby oki :-) siniaków 100 milionów :) i ululac go na drzemke/nocke to masakra......2 razy usypialam i odkladalam i dalej telepie sie w lozeczku......chociaz cos ucichło no ale nie wiem czy mamle jakis kawałek materiału czy zasnoł.....ciezkie dni dla mamuski nastały :confused2:
u nas tak smao. Usypiam 1,5 godizny a on dalej po łózku lata, rzuuca sę na materac (takie skok sobie urządza),wścieka się nieziemsko, a jak tylko odejde na 15 cm od łózeczka mega ryk. i to smao w dzien czy w nocy. Najlepiej żebym cala noc przy lózeczku siedziala - on czuwa i co chwile sprawdza czy jestem a jak nie to ryk.
Zjedzą mnie za to neiktórzyale już nie wyrabiam i wychodze na chwilę odsapnąć a on sie drze w nieboglosy. Jakbym nie wyszła to bym chyba udusiła. A szczerze mówić jak zarywamn-ta noc z rzędu, wracam styrana z pracy, usypiam go 1,5 godziny a on takie cyrki wyczynia to mam momentami w d.. czy wyje czy nie
W dzien tez non-stop na ręce, nie moge odejść na pół metra od niego, o wyjsciu do kuchni (a mam salon z kuchnia razem wiec nadal jestem z nim w jednym pomieszczeniu) absolutnie nie ma mowy

no nie daja ... i nie musza ale mamy długi i chcemy wyjsc na prosta ide do pracy moze bedzie dobrze pozniej planuje wrócic na 2-3 miesiace i znow ciaza i pewnie L4 :) ... i znow wychowawcze itp ; ) dzien swistaka ;P no w sumie jakby i teraz było to byłabym mega szczesliwa :) bo w sumie moze byc ... bo zero zabezpieczenia :)
no to dobrzy jestescie :D

Edit: pół godziny pisąłam tego posta :/

miałam dziś okna pomyć, bo mam wolne ale chyba nie ma szans

mi wczoraj łeb pekal do tego stopnia, ze poszlam spać o 21 (a jescze smaa byłam, ledwo chlopakó wyykapałam, balam sie, ze ich potopię, bo przytomnośc zerowa) dziś wstaję a tu mega bajzel, nic nie posprzatane, ledwo prześc się da, komp cała noc włączony, maslo i wędlina na blacie w kuchni, woda w wannie razem z zabawkami stoi hehe jednym slowem pobojowisko, ale ja wreszcie wyspana!!!! nie pamieam kiedy osttatnio spałam (nnawet nocne pobudki dziś mnie nie przerażały :D )

reklama

Wow Kasiula ale mnie zaskoczyłaś z samego rana :szok: Życze wiec Ci, aby wyszło wszystko po twojej myśli, daj znać jak zobaczysz 2 kreseczki ;-)

Witam sie z rana, noc spokojna u małej w miare. Odsłoniłam jej rolety zeby nie było tak ciemno i nie płakała w nocy. Hmm czyzby bała sie ciemnosci :baffled: Uciekam wstawic obiadek-kapusniak mniam, postprzatane juz jest wiec oki. A wiecie jaka ze mnie gapa , nie kupilam małej pampersów :szok: Nie mamy juz ani sztuki, musze leciec do kolezanki pozyczyc kilka, dobrze ze to na druga strone ulicy :-p

Do góry