reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

(...) a ja zaraz gosci bede miec :) kurczak barbecue sie robi :) sałatki sie chłodza jeszcze jedna z tyńczyka i finito :) aa no i Tort :) MASA SUPER !! zastygła ślicznie wiec zdecydowałam sie na nia :) na góre tylko dam bez wiórek zeby była idealnie gładka :)

Ciesze sie, ze wyszla ci ta masa. Ja wczoraj tort robilam, dzis jeszcze musze przystroic - wiecej napisze na urodzinkach.
A jak wam smakowal tort?

Asia się potknęła, upadła na buzię i górnym (chyba) ząbkiem rozcięła sobie wargę i krew się lała z dwie minuty, ja cała w niej, Asi rzeczy też, teraz cycka pije. Mam nadzieję że zęba nie naruszyła....

Biedulka, dopiero sie zaczynaja powazne upadki...a jak zabek? Nic sobie nie wcisnela do srodka?

(...) tak z ciekawosci, o ktorej wstajecie?

Ja ok. 8.30-9.00 bo tak wstaje mala, a chodze spac ok. polnocy (mala zasypia zazwyczaj m. 22-23).

Oj, ale wczoraj mialam lataniny, zakupki ostatnie do urodzinek, pieklam sernik i tort (masy to juz robilam prawie w nocy), jakos tak dzien zlecial, ze nie wiem kiedy byla 12...
Dzis juz salatke zrobilam, odkurzylam i wymopowalam podlogi i sprzatnelam druga lazienke (maz mial to zrobic i oczywiscie dal d...). Cale szczescie wczoraj mi zdolal 20 balonow napompowac i pomogl przygotowac kilka rzeczy w kuchni. Teraz usypiam mala, ale zostalo mi wykonczyc (udekorowac na wierzchu) tort, zrobic tortilla-zawijaski (przekaski) i wszystko ponakladac do misek. No i wyprawic siebie i mala na koniec hehe.
Moja rano byla marudna znowu, ale teraz na razie przeszlo, oby takj zostalo do wieczora.

reklama
Czesc Dziewczyny ;)

U nas straszna pogoda. Achhhh juz mam dosc tego deszczu. Ani wyjsc z Olim na spacer ani okna otworzyc nie mozna :-( Maz w pracy :/ Obiad juz ugotowalam, dzisiaj mamy hinduskie tikka massala i wlasnorecznie robiony sosik ;-)

Wczoraj bylismy na urodzinkach synka kolezanki (roczek) i bylo bardzo fajnie. Okolo 60 osob :szok: wlacznie z dziecmi. Maly byl w raju. Ciagle sie cos dzialo a ja sobie troszke odpoczelam i pogadalam z kolezankami ;-)

Czesc Dziewczyny ;)

U nas straszna pogoda. Achhhh juz mam dosc tego deszczu. Ani wyjsc z Olim na spacer ani okna otworzyc nie mozna :-( Maz w pracy :/ Obiad juz ugotowalam, dzisiaj mamy hinduskie tikka massala i wlasnorecznie robiony sosik ;-)

Wczoraj bylismy na urodzinkach synka kolezanki (roczek) i bylo bardzo fajnie. Okolo 60 osob :szok: wlacznie z dziecmi. Maly byl w raju. Ciagle sie cos dzialo a ja sobie troszke odpoczelam i pogadalam z kolezankami ;-)
niezla impra musiała być ! masz fotki???
daj przepis na to tika masa cos tam :D

Edit: zapomniałam napisać, ze wrociłam właśnie z basenu i Michas zachwyzonyy mimo 3 tygodniowej przerwy super sobie radził. Dopiero pod koniec zaczal noskiem kręcić, bo mu pora drzemki juz mijala, teraz sobie smacznie odsypia

u nas znowu pochmurno i pada co chwile.....ja dzis do 12 w szlafroku chodzilam , teraz zarzucilam tylko dresy, poprasowalam....cala tona mi sie uzbierala.... D wzial w tym czasie Amelke i pszli do znajomych a ja pije kawke i sie troche lenie....

Hej dziewczyny, u nas leje i leje... ale i tak maly spacerek na deszczu sobie zrobilysmy bo przeciez w domu mozna oszalec!
Biedna Joasia mam nadzieje ze zabek trzyma sie twardo ;-)

Dziewczyny dzisiaj dowiedzialam sie od mojej kolezanki, ktora ma rodzic w lutym ze dzidzia w brzuszku urodzi sie z wada serca :-( i bedzie trzeba go operowac w pierwszych dniach zycia, bo inaczej nie przezyje:-( a pozniej czekaja go jeszcze chyba dwie operacje jak bedzie starszy :shocked2:. Tak mi sie przykro zrobilo jak to uslyszlam :-(. Chcialabym im jakos pomoc, a nie wiem jak. Tak bardzo sie cieszyli z tego maluszka, kupili niedawno mieszkanko niedaleko od nas i wszystko mialo byc tak fajnie.
Dziewczyny znacie jakies dobre kliniki/lekarzy ktorzy mogliby im pomoc?

reklama
Hej dziewczyny, u nas leje i leje... ale i tak maly spacerek na deszczu sobie zrobilysmy bo przeciez w domu mozna oszalec!
Biedna Joasia mam nadzieje ze zabek trzyma sie twardo ;-)

Dziewczyny dzisiaj dowiedzialam sie od mojej kolezanki, ktora ma rodzic w lutym ze dzidzia w brzuszku urodzi sie z wada serca :-( i bedzie trzeba go operowac w pierwszych dniach zycia, bo inaczej nie przezyje:-( a pozniej czekaja go jeszcze chyba dwie operacje jak bedzie starszy :shocked2:. Tak mi sie przykro zrobilo jak to uslyszlam :-(. Chcialabym im jakos pomoc, a nie wiem jak. Tak bardzo sie cieszyli z tego maluszka, kupili niedawno mieszkanko niedaleko od nas i wszystko mialo byc tak fajnie.
Dziewczyny znacie jakies dobre kliniki/lekarzy ktorzy mogliby im pomoc?

OJEJJJJKUU no to smutne wiesci :-:)-( oby dzidzia nie miala wady HLHS op której słyszałam - wlasnie w tej wadzie potrzebne sa te operacje. dzidzia rodzi sie bez wytworzonej lewej komory bodajze. Mam nadzieje ze to NIE TO!! bo niestety ale ciezko bedzie z nią, bedzie sie musiała dzidzia nastarać. Jedyne co mozna zrobic to chyba zbiórke kasy zorganizowac bo podobro ch******e drogie operacje. Wiem ze jest doktor Edward Malec w Klinice Uniwersyteckiej w Monachium specjalizujacy sie w tych operacjach okolo 450 ich wykonał, w tym duzo dzieci z PL , ponadto wiem tez ze gdzies w PL jest niegorszy lekarz. Trzebaby poczytac na necie bo tez tam sie natknelam na te nazwiska

Ostatnia edycja:
Do góry