reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ZA GODZINĘ, DWIE, MOJE DZIECI ZOSTAJĄ POD OPIEKĄ SIOSTRZENICY A I WYSKAKUJEMY GDZIEŚ NA JAKĄŚ SPONTANICZNĄ RANDKĘ!!!!
Ale się cieszę, to pierwszy raz od urodzenia Asi :)

Mała dziś nam dała w kość bo zasnęła na tylko pół godziny, a potem dopiero o 16 już na dwie, ale co ja się namęczyłam.

Do tego mam za@#bi#$ych sąsiadów, mają taras w naszą stronę, otworzyli drzwi do tarasu, usiedli przy nich i sobie rozmawiali. Oczywiście GŁOŚNO i SIARCZYŚCIE PRZEKLINAJĄC, co drugie słowo na k..... Do tego stopnia że musiałam zawieść Asię tesciowej aby ta wogóle zasnęła. NO MASAKRA.
super , mam nadzieje że sie dobrze bawicie :-):-):-) ,a co do sąsiadów to ja mam podglądacza :szok: ,facet ma balkon na przeciw okna do mojego salonu i normalnie co chwilę zagląda :szok:
czesc laseczki!
ja wlasnie sobie sedze i opracowywuje winko :-)

posialam gdzies aparat i nie moge go znalesc i zaczynam sie powaznie martwic, ze naprawde zginal...... caly dzien go szukalam i nic....

w ogole jakis ten dzisiejszy dzien do d.... nic mi nie idzie....same zle wiadomosci od wczoraj normalnie jakas deprecha mnie lapie..... :-(
nie martw się laska , na pewno znajdziesz aparat i wszystko będzie ok ;-)

reklama
ZA GODZINĘ, DWIE, MOJE DZIECI ZOSTAJĄ POD OPIEKĄ SIOSTRZENICY A I WYSKAKUJEMY GDZIEŚ NA JAKĄŚ SPONTANICZNĄ RANDKĘ!!!!
Ale się cieszę, to pierwszy raz od urodzenia Asi :)

Mała dziś nam dała w kość bo zasnęła na tylko pół godziny, a potem dopiero o 16 już na dwie, ale co ja się namęczyłam.

Do tego mam za@#bi#$ych sąsiadów, mają taras w naszą stronę, otworzyli drzwi do tarasu, usiedli przy nich i sobie rozmawiali. Oczywiście GŁOŚNO i SIARCZYŚCIE PRZEKLINAJĄC, co drugie słowo na k..... Do tego stopnia że musiałam zawieść Asię tesciowej aby ta wogóle zasnęła. NO MASAKRA.

Jak randka Dziunka?? Wspołczuje sasiadow

co do smoka to ja proboje teraz oduczyc moje dziecko oduczyc smoka obcinajac smmoka po kawaleczku co kilka dni mam nadzieje, ze4 sama go w koncu wyrzuci i stwierdzi, ze jest beee..... chodzi o to, ze co kilka dni ucinam kawaleczek smoka i robi sie coraz mniejszy... chodzi o to,ze podobno dzieci po jakims czasie stwierdzaja, ze nie chca smoka bo juz nie sprawia im to frajdy...wyglada to komicznie bo zostalo teraz mniej wiecej pol ale mala i tak dalej go malteretuje ..dostaje smoka tylko przy okazji spania ale bardzo bym chciala oduczyc ja calkowicie i gdzies tam wyczyltalam necie, ze mamy wlasnie tak nieraz oduczaja... probowalam oduczyc ja ''drastycznie'' jakis czas temu ale skutki byly katastroficzne..... narazie poki co nie robi jej roznicy czy jest obiety czy caly....ale mam nadzieje, ze plan sie powiedzie.. ;-)

Dziwny sposób, nigdy o takim nie slyszalam, no ale najwazniejsze zeby zadzialal nie ;-) Powodzenia

Witam sie z ranka, mala juz mleko obalila, bawi sie mascia i klockami na podloge. Jeju to dopiero 7.00 rano

Witajcie laseczki!!!!!!!!!!!;-)
dziekuje za zachwalenie mojego meza. Czasem na niego narzekam , ale chyba tylko dla zasady, bo jest niezastapiony i w zasadzie jest ideąłm , do którego mi z kolei daleko:baffled:
Dziunka jak randka?
Etna co teraz z basenem? rezygnujecie? My zaczynamy kolejny kurs za tydzien w sobote!!!!!!!!!!!!!!
Jutro mam wolne od praktyk i wybieram sie do fryzjera - farba , henna i muszę założyć sobie klamrę na paznokiec bo zaczal mi wrastac:nerd:
Byliśmy wczoraj na targach ziemii w gdyni a tam cuda na patyku- miody pitne , chleb , edliny , nalewki , kwiaty , wyroby z drewna , mnóstwo żarciaaaaaaaa:tak:
Mąz wieczorem zabalował i teraz choruje bidak..ja o suchym pysku , ale mamy taka zasade , ze zawsze jedno jest absolutnie trzezwe , gdy zajmujemy sie małym , chyba , ze mamy kogos do opieki.
Dzis idziemy na obiad do tescia , a potem do ogrodnika. Chce obsadzic balkon wrzosami, bo moja lawenda to juz badyle- wstyd!!!!! a wieczorem na zkupy , bo od jutra w moim życie REWOLUCJA- wiecej na odchudzaniu:-p
Dzis idziemy

Dziewczyny od jutra rusza konkurs, w który bierzemy udział. Bardzo prosze o głosy: http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/pogodnie-sie-usmiecham-gdy/galeria-konkursowa/?start=6564#showPhoto=7574.

No właśnie, a propos smoczka.... Czy któraś z Was odzwyczaiła już na dobre swojego dzidziulca od smoka?
Jesli tak to jak? Bo ja tak wstepnie na roczek planowałam....

My mamy smoka w sumie tylko do zabawy i aby dyndał na łańcuszku :D Młoda do spania go już nawet nie chce, myślę że to tylko chwilowe, bo zęby idą....potem zacznie go ssać znowu... czas go pewnie wyrzucić....zaraz wyjdzie na to że ja jestem uzależniona od jego obecności a nie Asia :D

super , mam nadzieje że sie dobrze bawicie :-):-):-) ,a co do sąsiadów to ja mam podglądacza :szok: ,facet ma balkon na przeciw okna do mojego salonu i normalnie co chwilę zagląda :szok:

nie martw się laska , na pewno znajdziesz aparat i wszystko będzie ok ;-)

Miałam też podglądacza - starego piernika, ma nawet na stałe odchyloną firankę żeby wszystko widzieć. Zawsze jak wracaliśmy do domu czy wyjeżdżaliśmy on wiecznie w tym oknie. Do domu nie zaglądał bo zamontowaliśmy roletę ;)

Witajcie laseczki!!!!!!!!!!!;-)
dziekuje za zachwalenie mojego meza. Czasem na niego narzekam , ale chyba tylko dla zasady, bo jest niezastapiony i w zasadzie jest ideąłm , do którego mi z kolei daleko:baffled:
Dziunka jak randka?
Etna co teraz z basenem? rezygnujecie? My zaczynamy kolejny kurs za tydzien w sobote!!!!!!!!!!!!!!
Jutro mam wolne od praktyk i wybieram sie do fryzjera - farba , henna i muszę założyć sobie klamrę na paznokiec bo zaczal mi wrastac:nerd:
Byliśmy wczoraj na targach ziemii w gdyni a tam cuda na patyku- miody pitne , chleb , edliny , nalewki , kwiaty , wyroby z drewna , mnóstwo żarciaaaaaaaa:tak:
Mąz wieczorem zabalował i teraz choruje bidak..ja o suchym pysku , ale mamy taka zasade , ze zawsze jedno jest absolutnie trzezwe , gdy zajmujemy sie małym , chyba , ze mamy kogos do opieki.
Dzis idziemy na obiad do tescia , a potem do ogrodnika. Chce obsadzic balkon wrzosami, bo moja lawenda to juz badyle- wstyd!!!!! a wieczorem na zkupy , bo od jutra w moim życie REWOLUCJA- wiecej na odchudzaniu:-p
Dzis idziemy

Ja też chcę wrzosy kupić, mamy nawet tu niedaleko ogrodnika. No i mięty poszukuję!!!

Randka jak randka, wyskoczyliśmy na spacer do Gdyni wzdłuż plaży, a tam niedaleko jest Kamienna Góra. Więc jak już doszliśmy do końca, patrzę a tam schody do góry , no to dawaj, zaciągnęłam starego, ledwo weszliśmy, tam tysiąc schodów. Wokół las, ciemno jak w d... I zamiast do tego parku na górze wyszliśmy na jakiś chodnik, tam kamera przy kamerze :O A się śmiał że zaraz jakiś gang wyskoczy :D w końcu wyszliśmy na jakąś ulicę, nie wiemy do tej pory gdzie byliśmy :D po którymś skrzyżowaniu wyszliśmy niedaleko teatru :D
Potem na jedzonko skoczyliśmy i prędko do domu. Wchodzimy a dzieciaczki słodko śpią :) Także opiekunka sprawdzona ;)

Katrenki ja tak smao Kube od soka odzwyczajalam. On starszy byl, więc wystarczylo,z e raz kawałeczek odcięłam i przestał mu się podoba. Kilka razy bral do buzi ale zauważał, ze popsuty i odkładał. Mówił, że " zrobiła sie dziura na dzięcioły" cokolwek mialoby to znaczyc :D kilka razy zapytal o soka ale mówiłam, ze popsuty, jak nie wirzył wyciagałam i pokazywalam dziurę (ostatnio go w szufladzie znalazłam :D)
a tak w ogóle to moi obaj chłopcy smoka tylko do usypiania, potem wypluty na restze nocy no i w dzienn nigdy smoka nie daj, choc widzę, ze teściowa wpycha nie wiem po co

ja mam chwile wolną, bo Kuba z A. pojechali na wystawę dinozaurów, a Michasio chwilowo drzemie. Rzadko się zdarzają takie momenty :d mieszkanie ogarniete, statki się zmywają, bitki się duszą, jeszcze się umaluję i moge leniuchwac :D (czyli pewno akurat Michasio wstanie :D )

Witam sie i ja:)
Mala wczoraj padla dopiero o 23.30:( niedlugo bedzie chodzic spac pozniej niz rodzice! A dzis wstala o 8 i od 10 siedzi polprzytomna, oczy trze. Przyszlam wiec ja usypiac do sypialni, a ona sie rozbudzila i hasa po lozku. Ale juz widze po niej, ze lada moment odleci.
My na dzis zadnych planow, moj pracuje do 14.30, pozniej jakis obiadzik i moze jakies krotkie zakupy albo spacerek. Rano nie bylam, bo bylo brrr zimno, teraz troche sie wypogodzilo choc wciaz tylko 10st. masakra jakie ochlodzenie przyszlo! trzeba bedzie juz jesienne ciuchy wyciagac, rajstopy pod spodnie wkladac malej, a gdzie jeszcze do zimy?

Hah, alez tu dzis pustki.... chyba wszystkie swietujecie niedziele?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hah, alez tu dzis pustki.... chyba wszystkie swietujecie niedziele?

a jak swietujemy :))

za dwie godzinki maz w trase spada, a ja nie mam co ze soba zrobic

Martolinka - odnosnie basenu to rezygnujemy :((((
ja nie moge, a z bartkiem to nie wiem co bedzie jutro i musiszy sobie odpuscic

szkoda mi tylko pawelka, tak bardzo lubil te zajecia

Hej. Ja mam troszkę spokoju. B od rana zajął się Patrykiem a ja się wyspałam.

My już po obiadku (zapiekanka serowa- nie miałam pomysłu na dziś nawet) .
Mały nadal choruje- troszkę jednak lepiej z ym kataram jest go mnej.

Dziś B nawet powiesił mi firanki w oknach :D hehe :)

A za godzinę spacer.

reklama
Hej dziewuszki ;-)

Ja wlasnie sobie odpoczywam. Oli spinka. K oglada tv a ja mam czas na BB ;-) obiadek zjedzony- pychaaa, najadlam sie jak nigdy a od jutra moze przejde na diete hehe pisze moze bo ze mna to tak ze mam motywacje jak mam pelny zoladek a rano jak wstane to pewnie zas zjem jakies kanapki i nici z odchudzania :-)

No to zycze milego popoludnia :)

Do góry