reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam sie po wizycie w szpitalu. Rana na brzuszku zagojona-opatrunek ściagniety, na raczce jeszcze zawineli i do kontroli w piatek. Nie mam niczym smarować, jedynie na brzuszku oliwka :szok: Lekarz mówił ze dobrze sie goi. Mała myje pieluszka, w wanience nie mam odwagi a poza tym nie wiem czy moge-zapytam w piatek.

Dziunka 100 lat dla Aśki

reklama
Ilona to dobrze , ze lakarz nie miał żadnych zastrzezen... teraz juz bedzie dobrze :)

Gieoska a powiedz , jezeli mozesz . ile daliscie za ten wyjazd? ile to kosztowało?
Upiekłąm dla mezusia sliwkowca , teraz robie leczo :) mlody spi

Gieoska, fajne foty, a z ciebie jaka szprycha:) Jakbys nie rodzila:) Moi znajomi jezdzili z takimi szkrabami nawet na Kube, dziecko pod parasolem w samym pampku i dali rade, ja bym sie bardziej jedzenia cykala, bo jak jedziesz tak daleko to tam niby kuchnie swiata rozne, ale mieso i woda inne i zazwyczaj, to dorosly ma kilka dni biegunki, a taki maluszek?
Ale dobrze, ze moglas zostawic dzidzie z rodzicami, moja jeszcze na cycu, z nikim nie zostanie poki co...w przyszlym roku tez gdzies wybedziemy, ale razem z Marysia:)

Ilona to dobrze , ze lakarz nie miał żadnych zastrzezen... teraz juz bedzie dobrze :)

Gieoska a powiedz , jezeli mozesz . ile daliscie za ten wyjazd? ile to kosztowało?
Upiekłąm dla mezusia sliwkowca , teraz robie leczo :) mlody spi

jasne ze mozna..my dalismy za wszystko 500euro razem z przelotem z wroclawia z hotelem i jedzeniem..czyli na pl 2000zl...a jak chcialam jechac nad polskie moze to zawolali mi 60zl od osoby wiec cena kosmos jak dla mnie a pogoda moze byc niepewna dlatego wolelismy jechac tam gdzie pogoda gwarantowana:-)

Witam się po dłuższej przerwie, czasu na kompa i chwilę dla siebie brak :-/ Szwagierka była u mnie przez tydzień, to mała sie rozbrykała, wiadomo w centrum uwagi........ teraz znowu jesteśmy same i dokazuje mauśce. Kurcze, co mam wolną chwilę, to mobilizuję męża i siebie ;-) do powtórek z angielskiego, jednak jak się nie używa jezyka, to dużo się zapomina :-/ . Powoli zaczynamy organizowac sprawę wyjazdu, mam wrażenie, ze im bliżej tego momentu, tym bardziej żal mi się robi, a jak wchodzę do pokoiku małej i przypomnę sobie jak go szykowaliśmy, to normalnie ryczeć się chce :-(
Kurcze, jeszcze troche a nasze listopadowe dzieciaczki będą obchodziły urodziny, u nas moze być lipa, bo jak mąż poleci w październiku, raczej na urodzinach małej nie bedzie o świętach nawet nie myślę................ dobra nie będę Wam tutaj biadulić ;-)
Dzisiaj byłyśmy na 3 godzinnym spacerku, trzeba korzystac, dopóki jest pogoda, Eli buntuje się już w wózku, bo chce ś,migac, nie wiem co będzie zimą, jak juz na dobre zacznie chodzić hehehehhe

Ostatnia edycja:
Dzisiaj byłyśmy na 3 godzinnym spacerku, trzeba korzystac, dopóki jest pogoda, Eli buntuje się już w wózku, bo chce ś,migac, nie wiem co będzie zimą, jak juz na dobre zacznie chodzić hehehehhe

My tez dzisiaj 2 godz na spacerze w parku z czego przeszło godzine chodził za raczki no i siedział na takich karuzelach ze zwierzakami. Potem był ryk jak go dalam do wozka i cala droge powrotna spedził siedzac na budzie wózka :-D:-D bawiac sie ze mna w kosi kosi i takie tam.

Wiewiora, a moze roczek zrobicie wczesniej co? moze takie huczne 11 miesiecy? to coś innego, ale bedziecie mieli co wspominac i tobie bedzie lzej na duchu

Martolinka sto lat dla Mirka

no i dla wszystkich solenizantów

Ilona tak mi przykro, duzo musialas przejsc i ty i dzieciatko, czas leczy rany i fizyczne i psychiczne. Bedzie dobrze juz jest z tego co piszesz

Dziunka otworzy niedlugo biuro do spraw przeprowadzek, widze ze dobrze zyjesz z tejsciowa tak trzymać!!!!

Pawel zdrowy :)))
ale ja padłam :((((
wczoraj tzn dzisiaj w nocy kryzys na calego tak potwornie bolalo mnie gardlo, wysiedzialam dzisiaj po pracy dwie godz u lekarza i rezultat:
angina :((((((( i antybiotyk
wrocilam, uspalam malego i zdycham, mam nadzieje ze wczesnie pojdzie dzis spac i go nie zaraze, tego sie boje najbardziej

do pracy chodze, ale padam juz z nog, Bartek wybyl bedzie chyba w sobote oj nie myslalam ze to kiedys powiem ale dobrze jest miec czasami tejsciowa.

Kasia pisałaś kiedyś ze zrobiłas dla Synka cukinię czy coś w tym stylu w słoikach. Wrzuć przepis, cio??? ;D
U nas na podwórku coś wyrosło, musze się zapytać czy to cukinia czy kabaczki czy inne cholerstwo, i teściowa dziś powiedziała ze na działce jest tego dużo.
Kombinezonik na zimę dla Olinka kupią dziadkowie (teście) ;D Dziś przyjechali na moment i oświadczyli, w ubiegłym roku też kupili i właśnie go sprzedaję bo ani razu nie miał go na sobie bo za duży został kupiony rozm. 68....Coccodrillo, piękny!
W tym roku poluję na taki sam model. Albo skuszę się na Wójcika, skoro dziadki płacą to można poszaleć ;D Kochani są!!!

reklama
Witajcie:-D
mój kochany Mireczek ma dziś urodziny- od rana obsypany prezentami:tak: Dziś wieczorem zgodnie znasza tradycja wychodzimy na dobra kolacje. Myslałąm o teatrze- mamy na Monte Cassino teatr , ale biletów nic a nic nie zostało.

Tak jak pisze kilolek- przede wszystkim nie sciagac ubrania. Jak chodzilismy do szkoly rodzenia to bylo spotkanie z ratownikiem i tam róznych ciekawostek nam naopowiadał.
Ale ja tego wczesniej nie wiedziałam i byłam w szoku ze tak jest.
tak sobie pomysłąm , ze w weekend wybierzemy sie do apteki i uzupełnimy nasza apteczke...

Co do ddtvn. Pinkowskiej nie znosze , Jagielski byl spoko wiec nie wiem czemu go pozegnali.

Dziunka powodzenia:-D

Kiragold ja za spotkaniem bez dzieci jestem jak najbardziej ale jak to zorganizowac?
taaa ja bym musiała sobie cycka amputowac :d

Witam się i melduję!

Dziewczyny ja padam codziennie ok 20-21, tak jak mały zasypia. Codziennie mam iść do męża ale sen górą i zasypiam jak tylko mały zaśnie. Ze mnie spioch nieprzeciętny! Do tego zaliczam czasami drzemki z małym.
A Wy, ok 22 sprzątacie, golądacie filmy, siedzicie na BB, SZOK ;D

Mały poszedł z babcią na targ, w sumie zakłóci to nasz rytm bo ostatnio budzi się o 8 i sam zaspia o 10 ale przynajmniej na spacerku będzie pewnie dziś 2x ;D

Ja poodkurzałam, pomyłam podłogi, wykąpałam się , nakarmiłam zwierzaki a sama głodna i Was nadrabiam ;/

Dziunka 1000000 latek dla Asi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj rozłożyliśmy w pokoju piękny namiot Disneya z Hefalumpem, Kubusiem, Maleństwem itd. To szczegół ze w pokoju ruszyć się nie da ale jest super!!! Narazie mały powala się na niego od góry i zjeżdża powoli w dół...
Mąż dostał ten namiot za jakieś punkty gdzieś tam jak jeszcze w ciąży byłam. Miał pomysł.

Zerknęłam na allegro to taki:
Namiot iglo domek Disney Kubuś Puchatek Hefalump (1225261449) - Aukcje internetowe Allegro
ja ostatnio przechodze samą siebie. Kłade sie o 3, a wstaję o 6.Oczywiście caly dzien nieprzytomna....

Wyspy Kanaryjskie- grana Canaria i Lanzarote polecam....tanio wbrew pozorom:-)

jasne ze mozna..my dalismy za wszystko 500euro razem z przelotem z wroclawia z hotelem i jedzeniem..czyli na pl 2000zl...a jak chcialam jechac nad polskie moze to zawolali mi 60zl od osoby wiec cena kosmos jak dla mnie a pogoda moze byc niepewna dlatego wolelismy jechac tam gdzie pogoda gwarantowana:-)
ooo to faktycnzie niedużo. A sama organizowałas tten wyjazd czy przez biuro jakieś? jak biuro to daj linka

Do góry