Milencia spróbuj jogurt naturalny. Ja dzięki temu przeżyłam pierwsze 2 miesiące. Płatki z mlekiem są super! Mi też pomogły i odpowiadaly. niedawno miałam fazę na naleśniki z dżemem, później na tosty z bialym serem i dżemem.
reklama
Płatki z mlekiem suuuuper, pychota jak nigdy, jem je codziennie, a czasami nawet 2razy dziennie. Tak poza tym wczoraj z P. byliśmy na usg W końcu! Nasz bobas jest super zdrowiutki, wszystko wręcz idealnie, a fika jak akrobata. Ja prawie cały czas się śmiałam, no bo jak tu się nie śmiać kiedy twoje dziecko stoi.......na głowie !!! Lekarka aż się nadziwić nie mogła hehe. Później zrobiła mi usg dopochwowe żeby można było zobaczyć misiaka z jakiejś lepszej strony.
Jeszcze dzisiaj postaram się zamieścić zdjęcia, jak tylko brat odda mi płytę...Zabrał sobie bo one chce obejrzeć...Hehe.
Jestem przeszczęśliwa po prostu!
Acha! - według usg termin mam na 14listopada(równo miesiąc przed moimi urodzinami) bo dziecko jest starsze o tydzień i 1 dzień, czyli ma 13t1d
Jeszcze dzisiaj postaram się zamieścić zdjęcia, jak tylko brat odda mi płytę...Zabrał sobie bo one chce obejrzeć...Hehe.
Jestem przeszczęśliwa po prostu!
Acha! - według usg termin mam na 14listopada(równo miesiąc przed moimi urodzinami) bo dziecko jest starsze o tydzień i 1 dzień, czyli ma 13t1d
weri
Fanka BB :)
Z tego co wiem to w Pl badanie przezierności karku jest rutynowym badaniem, jednak w Irlandii o nim niestety nie słyszeli, a nawet jeśli słyszeli to nie mają w zwyczaju go stosować przy prowadzeniu ciąży..
Oczywiście że się obawiałam chociaż właściwie póki co całą ciążę znoszę dosyć dobrze jak mi się wydaje. Chyba każda z nas się obawia bo to tak naprawdę pierwsze ważniejsze badanie...
To jest po prostu niesamowite
tutaj link wyjaśniający Przezierność karku, pomiar NT - badania ultrasonograficzne płodu PRENAGEN Łódź
Ja mieszkam w anglii wlasnie jestem po takim badaniu oni tu badaja jak to mowia Down's syndrom robia specjalny skan (nuchal scan) na ktorym badaja ta przezierosc karkowa nie wiem jak sie tu nazywa nie mowia potem pobieraja krew zestawiaja te wyniki + twoj wiek i obliczaja jakie sa szanse ze dziecko bedzie mialo downa.
Ja wlasnie przed chwila dostalam list ze szpitala z wynikami (badali mnie w srode) i moje dziecko nie jest w grupie ryzyka wynik jest 1 : 7707 ze bedzie mialo downa.
Na pewno masz swoja polozna ja na pierwszym spotkaniu bylam pytana czy chce te testy na zespol downa. Moze sie zapytaj o te badania pozdrawiam
butterfly27
Witajchcialam serdecznie pogratulowac wszystkim listopadowka2009,
ja bylam listopadoka 2008(ale urodzilam w pazdzierniku) a teraz jestem listopadowka 2009...
Super wieści! GratulujęWitajcie moje drogie :-)
Właśnie wróciliśmy od lekarza i okazuje się że wszystkie parametry są w normie!!! :-)
Również gratuluję!Czesc dziewczynki
No i najważniejsze, byłam na usg !!! Nie wiedziałam, że to takie super przeżycie. Dzidziuś ma 61mm i wszystko super. Tylko spał i ciągle musiałam się obkręcać i kaszleć i nawet poskakać. A mi też pomachał rączką tzn paluszkami(jakby pa,pa ), i pogestykulował. Potem się wypiął i poszedł sobie spać, charakterny jak tatuś, co tam będą mu tyłek mierzyć ;-) . Ale się cieszę, i spokojna już jestem.
Na pewno tak będzie! Już niedługo będziesz tulić Dzidziusia w ramionach, bo czas szybko płynie i nawet sie nie obejrzymy a będzie listopad Ja też modlę się codziennie o swoje Maleństwo. Jestem wtedy spokojniejszaw tej ciąży od samego pcozątku jestem na lekach! luteina, acard, magnez, rutinoscorbin, oczywiście folik! jestem na zwolnieniu od 6 tc.
teraz to już u mnie 13 tydzień i parę dni, więc mam nadzieję, że tym razem donoszę ciążę to końca i urodzę zdrowe dziecko! modlę się o to codziennie!
Dobrej nocki Wam życzę :-)
A dziewczyny jeszcze Was zapytam
Jak jest u Was z seksem? przyznam się, że ja mam straszną ochotę i nie ma przeciwwskazań lekarskich, ale się boję! boję się skurczy macicy po orgazmie fakt po poronieniach jestem przewrażliwiona
nie wiem co robić? zaryzykować? w środę zacznę 14 tc, czyli będę już po pierwszym trymestrze, więc może wstrzymać się do tego czasu?
kurczę wiem, że Wy za mnie decyzji nie podejmiecie, ale może powiecie jak to jest u Was!
Powiem Wam, że ja wogóle nie mam ochoty na seks. Początkowo lekarz zakazał i tak minął prawie pierwszy trymestr choć już przeciwskazań nie ma. Poza tym mój mąż jak rozmawiałiśmy na temat seksu to mi powiedział, że bardzo się boi o dzidzię. I tak sobie żyjemy w abstynencji...
Dziewczynki życzę Wam dużo wypoczynku w ten piękny dzień! Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
laparada
Jak jest u Was z seksem? przyznam się, że ja mam straszną ochotę i nie ma przeciwwskazań lekarskich, ale się boję! boję się skurczy macicy po orgazmie fakt po poronieniach jestem przewrażliwiona
nie wiem co robić? zaryzykować? w środę zacznę 14 tc, czyli będę już po pierwszym trymestrze, więc może wstrzymać się do tego czasu?
kurczę wiem, że Wy za mnie decyzji nie podejmiecie, ale może powiecie jak to jest u Was!
ja tam kozystam ile wlecie. dosłownie potrafie się zbudzić w środku nocy
laparada
odnośnie badań, to ja stwierdziłam, że nie będę ibiła takich badań. nic one nie zmienią... będę się tylko niepotrzebnie zamartwiać, a i bez tego mam masę problemów...
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
czesc ja wczoraj se na grillu bylam odpoczelam zaczerpelam swiezego powietrza a dzis... słonko swieci i do tesciow na obiad idziemy hehe
buziaczki
buziaczki
MONIA-AREK
Ja w pierwszym trymestrze tez nie mogłam sie kochac, ale teraz za to coraz czesciej mam ochote, właściwie to codziennie;-). Tylko, że tez mam problem z A, bo sie boi, że cos sie stanie dzidzi. Ale jak sie czasem wezme za niego;-), to zapomina o bozym świecie.
GAWIT - jeśli nie ma przeciwwskazan, to delikatnie mozecie probowac, bez wiekszych szaleństw i sama poczujesz, gdyby cos było noie tak. Ja na poczatku tez sie boje, ale ludzik jest dobrze chroniony więc nic mu nie bedzie.
E
etna36
Gość
etna36 moja ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, już nie zagrożona, ale taka była na początku. przede wszystkim dlatego, że mam za sobą dwa poronienia, dwa zabiegi łyżeczkowania, które mogły pozostawić trwały ślad w mojej macicy, co najprawdopodobniej uczyniły :-( bo ponad dwa lata staraliśmy się o tą ciąże (wcześniej zachodziłam bez problemu, tylko zarodek się nie wykształcał), miałam cienkie endometrium (to taka błonka dzięki, której zarodek się zagnieżdża), miałam za wysoką prolaktynę (blokowała mi owulację). dopiero we wrzesniu 2008 roku trafiłam do mojej obecnej ginki, która zdiagnozowała moje problemy, dała leki i w lutym 2009 się udało! do końca życia będę jej za to wdzięczna! i choć ludzie mówią, że jest niemiła (bo mało się uśmiecha) to dla mnie jest najlepszym lekarzem pod słońcem.
w tej ciąży od samego pcozątku jestem na lekach! luteina, acard, magnez, rutinoscorbin, oczywiście folik! jestem na zwolnieniu od 6 tc.
teraz to już u mnie 13 tydzień i parę dni, więc mam nadzieję, że tym razem donoszę ciążę to końca i urodzę zdrowe dziecko! modlę się o to codziennie!
Dobrej nocki Wam życzę :-)
Na pewno donosisz, ja nie mam żadnych wątpliwości. Ja modlę się też więc za ciebie też będę. Ja jestem po ślubie 3 lata i już myślałam, że nigdy nie zajdę w ciążę, Rok temu ważyłam 78kg i wszystkie próby spełzały na niczym. Do dnia kiedy postanowiłam, że albo teraz albo nigdy i na początek schudłam z 15kg i wzięłam się za badania hormonów. Ty miałaś to szczęście, że Cię lekarka prowadziła, ja o wszystko prosiłam, ale się udało. Miałam bardzo wysoką prolaktynę i dlatego tak przytyłam (tzn. puchłam) i nie mogło dojść do zapłodnienia. Z tego powodu też od 6 tyg. ciąży biorę luteinę na podtrzymanie,no i od 6 tyg. na zwolnieniu lekarskim (co my będziemy robić do końca ciąży?) usg miałam robione 3 razy i wszystko ok., pierwsze wyniki robię 15 i nie mogę się doczekać. Zobaczysz wszystko będzie dobrze my "listopadówki" musimy trzymać się razem.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
O Gosiu, miałam dzisiaj rano przy zejsćiu ze schodów, spadłam przy ostatnim schodku i upadłam na kolana i nie dałam rady wstac. Mam skręconą kostkę i gips do kolana i jestem uziemiona. Muszę leżeć conajmniej przez 2,3 dni aż przestanie boleć. Mam nadzieję, że do wesela wysobrzeję...
Natalunia, uwazaj na siebie, fakt, ze dobrze ci zrobi kilka dni odpoczynku od prazy, nawet jesli tak bardzo ja lubisz. Ale polez kilka dni, nabierzesz sil i dojdziesz do siebie.