reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Wiem, że może zaraz po łbie dostanę,... miałam kryzys niemożności i postanowiłam zdjąć gips.... Mój Ł z teściem zdjęli mi gips i dzięki nimi CHODZĘ!!! i to bez kul! Chodziłam po schodach, i trochę boli, ale da się chodzić :-) mam okład z altacetu i schodzi mi opuchlizna i palec jest mniej siny :tak:

Mój Ł miał 5 razy kostkę skręconą i nigdy nie miał gipsu. Oczywiście nie zdjęłam go bez zasięgnięcia opinii lekarzy. Moj gin piwiedział, że ortopeda (cytuję): "ocipiał każąc kobiecie w ciąży chodzić o kulach! Toz to skakanie może wywolać poronienie!". Po czym pojechaliśmy do teściów zdjąć gips. Teraz odstawiłam na bok kule i radzę sobie. A wszystko dzięki mojemu Ł :-D ODŻYŁAM i czuję się w końcu przydatna i potrzebna, anie jak 5 koło u wozu. :cool2:

reklama
Wiem, że może zaraz po łbie dostanę,... miałam kryzys niemożności i postanowiłam zdjąć gips.... Mój Ł z teściem zdjęli mi gips i dzięki nimi CHODZĘ!!! i to bez kul! Chodziłam po schodach, i trochę boli, ale da się chodzić :-) mam okład z altacetu i schodzi mi opuchlizna i palec jest mniej siny :tak:

Mój Ł miał 5 razy kostkę skręconą i nigdy nie miał gipsu. Oczywiście nie zdjęłam go bez zasięgnięcia opinii lekarzy. Moj gin piwiedział, że ortopeda (cytuję): "ocipiał każąc kobiecie w ciąży chodzić o kulach! Toz to skakanie może wywolać poronienie!". Po czym pojechaliśmy do teściów zdjąć gips. Teraz odstawiłam na bok kule i radzę sobie. A wszystko dzięki mojemu Ł :-D ODŻYŁAM i czuję się w końcu przydatna i potrzebna, anie jak 5 koło u wozu. :cool2:
Jeśli to skręcenie to gips nie jest konieczny:-), ale to nie oznacza że możesz normalnie chodzić:wściekła/y: Dobrze że ściągnęłaś bo skoro zaczęły ci sinieć palce to oznaczało że miałaś za ciasny gips. Ważne jest żebyś jej nie przeciążyła i okładała tym altacetem a później maść i opaska uciskowa albo bandaż elastyczny :tak: Ważne że już cię tak nie boli :))

Ja dzisiaj rano siedziałm w bibliotece do 14 bo mam wielkie plany wziąść się w końcu za prace mgr. Powinnam się bronić w lipcu :)) oblałam egzamin więc mam czas do lutego tylko że i tak wole teraz napisać bo później jak będzie dzidzi to nic nie napisze :))
W ogóle nie mogę dzisiaj znaleźć na nic smaka i na dodatek tak mi dziwnie jakoś jakby mdłości ale nie takie jak na początku. Takie leciutkie i przewracanie w żołądku :(( Na śniadanie zjadłam wędzoną rybkę, później pieczoną rybkę z buraczkami, jabłko i jeszcze coś za mną chodzi a nie wiem co. Właśnie skończyłam piec ciasto z rabarbarem, bo rodzice mi przywieźli z działki, a że mój M uwielbia to mu dogodzę :))) może się odwdzięczy później za to :))

a ja nie mam jakichś strasznych zachcianek... nic a nic...

aż się martwię,. zero zachcianek, zero wymiotów, sporadyczne mdłości...
czy ja aby napewno jestem w ciąży?
:-p

Dziewczyny ratujcie :-D:-D- jadlam kilka dni temu u znajomych lody takie w litrowym opakowaniu, wydawalo mi sie ze to byly algidy, byly to wieloowocowe, byly i cytrynowe i jablkowe i wisniowe i czekoladowe i smietankowe z dodatkiem soku wisniowego, PYCHOTKA. Nigdzie nie moge ich dostac a znajomi nie pamietaja jak sie nazywaly. Jak ktos wie z jakiej to firmy mogly byc to prosze pomozcie bo juz chodza za mna te lody od kilku dni i wszystkie sklepy oblecialam i nic. :-D:-D

a ja nie mam jakichś strasznych zachcianek... nic a nic...

aż się martwię,. zero zachcianek, zero wymiotów, sporadyczne mdłości...
czy ja aby napewno jestem w ciąży?
:-p

No co Ty, tylko się nie martw tym. Masz sobie poprostu dobrze. Na pewno jesteś w ciąży. Moje mdłości odchodzą już do wspomnień, a wymiotowałam tylko raz.

wiem wiem
taki żrcik to był.
Mója Dzidzia rośnie jak na drożdżach :tak:

Powiem Ci, że Cię rozumiem, bo raz przeszły mi mdłości i wogóle dobrze się czułam na dwa dni przed badanieem usg w 9 tc i miałam takiego stracha iść na te badania. Bo jeśli mnie nic nie boli, nic mi nie jest czy aby na pewno jest wszystko ok? Jak sobie z wami pogadam to widzę, że moje odchylenia są w normie ;-) (to też oczywiście żarcik).

reklama
Biedactwo, niektore kobiety wymiotuja prawie cala ciaze, czesto jest to dziedziczne, pytalas, jak sie czula twoja mama? Moja nie wymiotowala w ogole, ja do tej pory ani razu, choc kilka razy wyladowalam nad muszla bo bylo blisko... czesto zbiera mnie na wymioty ale nie moge sie zmusic. Od kilka dni zaczynam sie czuc lepiej, mdlosci pojawiaja sie coraz rzadziej.
Moja bratowa natomiast wymiotowala do 7 m-ca, cala ciaze prawie, nic nie mogla zjesc, na sile sobie wmuszala pokarm. Wazne jest zebys brala witaminy dla kobie w ciazy, musisz uzupelniac caly czas skladniki, ktore tracisz i zapewnic potrzebne wiataminy i mineraly dzidzi.
Postaraj sie wypoczywac ile sie da i jedz tylko to, na co masz ochote, nie zmuszaj sie do jedzenia ktore drazni cie wygladem albo zapachem. Mdlosi w koncu minal, najwazniejsze aby dzidzia byla zdrowa.

moja mama wymiotowala calutka ciaze i miala problemy z jedzeniem absolutnie wszystkiego nawet tego na co miala ochote. :angry: ja mialam tak przez jakis tydzien czy dwa a teraz meczy mnie tylko w porze sniadania a potem juz mi lepiej czasem jednak zle samopoczucie przeciaga sie na caly dzien. ale pocieszam sie ze mi minie i nie dopuszam mysli ze tak bedzie cala ciaze ale sie okaze. :tak:
witaminki biore FolicPlus w skladzie jest wit D i calciium i oczywisce kwas foliowy. Jem tylko to na co mam ochote i oczywiscie wypoczywam :)

Ostatnia edycja:
Do góry