reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Odpoczywam, mała śpi, N juz poszedł spać , a ja sącze redsa ;-) Kto ze mna??

Oj, ja z checia, mam w lodowce Smirnoff Ice:) tylko nie mam jak dojsc do lodowki, bo mala spi na podusi na moich nogach hehe. A ja sama, puscilam dzis mojego do kina i na piwo, niech sobie uzyje, a co mi tam:)

ja tylko horlicks, taki goracy napoj na dobranoc, glownie dla dzieci :)) my jeszcze cycujemy

My tez cycujemy, ale czasem pozwalam sobie na szklaneczke piwa albo lampeczke winka:) Ale powiem szczerze, ze jak skoncze to tak zabaluje, ze sobie odbije za caly ten okres:)

...........Dzis zaliczylam 10 min z hula hop :D zeby sie zaprzyjaźnić z nim :D boczków nie czuje :D ale spoko ;d mam nadzieje ze bede wytrwała :D jutro 2 razy po 20 min ;d

Powodzenia. Ja sie zrobilam tak leniwa tutaj w UK, ze nic mi sie nie chce. Kiedys kupilam skakanke i mialam skakac, ale zaszlam w ciaze i sobie darowalam, probowalam tez biegac, ale nie cierpie biegac wiec skonczylo sie na dwoch dniach:) na studiach (w Polsce) chodzilam na fitness, na aqua aerobik itd... a teraz? chyba sie postarzalam...?

ilona, nawzajem :)

czy mozna przedawkowac jablka? zerwalam kilka dni temu wszystkie z mojej jablonki i to sa najlepsze jablka, jakie jadlam w uk. dzisiaj zjadlam 10 :)

Zazdroszcze wlasnej jablonki:) ale jakbym zjadla 10 jablek to bym chyba cala noc w toalecie spedzila, mam tak wrazliwy zoladek:)

Nie mają wyjścia tak naprawde bo kredyty ich gonią. Tak więc potrzebujemy siebie nawzajem bo ja im tyle odpalę co za zlobek bym dała a i tak "oszczedze" bo nei wydam na dodatkowa opiekę nad Sonią tzn w weekendy i kiedy robię późna zmianę musze ją odstawić do znajomej która się nia opiekuje no ale tez coś jej trzeba odpalić.
My dom i tak cały teraz wynajmnujemy wiec Madzia dostanie od mieszkanie, wyzywienie i żlobkowa :działkę: a jeszcze jej child benefit doleci

Ojjj urwanie glowy od wyjazdu Łukasza mam
Wszyscy sie pytaja czy nie boje sie sama siedziec w takim duzym domu a ja nei mam czasu nawet sie nad tym zastanawiac...

Witaj:) niezle to wykombinowalas. Ciesz sie, ze masz taka przyjaciolke, ktora zostawi meza i wyjedzie z malutkim dzieckiem. To skarb:)
Czyli do zlobka juz Sonia nie wraca? Bedzie jej wesolo w domu z kolezanka:)
Do nas przyleci moja mama sie zajmowac mala (dopoki nie skonczy 1,5 roczku, no moze 2 latka), jak sie wykuruje w koncu. Potem tez przedszkole.

reklama
Powodzenia. Ja sie zrobilam tak leniwa tutaj w UK, ze nic mi sie nie chce. Kiedys kupilam skakanke i mialam skakac, ale zaszlam w ciaze i sobie darowalam, probowalam tez biegac, ale nie cierpie biegac wiec skonczylo sie na dwoch dniach:) na studiach (w Polsce) chodzilam na fitness, na aqua aerobik itd... a teraz? chyba sie postarzalam...?
dzieki :D:D jak uda mi sie z hula hoop moze kupie skakankę i dodatkowo bede skakać :D:D:D

Witam kobietki
Chciałam tylko dać znać ze zyjemy ;)
Ja wróciłam do pracy, Sonia na dobre zaaklimatyzowała sie w żłobku który po prostu uwielbia :tak:. Ponieważ jednak w pracy nei chcą mi iść na rękę w sprawię czasu końca pracy podczas neiobecności Ł, ściągam z końcem października moją Madzię (wraz z córeczką) do opieki nad Sonia...
Och, dziesiątki tematów mi przychodzą do głowy ale padam na pysk ostatnimi czasy... - Ł od 5dni już nie ma a wraca dopiero za 4 tyg.... :eek:

Sonia ma już 2 ząbki a kolejne w drodze co widać po zachowaniu i stale podwyższonej temperatrze.
Od jakiegoś czasu też raczkuje (powolutku jeszcze) do przodu, wstaje i trzymana za ręce sama robi kroki :-)
No i wyciągneła sie troszke ;)

Mary życzę powodzenia, bo my z mamą miałyśmy podobny plan. Niestety ja nie dałam rady zajmować się 9-miesięcznym Miłkiem i miesięczną Asią. I na odwrót. Nie było takiej możliwości. Dzieci nie rozumieją jeszcze (a wogóle te niemowlaczki) ze mają poczekać bo np. karmię starsze. Także plan się nie powiódł.... ALe za Was trzymam kciuki :)

J0oasia marudna od rana....Julia wczoraj 40 stopni, dziś ciut lepiej. Ech........

J0oasia marudna od rana....Julia wczoraj 40 stopni, dziś ciut lepiej. Ech........

Zdrowka dla was wszystkich, ty tez lepiej bierz cos zapobiegawczo, chocby rutinoscorbin itp.

My wlasnie po sniadanku, pierwszy raz dalam malej jajecznice na maselku, ale bez entuzjazmu, zjadla ze 3 widelczyki i potem wysysala maselko z tosta:) a jak ugryzla sama chlebek to zapchala cala buzie a potem wyplula, hehe. Ale na poczatek moze to i lepiej, ze tylko skubnela (pamietam co sie dzialo u Dziunki).
Teraz mala chodzi wokol stolu, co chwila zatrzymuje sie na bajke hehe. I rwie mi gazety spod stolu na kawalki:)
Nocke mialysmy z kilkoma pobudkami, jadla ze 3 razy, raz trzeba bylo ja uspokajac, bo cos sie rozudzila i zezloscila, chyba dlatego, ze nie mogla sobie pozycji znalezc wygodnej.

Co da watku zdjeciowego - uwazam ze nie powinnysmy tworzyc kolejnego watku, razem kiedys zdecydowalysmy, ze watek powinien byc zamkniety i duzo osob tam zaglada, choc nie duzo umieszcza zdjecia. Ja sama nie pamietam kiedy dalam ostatnie, a ogladam co kilka dni:) Jesli natomiast chcecie zmienic zdanie, to juz lepiej przeniesc z powrotem watek na otwarty niz dodawac kolejny. W sumie patrzac po zdjeciach, te osoby ktore kiedys dodawaly najwiecej nadal dodaja co jakis czas:)

witamy sie i my,
noc dosc ciezka, poranek koszmarny
a juz tak dobrze bylo, ale wieciej na zdrowiu
ja jestem za zdjęciami na zamkniętym :))
a powiem wam, że ja ostatnio jakos malo tych zdjec pstrykam nie wiem czemu, ale juz taki szał sie skonczyl
ja mysle ze szal wroci po roczkach i bedzie co ogladac :))))

mary :) zagladaj częściej. ja też zaczęłam :) hehehehe
jesień się zbliża, wiec dłuższe spędzanie czasu w domku a nie na dworze.

ps. mam pytanie. jak uczycie sowje pociechy ktore juz wstaja przy meblach ze nie wolno ruszac pewnych rzeczy? np sciagac ze stołu, chwytac kabli itd. bo ja sie przyznam ze daje male klapsiki w raczke jak siega cos zakazanego a słowo "nie" juz nie wystarcza... nie wiem czy dobrze robie. zauwazylam ze maly reaguje juz zmrozeniem oczek i cofnieciem reki jak podnosze swoja, ze niby klapsik bedzie, ale za chwile znow patrzac mi w oczy probuje dosiegnac np kabel...

Dotarłam włąśnie do domku. Dzis na deser sprawdziany z gramatyki:eek:pocieszam sie , ze jeszcze dwa dni . potem dopiero pod koniec wrzesnia 3 dni . Jakos tak sobie wszystko poukaladłam zeby miesiaca w tej szkole nie siedziec:tak:
jak mija dzień?

anadri moim zdaniem taka metoda, która nawet metoda wychowawcza bym nie nazwała, jest zła. nic tylko tłumaczenie , odnoszenie w inne miejsce , nie nie nie. Nic innego niz zrobisz. Przy tak "małych kłopotach" dajesz jej klapsa w raczke a co bedzie jak problemy beda wieksze :)?
nie odbieraj tego jako atak :) padło pytanie wiec odpowiadam

Ostatnia edycja:
reklama
Anadri ja mojej 1000000 razy powtarzam: nie bierz tego, nie ściagaj i dodatkowo robie palcem ojoj-wydaje mi sie ze ona doskonale rozmumie o co mi chodzi ale i tak to robi i jeszcze sie smieje.
Moja kolezanka ma synka 2 lata i uczyla go wlasnie klepiac w raczke-efekt jest taki ze nie sciaga jej tego co zabronione.
Nie wiem czy to dobra metoda czy zła. Poprostu nie wiem.

Do góry