reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ufff nadrobilam "Listopad" :))))
w weekend bylismy na weselu :) potem wrzuce kilka fotek, ale jeszcze musze sie pozbierac i ogarnac :)
co do koperty - my dalismy 400zl.
Tomi sie wyszalal,nie schodzil z rak, obojetne mu bylo kto go nosil, nawet nieznane ciotki :)))
Milego dnia!
ja zaraz mykam po nowe body - rosnie maluch rosnie......
no i idzie nam trzeci zabek - jak sie zaczelo niedawno to od razu hurtowo :)

reklama
Podpisuję się pod tym!

Tak jest, jak najbardziej! ALbo za pasażerem. Też myslałam że najbezpieczniej za kierowcą, ale okazuje się że to mit. Więcej na stornie fotelik.info czy jakoś tak....
A jakie masz auto? U nas po środku tylko poziomy pas....ech...a i tak mam dwójkę dzieci :D
Opel Astra Kombi nie wiem cyz to ma znaczenie czy nei ale sama w szoku byłam bo byłam pewna ze tylko poziomy jest a tu ZONK ;o to chyba bede musiala zmienic :)

Kasia u nas chrpki są be, chlebek też na krótko, ale w sklepie nie próbowałam chlebka bo cały umazany by był hehehe
Ilonka oczywiscie ze jeździłam z nim na spacer od małego. A przez cały okres letni 3 razy dziennie wychodzimy na dwór.
Dziunka czyli fotelik nie za kierowcą? Ja odlądałam kiedyś DDTVN wypowiadał się policjant i mocowanie za kierowcą polecał. Na środku to dla mnie kompletna bzdura, przecież jak coś uderzy w przednią szybę wszystko na małego poleci!!! A za fotelem z przodu to kolejna ochrona.

dzien dobry:)

ja mam fotelik za pasazerem a to miedzy innymi dlatego ze jak jade sama widze ignasia doskonale i on mnie widzi oraz moge go dotknac czy np podac smoka;) na srodku to nie, zawsze mi sie wydaje ze wyleci przednia szyba mimo pasow:/

milego dnia!

marta mocno trzymamy!!!!

Opel Astra Kombi nie wiem cyz to ma znaczenie czy nei ale sama w szoku byłam bo byłam pewna ze tylko poziomy jest a tu ZONK ;o to chyba bede musiala zmienic :)

Ja mam Vectrę, ale tylko pas poziomy... ale mój to stary trup :D

Kasia u nas chrpki są be, chlebek też na krótko, ale w sklepie nie próbowałam chlebka bo cały umazany by był hehehe
Ilonka oczywiscie ze jeździłam z nim na spacer od małego. A przez cały okres letni 3 razy dziennie wychodzimy na dwór.
Dziunka czyli fotelik nie za kierowcą? Ja odlądałam kiedyś DDTVN wypowiadał się policjant i mocowanie za kierowcą polecał. Na środku to dla mnie kompletna bzdura, przecież jak coś uderzy w przednią szybę wszystko na małego poleci!!! A za fotelem z przodu to kolejna ochrona.

Chodzi o to że większość wypadków to uderzenia boczne, dziecko siedzące po środku jest mniej narażone na obrażenia. Najwięcej uderzeń jest też od strony kierowcy. I to mi się wydaje logiczne, widzę mało możliwości uderzenia z prawej strony.
Cytat z fotelik,.info
Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie, jeśli chodzi o montaż fotelika samochodowego dla dziecka, to miejsce pośrodku tylnej kanapy, o ile jest ono wyposażone w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Zapewnia ono najlepszą ochronę dla dziecka podczas zderzenia bocznego poprzez oddalenie od strefy uderzenia. Jeśli miejsce środkowe nie posiada 3-punktowego pasa lub ISOFIX, to wybierz miejsce na tylnej kanapie za pasażerem. Przy awaryjnym zatrzymywaniu samochodu na ruchliwej ulicy możliwi to dziecku bezpiecznie wsiadać i wysiadać lub nam bezpiecznie wyjmować fotelik z niemowlęciem. Informacje o rzekomej znaczącej przewadze siedzenia za kierowcą są MITEM - są nieuzasadnioną wiedzą ze statystyk wypadków.

UWAGA: Zwróć uwagę na stabilność mocowania fotelika! Z uwagi na różnice w wyprofilowaniu siedzeń nie na każdym siedzeniu i nie w każdym samochodzie fotelik daje się sztywno zamontować. Chwiejne zamocowanie fotelika na środkowym siedzeniu samochodu jest zdecydowanie gorsze, niż stabilne zamocowanie na siedzeniu za pasażerem.

no i idzie nam trzeci zabek - jak sie zaczelo niedawno to od razu hurtowo :)

No to musisz sygnaturke zmienic:)
U nas pierwszy pojawil sie 3.09, ale widze, ze lada dzien bedzie nastepny. Chyba rzeczywiscie hurtowo pojda?

hej :)
my jak zwykle od 7 na nogach :) ................... chata ogarnieta, odkurzone, pozmywane :) zupka sie gotuje <barszcz ukraiński mmm > a na obiadek skrzydełka pieczone z frytkami :) mniam :)

Jezu, ty to jestes gospodyni:) My dopiero wstalysmy, mala oglada CBeebies, jemy sniadanko. No i tez musze posprzatac, poodkurzac, pomyslec o obiedzie... zazdroszcze energii tyle:) Ja dopiero wstalam, a juz mysle o jakiejsc drzemce w c. dnia:)

Trzymam kciuki za ostatni egzamin:)

Kasiula to ty dobra jesteś jak w 30 min ogarniasz wszystko i obiad robisz :0
Ja w 30 min to obiad i kuchnię ogarnąć tylko mogę! Reszta w międzyczasie! Zorganizowana babka z Ciebie!

My dziś na pierwszą lekcję na basen jedziemy. Trochę się stresuję jak poradzę sobie z ubraniem Olafa i siebie i w ogóle. Nawet nie wiem jak tam to zorganizowane jest.Niby mogę nosidło wziąć ze sobą, ale ja Olafa nie dam rady przenieść w nosidle na basen. Za ciężko już dla mnie. Zresztą od dawna nosidło w samochodzie jeżdzi, a ja w chuście do samochodu zanosze synka albo na rączkach, no nie wiem. Macie jakieś doświadczenie? Etna chyba Ty jeżdzisz na basen?

haha dzieki :) powiedzcie mi lepiej co macie na szkraba co kazda szafke otwiera i szuflade i rozsuwa szafy :o nie mam pojecia jak to wszystko zabezpieczyc :o teraz stoji przy balkonie i proboje zaluzje złapac bo jest podciagnieta :D haha

reklama
hej laski
jak weekendzik
u nas przebił się 5 ząbek <jupi> :-)
mały troszkę kicha jeszcze,D poszedł dopracy i jak na złość pada non stop :-/
ogólnie nic mi sięnie chce...jak zawsze haha

lece na allegro w poszukiwaniu rajtuzek dla mojego bączka :-)

Do góry