reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
W pracy jestem... A Ty co? już wolne?

Matko, ale ona podobna do 10-miesięcznego kuzyna Joasi! Normalne bliźniaki!!! A buzia słodko umorusana :)
KTOŚ TU NA CHACIE JESZCZE CZASEM PRZESIADUJE?
ja nie wiem jak wyglada kuzyn Joasi bo pewnie zdjecia sa na zamkniętym???
a ja nie wiem o co chodzi z tym chatem???gdzie on jest???

Witam się i ja.
Coś o spokoju na naszym forum mowa, hehehe wlaśnie przyszedł spec od awanti ;D ale zaraz znikam bo tyle naskrobałyście na innych wątkach ze chyba zostawię sobie to na deser na jutro. Moje dziecko spało dziś 1x 2,15 h. Dziwne to tym bardziej ze on śpi co 2-3h a dziś jak wstał o 14.30 usnął ok 21 i gdyby nie fakt ze położyłam się z nim w ciemnym pokoju jeszcze pewnie by szalał, wogóle oznak snu nie było. Maż kupił smoczka Aventu na noc, i śmiesznie małemu sie swieci - przynajmniej wiem gdzie na łóżku jest ;P Jest kochany ale jak usypia 20 minut, wierci się i kręci czasami ze zmęczenia szlak mnie trafia ;/ No ale już śpi więc ja obejrzę sobie Zmierzch I. Jestem ciekawa jak dzisiejsza noc będzie wyglądała? Dziś próbowałam siuśki złapać bo już zaczynam się martwić może bakterie ma w moczu, efekt - siuśki w pampku a woreczek pusty :( Jutro powtórka. Dziś też jakoś dziwnie mały reagował na maliny, na banana - jakby nie potrafił sobie z grudkami radzić i co mu dałam to ulewał, tak wymiotował, dławił się. Ziemniaczki i kotlecik z naszego obiadu przeszeł ok, więc nie wiem ocb. Może coś gardło? Zobaczę jutro bo u nas jak zwykle coś się dzieje na weekend. Zmykam papappapappapa

Ula zaczep worek i wsadz malego nozki pod kran do umywalki :)

Mozna i tak ale my kładziemy małego na kanapie gołego od pasa w dół i czekamy az zacznie siusiac i łapiemy do ''dorosłego'' kubeczka na mocz. W miedzyczasie zabawianie, piciu itp. Rekordowy czas czekania 2 godz. Jak na złosc nie chciał cfffaniak mały :-D Wprawe mamy bo mocz robimy do m-c przez to ze w przychodni sie czepiaja a u innych specjalistów jest wszystko ok :wściekła/y: no ale od 2 m-cy jest idealnie i nikt sie juz nie czepia nawiasem mówiac.

Hej laski! żyję jakby ktos pytał
Zapier... na całej lini. Wczoraj do nocy szykowąłam salę, a i tak tablica lezy na podlodze,, bo budowlańcy wzmocnili ściane nie wiadomo czym, a efekt taki, że żadne wiertlo nie wchodzi w ściane grr

trafiłaś na jedno przedszkole takie i oceniasz....i to nie prawda to co piszesz o kompetencjach,wymagania mają takie same jak w publicznych a co do syfu to widocznie tam gdzie byłaś zarządzająca to syfiara i nie wszystkie takie są. i w prywatnych masz więcej kobitek do pomocy (opiekunki) wiec i bardziej są dzieciaczki pilnowane... ja jeszcze mam czas na wybór przedszkola ale jak nie da rady do publicznego to pójdzie do prywatnego (ale tez się zastanawiam czy wogóle puścić do przedszkola czy odrazu nie do szkoły)
dziecko musi chodzić do przedszkola, żeby umiec odnaleźć się w grupie rówieśniczej. Z reszta nie będziesz miaal wyjścia, bo od 2012 wchodzi obowiązek przedszkolny.
Co do akademi/klubików o których pisąłaś - fakt tam Panie nie muszą sie niczego trzymać a nawet jakby musiały to nie wiedziałyby czego, bo skoro ni musza zatrudniać pedagogów to nei ztrudniają. Pracownik bez kwalifikacji jest tańszy. U Kuby w Kulkulku niby Pani ma kwalifikacje tylko zachodze w glowę do czego! Ale i prywatne przedszkola, które muszą ztrudniacwykwaliifikowana kadrę obchodzą te przepisy. W jednyym takim przedszkolu u nas "uczy" moja koleżanka co chyba ekonomie skończyla czy cos równie osobliwego +kursik z pedagogiki zabbawy - śmich na sali po prostu

Cleo i Kasia zagłosowąłam.
Kasia ja tam d razu poznałam, ze to tata :D

sawi czat to takie miejsce gdzie sie rozpisujemy do bialego rana i tez jest dostep do niego utrudniony ale nie nie mozliwy. Pewnie nasze modki ci wytlumacza co jak i gdzie

kilolek a mnie juz gardlo boli :baffled::baffled::baffled: zapomniala, juz ze mozna tyle slow na minute wypowiadac i to z taka intonacja :-D:-D:-D

maly mnie budzil co 1,5 godz dzisiaj :-(. Biedak teskni za mna w dzien i w nocy chce sie ze mna bawic, albo chociaz dotknac, pociagnac za wlosy, zlapac bialko w oku :baffled:(to jego nowy drastyczny pomysl na mnie - ale na postepy chyba sie nie nadaje:baffled:)
Wczoraj spal z nami od 24 i dzisiaj tez mial chec, ale mama dzisiaj nie zabrala :)wściekła/y:)

reklama
basen popołudniu ja koncze w piatek o 14 :))

Ja też :) Kurcze to ja bym chętna była, ale nie mam stroju jednoczęsciowego....a jak to kosztowo wygląda?

ja nie wiem jak wyglada kuzyn Joasi bo pewnie zdjecia sa na zamkniętym???
a ja nie wiem o co chodzi z tym chatem???gdzie on jest???

Nie, fotek jego nie ma na zamkniętym, takie tylko moje spostrzeżenie. ;-)

Witam się i ja.
Coś o spokoju na naszym forum mowa, hehehe wlaśnie przyszedł spec od awanti ;D ale zaraz znikam bo tyle naskrobałyście na innych wątkach ze chyba zostawię sobie to na deser na jutro. Moje dziecko spało dziś 1x 2,15 h. Dziwne to tym bardziej ze on śpi co 2-3h a dziś jak wstał o 14.30 usnął ok 21 i gdyby nie fakt ze położyłam się z nim w ciemnym pokoju jeszcze pewnie by szalał, wogóle oznak snu nie było. Maż kupił smoczka Aventu na noc, i śmiesznie małemu sie swieci - przynajmniej wiem gdzie na łóżku jest ;P Jest kochany ale jak usypia 20 minut, wierci się i kręci czasami ze zmęczenia szlak mnie trafia ;/ No ale już śpi więc ja obejrzę sobie Zmierzch I. Jestem ciekawa jak dzisiejsza noc będzie wyglądała? Dziś próbowałam siuśki złapać bo już zaczynam się martwić może bakterie ma w moczu, efekt - siuśki w pampku a woreczek pusty :( Jutro powtórka. Dziś też jakoś dziwnie mały reagował na maliny, na banana - jakby nie potrafił sobie z grudkami radzić i co mu dałam to ulewał, tak wymiotował, dławił się. Ziemniaczki i kotlecik z naszego obiadu przeszeł ok, więc nie wiem ocb. Może coś gardło? Zobaczę jutro bo u nas jak zwykle coś się dzieje na weekend. Zmykam papappapappapa

Ja wysadzam jak się wysadza dzieci do siusiania np na dworzu i od razu sik idzie do kubeczka:tak: Dłuzej jak 5 min nie czekaliśmy. A woreczki nie dają oszukanych wyników?

Do góry