reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
O Gosiu, miałam dzisiaj rano przy zejsćiu ze schodów, spadłam przy ostatnim schodku i upadłam na kolana i nie dałam rady wstac. Mam skręconą kostkę i gips do kolana :sad: i jestem uziemiona. Muszę leżeć conajmniej przez 2,3 dni aż przestanie boleć. Mam nadzieję, że do wesela wysobrzeję...

O rety, to ci się przytrafiło, jak się czujesz? Jak dzidzia?????

madziek ja myślę, że jak już dawno przechodziłaś toxo to spokojnie mogłabyś brać teraz kwas foliowy, bo masz już przeciwciała po poprzedniej chorobie. Ja niestety nie przechodziłam tego wcześniej i nie dość, że nie mogę kwasu foliowego to jeszcze do końca ciąży będę brać antybiotyk:-( mam tylko nadzieję, że w żaden sposób to nie zaszkodzi maleństwu... ale lekarka chyba wie co robi...

a jak jeszcze nie wiedziałam o toxo to też brałam prenatal- tylko ginka zapisała mi dodatkowo jod- bo tam go akurat brakuje.

kochane, dzięki za słowa otuchy. Nie moge nic przeciwbolowego, a boli jak diabli:wściekła/y: jeszcze jak na zlość chce mi się siku często, a chodzenie sprawia mi ból. Na dodatek gips mi ciąży (mam go pierwszy raz w życiu). Jestem zla na siebie! Już nigdy nie będę pisać smsa w biegu!

natala... ja nie chcę nic mówić, ale jak zdejmą tobie gips i (nie daj Boże) dalej będziesz miała opuchlizne, to trzeba siusiać na opuchnięte miejsce... ponoć pomaga. takie babcine sposoby....
tak sobie pomyślałam, że skoro często siusiasz....
;-)

oczywiście żartuję. głowa do góry. mam nadzieję, że już mnie boli!

Hej!
Kasiiula super, że dzidzia zdrowa! :-) zaraz zobacze fotkę:tak:

mary__mary powodzenia jutr, na pewno wrócisz z badania zadowolona, bo wszystko będzie dobrze i dzidziusia zobaczysz:-)

kasiekkb mnie też toksoplazmoza wystraszyła, bo też robiłam sobie badanie i wyszło mi, że mam nieaktywną, co znaczy, że w przeszłości chorowałam, ale nikt mi nie powiedział, że kwas foliowy pobudza pierwotniaka, a ja go od początku ciąży biorę do dziś, bo dziś byłam u lakarza i kazał mi go odstawić i zacząć brać jakieś witaminy dla ciężarnych i zdecyduje się na prenatal. Cyba, że macie jakieś polecane witaminki???
Po za tym to miałam to usg genetyczne w poniedziałek i wszysko wyszło o.k., o czym juz pisałam, to dziś znów mi robił usg, ale dzidzia miała lenia i sie położyła na wewnętrznej ścince macicy i wszystkiego co chciał nie obejżał.
mi lekarz zalecił elewit, ale jest dosyć drogi ok 25 zł za 30 tabletek. W sumie prawie wszystkie witaminki mają taki sam skład więc nie ma na co tak patrzeć :)) czy któraś z was bierze jeszcze jakieś inne leki oprócz witamin dla kobiet w ciąży??
Ja dodatkowo biorę folik (kwas foliowy), MagneB6 (Magnez z wit B6) oraz Biofer (żelazo)

Wiecie co?? Z tym 3D to juz dawno pytalam lekarza co i jak i odradzil mi jako lekarz, bo to mocno naraza ludzika na wstrzasy i zdecydowanie nie byl za tym, bo on sam traktuje to jako wymysł. Bo jak twierdzil na zwykłym usg mozna zobaczyc czy cos jest nie tak i dopiero wtedy skierowac na dokładniejsze badanie w 3d.
Mój lekarz wręcz odwrotnie do Twojego. Polecał wykonanie takiego usg po 20 tyg bo mówił że na zwykłym usg zobaczy dużo ale o wiele więcej można zobaczyć na 3d (np. serduszko i mózg, czy ma wszystkie paluszki wykształcone oraz czy nie ma zajęczej wargi) więc ja chce mieć tą pewność i się wybieram :))

reklama
Do góry