mój sposób teraz: to spanie na boku z takim lekkim skrętem na brzuch. Chociaż i tak długo nie poleżę. Mi już pod koniec 10tc zaczęło przeszkadzaćleżenie na brzuszku.
Mam identycznie, cudownie choć częściowo spać na brzuszku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mój sposób teraz: to spanie na boku z takim lekkim skrętem na brzuch. Chociaż i tak długo nie poleżę. Mi już pod koniec 10tc zaczęło przeszkadzaćleżenie na brzuszku.
O Gosiu, miałam dzisiaj rano przy zejsćiu ze schodów, spadłam przy ostatnim schodku i upadłam na kolana i nie dałam rady wstac. Mam skręconą kostkę i gips do kolana i jestem uziemiona. Muszę leżeć conajmniej przez 2,3 dni aż przestanie boleć. Mam nadzieję, że do wesela wysobrzeję...
ja też tak śpie jak wy ) bzuszek przed ciążą miałąm już, ale i tak zaczął mi przeszkadzać, więc spanie na brzuchu już od jakiś 2 tygodni odpadło )Mam identycznie, cudownie choć częściowo spać na brzuszku
kochane, dzięki za słowa otuchy. Nie moge nic przeciwbolowego, a boli jak diabli jeszcze jak na zlość chce mi się siku często, a chodzenie sprawia mi ból. Na dodatek gips mi ciąży (mam go pierwszy raz w życiu). Jestem zla na siebie! Już nigdy nie będę pisać smsa w biegu!
mi lekarz zalecił elewit, ale jest dosyć drogi ok 25 zł za 30 tabletek. W sumie prawie wszystkie witaminki mają taki sam skład więc nie ma na co tak patrzeć ) czy któraś z was bierze jeszcze jakieś inne leki oprócz witamin dla kobiet w ciąży??Hej!
Kasiiula super, że dzidzia zdrowa! :-) zaraz zobacze fotkę
mary__mary powodzenia jutr, na pewno wrócisz z badania zadowolona, bo wszystko będzie dobrze i dzidziusia zobaczysz:-)
kasiekkb mnie też toksoplazmoza wystraszyła, bo też robiłam sobie badanie i wyszło mi, że mam nieaktywną, co znaczy, że w przeszłości chorowałam, ale nikt mi nie powiedział, że kwas foliowy pobudza pierwotniaka, a ja go od początku ciąży biorę do dziś, bo dziś byłam u lakarza i kazał mi go odstawić i zacząć brać jakieś witaminy dla ciężarnych i zdecyduje się na prenatal. Cyba, że macie jakieś polecane witaminki???
Po za tym to miałam to usg genetyczne w poniedziałek i wszysko wyszło o.k., o czym juz pisałam, to dziś znów mi robił usg, ale dzidzia miała lenia i sie położyła na wewnętrznej ścince macicy i wszystkiego co chciał nie obejżał.
Mój lekarz wręcz odwrotnie do Twojego. Polecał wykonanie takiego usg po 20 tyg bo mówił że na zwykłym usg zobaczy dużo ale o wiele więcej można zobaczyć na 3d (np. serduszko i mózg, czy ma wszystkie paluszki wykształcone oraz czy nie ma zajęczej wargi) więc ja chce mieć tą pewność i się wybieram )Wiecie co?? Z tym 3D to juz dawno pytalam lekarza co i jak i odradzil mi jako lekarz, bo to mocno naraza ludzika na wstrzasy i zdecydowanie nie byl za tym, bo on sam traktuje to jako wymysł. Bo jak twierdzil na zwykłym usg mozna zobaczyc czy cos jest nie tak i dopiero wtedy skierowac na dokładniejsze badanie w 3d.
Ja wiem że będzie to szpital u mnie w mieście bo tam na oddziale pracuje mój gin do którego chodzę prywatnie )moze jeszcze jest troche wczesnie, ale czy macie juz wybrane gdzie rodzicie ??? :-)