reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Włąsnie zjadłam pomidorowke, chrzestna wziela małego na spacer i mam wolne :) Dziunka grr czekamy na Was, kiedy przyjedziesz , bo Cie nie poznam.Etna basen?

Nie wiem, nie mam pojęcia. A że za tydzień słomiana niewdowa ze mnie będzie to może wpadniecie do mnie w jakiś weekend?

Oliwier zjada mi łóżeczko. Mamy takie:K2 GRATIS Łóżeczko DREWEX Hippo transp.szuf+mat (1184404764) - Aukcje internetowe Allegro

co z tego, ze ma ochraniacz na szczebelki wzdłóż, jak nie ma z przodu łóżeczka i z tyłu a tam właśnie Oliwier mi je obgryza :( Dziś myśląc ze dziecko samo usypia w łóżeczku siedziałam sobie spokojnie w innym pokoju w końcu poszłam sprawdzić co i jak a on w buzi farba :( aż się do drewna niepomalowanego dogryzł ;P Czym ja mam to poobklejać bo zacznie zaraz dziury wygryzać hehehe Nie chodzi mi o łóżeczko ale jego zdrowie! :szok: W łóżeczku nie siedzi sam długo ale np. wychodze się wykąpać a nie ma nikogo w domku to dla bezpieczenstwa wkładam go tam bo on lubi w nim stać.

Pogodzić się z tym należy, moja Asia tez torturuje łóżeczko z tymże pierwsze zęby dopiero wychodzą. Julia robiła to samo ale w kojcu, Miłek zrobił w tej ceratce u góry w kojcu już kilka dziurek ząbkami...:baffled:

hej jestem :d ... :D pamietacie ... :zawstydzona/y: ??

YYYYY a kim jesteś?:-p

oki !!!
dziunka a ty w piatek pracujesz??
moze basen na 9.30 co?

Ja pracuję od pon do pt 9-14.

Mój niemałż wyjeżdża w poniedziałek do Norwegii na półtora miesiąca (wstępnie).
A do tego dostał dziś pracę! Ale musi zrezygnować jeśli chce wyjechać...
No i do tego czasu musimy się wyprowadzić. Wynajęliśmy domek, 60 m2, dwa pokoje , kuchnia, łazienka, ale trzeba tam jeszcze położyć panele, kafelki w kuchni, okno wymienić...właściciel daje materiały, zrobi to A z braćmi, ale czy dadzą radę przez tydzień:confused:

Ula być może małemu niewygodnie właśnie przez ten supeł? No i żeby dzieć był spokojny i zasnął to trzeba chodzić;-) U nas też jest protest jak za słabo dociągniemy pasy.

ZYJEMY chodź drzewa powyrywane z korzaniami, podwórko zalane, grad wielkości piłek kauczukowych, ja chodziłam na boso, woda w niektórych miejscach po kolana prawie, samochód też ma małe wgłębienia po gradzie....ech....

współczuję koszmarnie to musiało wyglądać

Właśnie wychodzimy a małżeństwo na dworze się pyta "ile ma Synuś" ja ze "9 msc" oni "o nasza też, tylko, ze skonczone", ja - "my też skonczone", oni - "a z którego dnia msc", ja - "z 10 listopada", oni - "ooo...nasza też ;D", oni - "O to niunie muszą sie poznać ;D Jak się nazywa Synek", ja - "Oliwier", oni - "Ola ;D" hahaha też rodzili się w W-wie ;D Ale numer!!!!

ale fajnie:-) Ula to już synową masz:-)

A tutaj my weselnie i nasz MT ;D
edit...kurczę z pośpiechu wątki mi się pomyliły, miały być na zdjęciach, później przerzucę bo lecę na spacerek ;D

ślicznie wyglądaliście:-)

Oliwier zjada mi łóżeczko

moje starsze dziecię też miało drewniane łóżeczko i też było calutkie zgryzione nic się na to ie poradzi...

ula w ikei sa takie gryzaki na wzdluz, gorna krawedz, ale o ochraniaczach na szczebelki nie slyszalam;) moj sasiad jak zjadal sciane to brakowalo mu wapnia, ciekawe czy tu tez mozna cos wywnioskowac czego brakuje twojemu synkowi;)

hahahahahahahahahahahahahahahaha:-):-):-):-):-):-):-):-)

No i do tego czasu musimy się wyprowadzić. Wynajęliśmy domek, 60 m2, dwa pokoje , kuchnia, łazienka, ale trzeba tam jeszcze położyć panele, kafelki w kuchni, okno wymienić...właściciel daje materiały, zrobi to A z braćmi, ale czy dadzą radę przez tydzień:confused:

bo tak to jest właśnie jak jest dobrze to na całej linii
dziunka a czemu się przeprowadzacie?? ja nie w temacie...
cieszę się że z bratem lepiej

a u nas piękna pogoda więc pospacerowaliśmy dzisiaj, przy okazji byliśmy u lekarza z tym naszym 2 tygodniowym katarkiem i dostaliśmy kropelki do noska
wczoraj byłam w Ikea i zakupiłam sobie materiał na zasłony i jeszcze znalazłam piękny "obraz" ale mi się do auta nie zmieścił :-( :-( i muszę czekać aż Marcinowi się dostawczym będzie chciało jechać :-:)-(

Ja mam dziury na BB i dziś dopiero zauważyłam, że dziubasek jest w ciąży, czy któraś jeszcze??? Wiem, że Kamcia bardzo chciała, ja mówiłam, że juz nie, po przejściach z Patrykiem ale dziś jak już jest zdrowy, rośnie i wszystko jest dobrze to znów bym chciała drugiego skarbeczka, tzn nie już ale za 2 lata maksymalnie ;-) tylko ciekawe co mąż na to ;p

dziekujemy za zaproszenie moze, kto wie i cie nawiedzimy raz kiedys :))))
a czemu uciekacie od ojca?
i co sama bedziesz na tym mieszkanku z dziecmi i jeszcze do pracy? biedulka, a moze lepiej jakby przyjal ta prace na miejscu

hej laseczki!

U nas dzis strasznie lalo....na wieczor sie wypogodzilo wiec zrobilismy sobie rodzinny spacer po ktorym mala poszla odrazu na gore do wanny i spac :-)
Kupilam sobie winko, a teraz siedze sobie i je pije dla rozluznienia emocji i odstresowania....alez zycie potrafi byc popieprzone.....ach nie chce mi sie o tym gadac...
mam nadzieje, ze wy spedzacie mile wieczor.....

gorne jedyneczki ladnie juz wyszly, a mala zniosla to bardzo dobrze :-)

Dziunka a moze lepiej niech przyjmie prace na miejscu?? Bedzie w domu, blisko a tak wroci po 1,5miesiaca i znowu bedzie szukal, a w zime to ciezko znalezc robote?
Czemu zmieniacie mieszkanie?? U taty nie dobrze??

Dziunk a nie lepiej miec prace na miejscu?mysle tu raczej o przeprowadzkach. Dzieci lepiej by sie czuly jakby miały jakis swoj kat na dluzej:tak: Asia pewnie jeszcze niewiele rozumie , ale Julia pewnie tak.

Dziubasek jak samopoczucie??

reklama
Witam się i ja z rana ;D Cześć dziewczynki ;D
Aga4444 dopiero teraz zauważyłam jak dziwnie Twoje maleństwo ząbkuje ;p jedynka na dole, na górze jedna jedynka i dwójka hehehe
Dziuń ja też ciekawa jestem dlaczego ta przeprowadzka. A praca w Norwegii, pewnie dlatego, ze tam wynagrodzenie o WIELEEEEEEEEEE razy większe niż w PL, prawda?
Ja dziś z małym i babcią bylismy na targu ;D Nareszcie z MT problem rozwiązany bo żeby z dzieckiem pojechać gdzieś dalej nie chciało mi się nigdy wózka załadować do auta (jak jeździłam sama) a z wózka po dłuższym lub krótszym czasie Oliwierek uciekał. Teraz mam MT i problem z głowy. Na targ autem a po targu śmigaliśmy w MT.

Dziunka te nosidło jest tak dobrze usztywnione tam gdzie trzeba ze małego nie mogę za bardzo ścisnąć na siłę bo ma za ciasno. On po prostu za długo siedzieć w nim nie bardzo. Dziś na targowisku wypadała pora drzemki ale on w życiu by nie usnął, prędzej wypinałby mi się z MT niż usnął. Nie przyzwyczajony na dworze usypiać nawet w wózku może dlatego.
Miłego dnia dziewczynki!

Do góry