reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

rzede wszystkim nurkowanie, kładzenie dziecka na pleckach na wodzie , polewanie buzki-tak maksymalnie :) Etna a Ty znasz te piosenki co oni tam śpiewaja , bo ja nie moge sie tego nauczyć :)

reklama
dziunka , etna moze spotkanko na kawe ? :);-);-) takie rekolekcje dla dziunki:-D

Hahaha dobre :) Ja się piszę - oczywiście z dziećmi :baffled: no może tylko z jednym dzidziem ;-) To kiedy, kiedy i gdzie?

Jesli chodzi o termin, to napewno musicie dac mi jeszcze tydzien az maly wydobrzeje do konca, a potem jestem cała wasza.

O matko, Martolinka - jak my ją wykorzystamy? Trzeba dobrze obmyśleć :-D

No i gratuluję ząbków :)

ah... jestem wreszcie .. od 9 neta nie mialam .... dzownilam to mowili ze nie da sie nic zrobic ze wysla kogos przed 16 :| i przyjechal chłopak i cos zrobil w poł minuty :| jakby nie mogli powiedziec przez telefon sama bym zrobila .... yh ....

Kilolku gratulacje zębiska :) no u nas tez lada chwila zebek bedzie w pełni na wierzchu :) 1 milimetr dzieli go hihihi

Hahaha dobre :) Ja się piszę - oczywiście z dziećmi :baffled: no może tylko z jednym dzidziem ;-) To kiedy, kiedy i gdzie?

O matko, Martolinka - jak my ją wykorzystamy? Trzeba dobrze obmyśleć :-D

No i gratuluję ząbków :)

Dziunka to poczekamy aż Pawełek etny bedzie zdrow i sie umowimy na jakies lody , spacer , czy na co macie ochote:)

A co do etny to najpierw ją............. a potem .............. i na końcu .......... :D

A ja wlasnie zalapalam dola...bo wplynelo moje wynagrodzenie. Prawie 400zl mniej niz wczesniej:-(. 8kwietnia skonczyl mi sie macierzynski i zaczal wypoczynkowy. Na L4 i macierzynskim dostawalam srednia z 3 miesiecy poprzedzajacych zwolnienie lekarskie. myslalam, ze na wypoczynkowym bedzie tak samo, tymbardziej, ze osoby odchodzace wtedy z pracy dostaly ekwiwalent za zalegly urlop wlasnie srednia z 3 miesiecy. Wiec i ja na to liczylam...a chyba bede dostawac gola pensje ciut wieksza od minimalnej...buuuu....a juz teraz nam brakuje:-(. Wrazie czego napislam maila do kadrowej aby mi to wyjasnila, ale nie ludze sie ze bedzie inaczej...

Ale mam wieczor spaprany
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja wlasnie zalapalam dola...bo wplynelo moje wynagrodzenie. Prawie 400zl mniej niz wczesniej:-(. ...
Ale mam wieczor spaprany
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
royanna
Ciesz się, ze cokolwiek dostaniesz - ja od 3tyg nie dostaję nic, bo skończył się płatny macierzyński a zaczął bezpłatny :baffled: Niby na własne życzenie ale ciągnie po kieszeni że masakra... tak więc poniekąd wiem co czujesz.... :sorry2:

A ja wlasnie zalapalam dola...bo wplynelo moje wynagrodzenie. Prawie 400zl mniej niz wczesniej:-(. 8kwietnia skonczyl mi sie macierzynski i zaczal wypoczynkowy. Na L4 i macierzynskim dostawalam srednia z 3 miesiecy poprzedzajacych zwolnienie lekarskie. myslalam, ze na wypoczynkowym bedzie tak samo, tymbardziej, ze osoby odchodzace wtedy z pracy dostaly ekwiwalent za zalegly urlop wlasnie srednia z 3 miesiecy. Wiec i ja na to liczylam...a chyba bede dostawac gola pensje ciut wieksza od minimalnej...buuuu....a juz teraz nam brakuje:-(. Wrazie czego napislam maila do kadrowej aby mi to wyjasnila, ale nie ludze sie ze bedzie inaczej...

Ale mam wieczor spaprany

Kurcze, to teraz mi narobiłas stracha. Z tego co sie orientuje to urlop wypoczynkowy też powinien być średnią z kilku miesięcy. Nie rozumiem, dlaczego dostałas gołą podstawe! Mam nadzieje, ze i ja sie nie rozczaruje, bo za maj dostane wypłate tez jako urlop wypoczynkowy (macierzynski tez mi sie właśnie skonczył )

reklama
Jak to jest z nurkowaniem u maluszków?
Coś mi po głowie świta że ona niby automatycznie zatrzymuja powietrze schodząc pod wodę ale jakoś nie miałam odwagi próbować... :sorry2: Raz przez przypadek poleciala na sekundę pod wodę i lekko była w szoku a z noska wypłyneła woda ale się nei krztusiła...
A swoją drogą wiecie może kiedy dzieciaczki tak naprawde są wstanie nauczyć się pływać?
dzieci umieją pływac od urodzenia. Jesli będą miały kontakt z woda to będą pływaly, a jesli nei to zaczną zpaominać ale na powrót nauczyć sie mogą w każdej chwili. Mój Kuba jak miał pół roku to już pięknie sam plywał.
Chyba, że chodzi ci o jakiś wyrafinowyny styl typu kraul to jednak musisz jeszcze poczekac :-D

ja się piszę na karmi kawowe z bitą śmietana i słomka :))))
dziunka to pewnie soczek, ale co tam wezmiemy ją hihihi, tylko czekam na opis jej rozszerzenia diety, co by mogła Joasię z mężem zostawić. DZIUNKNA halo halo GDZIE JESTEŚ???????????????????????
Ja sie piszę śmialo :) może byc z dziecmi i bez dzieci. Bez dzieci tak do 6/7 godz bo potem rycze jak głupia :-D:-D:-D. Wczoraj taki numer odwalilam, ze sama się z siebie juz wieczorem smiałam. To chyba hormony, po tym przyjeciu mialam pelne cycki (sciagalam ale recznie i tak byly pelne) caly dzien nie widzialam malego i w samochodzie juz wylam za nim jak szalona, tusz ciekł po kreacji. Szooook maly bawil sie z moja mama i dokazywal a ja wylam. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

zobaczymy kto dzisiaj na kogo bedzie czekał

My nie stety wypadlismy z rytmu zajęć basenowych, bo mały ciagle na antybiotyku, ale caly czas oswajamy go z woda w wanience, na buzkę lejemy wode konewką, lekko tak jak pisala martolinka schodzimy pod wode do noska. Taka nauka przez zabawe. Ale o plywaniu jeszcze nie ma mowy.

GRATULACJE ZĄBKÓW ale się rozpędzacie nononono

Kawa tez może być hihihi:-):-):-) jak nie ma karmi. Jesli chodzi o termin, to napewno musicie dac mi jeszcze tydzien az maly wydobrzeje do konca, a potem jestem cała wasza.

martolina zdaj mi relacje z basenu co tam teraz musimy z malym cwiczyc w wannie zebysmy tak calkiem za murzynami nie byli;-)
no jakoś bbez zmmian widzę!!!

ah... jestem wreszcie .. od 9 neta nie mialam .... dzownilam to mowili ze nie da sie nic zrobic ze wysla kogos przed 16 :| i przyjechal chłopak i cos zrobil w poł minuty :| jakby nie mogli powiedziec przez telefon sama bym zrobila .... yh ....

Kilolku gratulacje zębiska :)
no u nas tez lada chwila zebek bedzie w pełni na wierzchu :) 1 milimetr dzieli go hihihi
tos się obudziła!!!! Przed wiielkanoca wyszły!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry