reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Basia ja tez mysle ze te zele to pic na wode i trzeba to przetrwac, a te czopki to na co?

Etna- Viburcol to czopki homeopatyczne. Wskazania z ulotki: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekce wirusowe (lecznie wspomagające), bolesne ząbkowanie. Można je używac już od pierwszego dnia życia.
Z Amelką stosowałam przy ząbkowaniu (babka w aptece mi poleciła) i Bartkowi tez juz dwa razy dałam, jak mocno płakał i marudził w nocy i za kazdym razem udało mu się zasnąć.

Etna- Viburcol to czopki homeopatyczne. Wskazania z ulotki: stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekce wirusowe (lecznie wspomagające), bolesne ząbkowanie. Można je używac już od pierwszego dnia życia.
Z Amelką stosowałam przy ząbkowaniu (babka w aptece mi poleciła) i Bartkowi tez juz dwa razy dałam, jak mocno płakał i marudził w nocy i za kazdym razem udało mu się zasnąć.

Dzięki :)))
no nie wiem moze kupic???/
mam IBUFEND on tez niby na stany zapalne zabkow, ale moj maz juz na mnie krzyczy ze go truje tymi lekarstwami, moze jakos damy rade bez.

Dzięki :)))
no nie wiem moze kupic???/
mam IBUFEND on tez niby na stany zapalne zabkow, ale moj maz juz na mnie krzyczy ze go truje tymi lekarstwami, moze jakos damy rade bez.

Jasne, że dopóki m0ożna, to lepiej unikac lekarstw - ja daję ten czopek dopiero, jak jest naprawdę źle. Viburcol jest akurat homeopatyczny, więc myślę, że lepiej to, niż inne środki przeciwbólowe.

Taaa, przez weekend, Kilolek prawde mi powiedziala i wiem ze juz daaaawno nikogo tam nie bylo :p

A co z KAMCIA i MARY?
tak tak ja zyje ale nadal bez neta ma byc do weekendu ale w weekend wyjezdzam na tydzien do pl i na tydzien do uk..
z checia spotkam sie z jakimis mamuskami :tak:
a po powrocie bede z wami juz w stałym kontakcie:-)

reklama
Etna36, Dentinox to też jest maść na ząbkowanie, z tego, co mi mówiła babka w aptce jest jedną z mocniejszych. Ja mam Bobodent i nic nie pomagał, a po Dentinoxie mały się uspokajał. Ale wszystkie te żele pomagają tylko na chwilę, a używać można tylko kilka razy dziennie, więc odpuściłam sobie, zwłaszcza, że mały miał po nich strasznie czerwone policzki. Teraz stosujemy (poza schłodzonymi gryzakami) w razie potrzeby czopki Viburcol i jest ok.
no więc mi tez w aptece mówili zawsze, ze dentnox mocniejszy i mi się tak wydawalo, aż do zeszlego tygodnia.... Wychodzila mi wreszcie 8 i myslałam, ze oszaleję. Przez tydzień nic nie jadlam, bolała mnie cąła glowa, wszystkei zęby, ucho, węzły szyjne i pod pachą... no koszmar. I wiecie co robiłam? smarowałam tymi maściami, bo żaden przeciwbólowy nie pomagal. I na sobie stwierdzam, ze bobodent sporo silniejszy od dentonoxu. Choć może być i taka możliwość, ze na każdego dziala co innego. Te maście faktycznie odrętwiają ale przynoszą duża ulge. I co mi się nasuwa - żę jeżeli dziecko po posmarowaniu nie odczuwa ulgi to chyba nie ząbki, bo to raczej nie możliwe
A teraz to naprawdę wspólczuję dzieciom ząbkowania.....

Do góry