reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

mi rodzice przebili a dokładnie ciocia jak miałąm hmm z 3 latka :-) nie pamietam nic a dziurki mam do dziś, 4 lata temu skusiłam sie na kolczyk w pempku ale na tym koniec mojego dziurkowania :-D a na jezyk brew czy nos sie nie zgodze, bo pewnie boli co? a ja za bardzo delikatna jestem:sorry: tzn. boi-dudek
nie boli nic;-) ja mam duzo kolczyków i nos i pępek.. i nie boli .. i w uszach dużo....:-p
a w [pępku miałam do samego porodu
na sali jak wieczorem zajechałam do szoitala ściągałam a po porodzie rano zakładałam ponoiwnie

Ostatnia edycja:
reklama
Moim zdanie nie, bo nie beda cierpiec. Takia smierc jest za prosta i za lagodna.

Popieram:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja dzisaj zostałam mile zaskoczona, Elizka dostała za friko paczuszkę z Nestle Plan Żywienia Dziecka. Przyszedł kurier daje mi coś do podpisania, ja w szoku, podpisuję a potem się zastanawiam, ile zaraz zawoła hehhehe. Ale my już rózne dziwne sytuacje mieliśmy. Raz mąż buty licytował na Allegro, nagle w krótkim czasie przychodzi kurier z paczką, mąż zdziwiony, bo jeszcze za buty nie zapłacił heheheheh. Ale, oczywiście uregulował należnoć, babka dostała od niego śmiesznego meila ;-);-);-);-)

bardziej będzie bolało jak będzie stsarsza niż teraz bo teraz nie czuć bólu a póżniej będzie czuła

mary właśnie chciałam spytac cy wy grzejecie 24h cz czasowo i czy całą chatę czy np sam dół albo górę i ile płacicie za olej miesięczie bo u nas to drogo schodzi:confused2:
Czy ja wiem to zalezy od m-ca... Co prawda mamy termostaty ale to jest niewiarygodne bo mierzy temp przy termostacie tzn na korytarzu no i u nas ogromna roznica miedzy pietrami... Jesli jest zimno od gruntu to na górze mamy 21stC a na dole ledwo 19stC. Za to jesli wieje to dokładnie odwrotnie tzn np na dole 20stC a u góry ledwo 18stC.
Grzejemy wg timera i potrzeby.Np od 2.09.09 do 21.12.09 wyniosło nas 600euro
No i wiadomo od pory roku zalezy i cen oleju ktore nawet o 20% w cigu roku potrafia sie zmieniac...
A jak to u was wyglada?

Ostatnia edycja:
Czy ja wiem to zalezy od m-ca... Co prawda mamy termostaty ale to jest niewiarygodne bo mierzy temp przy termostacie tzn na korytarzu no i u nas ogromna roznica miedzy pietrami... Jesli jest zimno od gruntu to na górze mamy 21stC a na dole ledwo 19stC. Za to jesli wieje to dokładnie odwrotnie tzn np na dole 20stC a u góry ledwo 18stC.
Grzejemy wg timera i potrzeby.Np od 2.09.09 do 21.12.09 wyniosło nas 600euro
No i wiadomo od pory roku zalerzy i cen oleju ktore nawet o 20% w cigu roku potrafia sie zmieniac...
wiem kochana ale chciałam tak porównalnie mniej więcej zobaczyć :-)
u nas tak samop na ok 3 msc za 600e idzie:tak:oczywiście teraz zimą
tyle że my mamy yermostaty na 25 ustawione

Na tvn24 mowia ze pod Wroclawiem u kobiety w ogrodku znalezli zwloki noworodka, gdzies w jakim miejscu znalezli drugie szczatki - niewiadomo czy tez noworodka :szok: dla mnie powinni ja torturowac do konca zycia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziunka ja tego nie popieram bo tez mnie krew zalewa, ale moze ta kobieta byla w jakies depresji, gdzie rodzina, lekarze, przeciez nie wierze ze nie bylo widac ciazy, ahhhh szkoda gadac. Biedne aniołki (*) ze tak skonczylo sie ich zycie zanim sie jeszcze zaczelo, a tyle ludzi pragnie miec dzieci

dziunka ja tego nie popieram bo tez mnie krew zalewa, ale moze ta kobieta byla w jakies depresji, gdzie rodzina, lekarze, przeciez nie wierze ze nie bylo widac ciazy, ahhhh szkoda gadac. Biedne aniołki (*) ze tak skonczylo sie ich zycie zanim sie jeszcze zaczelo, a tyle ludzi pragnie miec dzieci

Obojetnie, mogla oddac do szpitala. Nikt by jej nic nie zrobil.

reklama
Tak sobie czytam co tam dzisiaj od rana nastukałyśmy...

co do świadkow na chrzcie czy slubie od razu mi się kojarzyło jak na weselu śpiewaja gorzko dla świadków a tam 2 facetów hehe ;-)

Kllczykami mnie pocieszyłyście, bo myslalam, ze tylko ja taka durna zeby sobie sama przekłuwać w dodatu igłą krawiecką ehhh z 14 lat wtedy mialam przedziurawiłam sobie ucho na samej górze i w dodatku przewierciłam prrzez chrząstkę!!! Igła wlazła i wyjśc nie chciała :eek:babrało mi sie i sine bylo potwornie przez pół roku. Jak gdzies wychodziłam z rodzicami to kazali mi zakładac opaskę bawełnianą na uszy, bo się wstydzili mojej głupoty :-)
A generalnie pierwsze przekłucie miaalm po komuni. Uważam, zę to dobry czas.
w jednym uchu mam 1 dziurkę, a w drugim 3 i w pępku ale pepek po 2 ciażach juz jest nie do pokazania :-)i dziura nie jest już tam gdzie powinna, dziwnie się przemieściiła :sorry:

Kolczyków to mi się wydaje dość, jakoś mnie nie rajcuje to ale tatużąy to bym sobie więcej zrobiła.... tylko teraz to nie ma czasu, bak kasy i w ogóle są ważniejsze rzeczy...

Do góry