reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Powiedzcie mi czy Wasze maluchy mają już jakieś stale pory drzemek i czuwania? a przede wszystkim ile śpią w dzien a ile czuwają?

Ilonko moj synek, zawsze od 8:30/9:00 ma okolo 2 godzinki czuwania... I pozniej okolo godzinki czuwania po kapieli...

A tak zreguly spi po 2,5/3h w dzien i po 3h w nocy... ale czesto tez poprostu lezy przed zasnieciem w kolysce i czuwa nawet nie wiem kiedy bo nie wymaga ode mnie siedzenia przy nim.... ;-)

Dzis w nocy Oliverek przespal raz 4h :szok::szok: wsumie od pobudki do karmienia do nastepnego karmienia bylo 4,5h ale przespal 4h :tak: Wole nie zachwalac ale takie spanie jak najbardziej mi odpowiada. Zaraz nowa energia we mnie buzuje :-D

reklama
Mój Olaf też dziś jednorazowo 4 godziny przespał :))))
Kilolek generalnie w dzień mamy tak, że budzimy się na jedzienie i wszystko łącznie z przewijaniem i zabawą zajmuje nam 1,5 - 2 godz, potem Olaf idzie spać na ok. 3 godziny i budzi się i tak kółko. W nocy śpi 3-4godz i karmienie z przewijaniem 1 godz. nam zajmuje :))) Zazwyczaj w nocy wstaję 2 razy.

:-)hej dziewczynki ja znó na chwilę... oczywiście nadal czekam na neta... :confused2:
no i jestem chwilowo u znajomych...
chwilowo bo mała coś marudna dzisiaj....:sorry:
ale poza tym wszystko ok..
widze że o spaniu piszecie..
.moja śpi po 3-4h bez budzenia... czasem nawet 5...:-D
no i jest spokojniutka jak aniołek

Ja sie dzisiaj zastanawialam czy zostala jeszcze jakas listopadowka czekajaca na malenstwo?? Czy juz wszystkie sie rozpakowały?? Wiecie cos na ten temat??

Mnie strasznie ostatnio swedza lydki i uda, tam gdzie mam rozstepy a jak juz sie zaczne kapac pod ciepla woda to wogole jest masakra. Naszczescie przechodzi to po jakims czasie. Ale jest uciazliwe. :wściekła/y:

A hemoroidow dalej sie nei pozbylam, ale wydaje mi sie juz mniejszy (ten na zewnatrz) :zawstydzona/y: wiec moze pomalutku sie ich pozbede.
mnie też strasznie swędzą całe nogi:szok:
już się rozdrapałam do krwi i mam strupy a tu nadal swędzi... masakra

Widze, że listopadowki wracaja do formy w pisaniu W KOŃCU bo mi strasznie juz tego brakowalo

a teraz gdzie nas przeniosą???

Mam pytanie czy często wychodzicie z Małymi na spacer ????
Bo ja kurcze troszke się boję przed szczepieniami szaleć i z małą wychodze tak co 4 dni, dzisiaj np ją weranduję, bo pogoda w Poznnaiu niewyraźna............
...
ja chodze codziennie o 12.30 i tak jak mi się chce, 30min, 40min, jeszcze mnie szwy bola zwlaszcza, że mam ciagle pod gore

Vill - daj juz znac bo nie moge sie doczekac

.... ja tez za ciaza nie tesknie... moze za brzuszkiem i za kopniaczkami ale przedewszystkim za koncowka ciazy ani troche nie tesknie :no: swedzenie, opuchlizna, nieprzespane noce, nie moc w zalozeniu jakichkolwiek ubran... MASAKRA!
Wole mojego maluszka na zewnatrz :tak: Ale kopniaczka chetnie bym jeszcze poczula...
Piekny to byl okres :tak::tak::tak:
A teraz juz cie przestalo swedzec???
.... A jesli chodzi o typowy spacer to staram sie wychodzic codziennie, jak lekko pada to po prostu zakladam folie na wozek i przed wyjsciem powstrzymalby mnie jedynie wiatr lub ulewa. Spacer jak mala pozwoli trwa ok godziny.
Tak samo robilam z Julia i tez nie chorowala, raczej jestem za hartowaniem niz za piecuchowaniem ;-)
!
ja robie dokladnie tak samo jak ty :tak:
Dziewczynki, przepraszam, ze się wcinam w rozmowę i zawracam Wam głowę...
zagłosujecie na moich chłopaków?
Mikołajki - Zdjęcie konkursowe Kilolek - Benc.pl
chcialam zaglosowac, ale juz wygralisie konkurs bez mojego glosu :-(

reklama
Do góry