reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

ja jutro mam wywoływany poród i mój gin kazał wypić wieczorem 3 łyżki stołowe lub zrobić sobie lewatywe. Wole olej:-) Co do wywoływania to właśnie on ma dyżur jutro w szpitalu i będzie mi wywoływam, więc czuję się troche pewniej i robie wszystko według jego zaleceń.

mam nadzieje że te plamienia to faktycznie nic groźnego
nie rozumiem...( pewnie z braku wiedzy,lekarzm nie jestem)
skoro masz mieć poród wywoływany to po co Ci kazał ten olej pić??
czytałam kiedyś na kafeteri jak dziewczyna chciała przyspieszyć poród i wypiła ten olej...owszem przyspieszyła ale skończyło się to nieciekawie...ledwo uratowano maluszka..
Ale skoro lekarz kazał..

Trzymam kciuki :-)za szybki poród i lekki

reklama
cześć dziewczyny, przepraszam że poruszam ten temat na tym wątku ale piszę bo nie wiem czy powinnam się martwić czy nie. Wiem, że ten temat gdzieś już był ale nie mam siły szukać. Od wczoraj starsznie boli mnie brzuch, mam skurcze itp. od kilku dni mam mokre wkładki i muszę co chwilke wymieniać ale wydzielina jest dokładnie taka jak woda. Rano standardowo wstałam z łóżka, poszłam do toalety zmienić wkładkę ale tam widać plamy koloru czerwonego pod brąz. Gdy tylko się wyprostowałam nagle się "coś" wylało. Wystraszyłam się ale to był ten czop śluzowy. Kolor właśnie czerwonany podchodzący pod brąz. No i od rana za każdym razem gdy zmieniam wkładkę widzę na niej plamy. Czy coś jest ze mną nie tak?? powinnam zadzwonić do gina albo jechać do szpitala?? czy to tylko oczyszcza się organizm przed porodem?? jutro mam zgłosić się na oddział a dzisiaj wieczorem jeszcze wypić ten olej rycynowy. Dziewczyny martwię się :zawstydzona/y::-(czy tak długo ta wydzielina powinna mieć taki kolor??

Dla pewnosci zadzwon do swojego ginekologa, on Ci pomoze rozwiac watpliwosci .

"Czesc mamuski! Ja juz 2 dzien leze w szpitalu i nic nie zapowiada sie na poród. wywoływać na razie nie beda bo jest jeszcze czas. Masakra! "

NIUANS trzymam kciuki;-)dasz radę

Od dzis moja corcia oficjalnie stala sie Joanną Heleną :tak:

Pozdrawiam nasze mamy w dwupaku i trzymam kciuki!!!

;-)

nasz synek dziś też stał się pełnoprawnym obywatelem:-D

Hej dziewczyny. Na dzisiaj mam skierowanie do szpitala, ale jednak się nie przyda bo prawie godzine temu odeszły mi wody i mam już skurcze co 2 minuty. Boli ale da się wytrzymać:-) Trzymajcie za nas kciuki;-)
AZA SUPER WIEŚCI;-);-)

Jakie te nasz maluszki absorbujace;-);-) z drugiej strony juz prawie nie pamietam jak to jest bez synka;-)

cześć dziewczyny, przepraszam że poruszam ten temat na tym wątku ale piszę bo nie wiem czy powinnam się martwić czy nie. Wiem, że ten temat gdzieś już był ale nie mam siły szukać. Od wczoraj starsznie boli mnie brzuch, mam skurcze itp. od kilku dni mam mokre wkładki i muszę co chwilke wymieniać ale wydzielina jest dokładnie taka jak woda. Rano standardowo wstałam z łóżka, poszłam do toalety zmienić wkładkę ale tam widać plamy koloru czerwonego pod brąz. Gdy tylko się wyprostowałam nagle się "coś" wylało. Wystraszyłam się ale to był ten czop śluzowy. Kolor właśnie czerwonany podchodzący pod brąz. No i od rana za każdym razem gdy zmieniam wkładkę widzę na niej plamy. Czy coś jest ze mną nie tak?? powinnam zadzwonić do gina albo jechać do szpitala?? czy to tylko oczyszcza się organizm przed porodem?? jutro mam zgłosić się na oddział a dzisiaj wieczorem jeszcze wypić ten olej rycynowy. Dziewczyny martwię się :zawstydzona/y::-(czy tak długo ta wydzielina powinna mieć taki kolor??
ja mialam taka wydzieline przez okoklo tydzien....przed samym juz porodem jak jechalam do szpitala jak zmienialam wkladke to byla juz tylko czerwona, ale moje wkladki nie byly mokre...moze wody ci sie sacza...najlepiej zadzwonic do lekarza bo to zawsze najpewniejsza opinie ci da i poradzi co zrobic :tak:;-)

nie zabardzo wiem gdzie o tym napisac wiec pisze tu- ta wiadomosc bardziej dla dziwewczyn które juz po chrzcinach... jak ubrałyscie Wasze pociechy... wiadomo ciuszki i becik ale czy kombinezonik jakis tez bo przeciez zimno jest...ale nie wiem wiec prosze o rady....

nie zabardzo wiem gdzie o tym napisac wiec pisze tu- ta wiadomosc bardziej dla dziwewczyn które juz po chrzcinach... jak ubrałyscie Wasze pociechy... wiadomo ciuszki i becik ale czy kombinezonik jakis tez bo przeciez zimno jest...ale nie wiem wiec prosze o rady....

Ja jeszcze nie po chrzcinach, ale ubiore malej normalnie body i cienkie spioszki, a na to mam stroj na chrzciny - sukienka, polspiochy, czapeczka i wloze ja w kombinezon bialy ( na allegro mozna takie ladne znalezc na chrzciny, ale dosyc drogie, bo chyba kolo 70zł z tego co pamietam). Zaraz znajde i wrzuce link.

a do tego jeszcze becik czy tylko kombinezon.... bo ja mam becik na chrzciny a do ubrania garniturek.... i boje sie ze w garniturku(wiadomo jeszcze body ) i beciku moze byc mu zimno

a do tego jeszcze becik czy tylko kombinezon.... bo ja mam becik na chrzciny a do ubrania garniturek.... i boje sie ze w garniturku(wiadomo jeszcze body ) i beciku moze byc mu zimno

ŚPIWÓR DO WÓZKA KOMBINEZON z KAPTUREM 68 polar (837365625) - Aukcje internetowe Allegro
Cos tego typu, nie moge teraz znalezc tego kombinezonu co mi sie podobal i ktory chcialam zamowic :wściekła/y: Zaloz pod garniturek cos cieplego, np. pajacyka z polaru lub cieple spiochy i wtedy kombinezon. Nie wiem jaki masz becik, ale moze byc w nim zimno.

reklama
hehe moj synek juz zarejestrowany byl 16 listopada a dzis maz odebral pesel wiec jest również równoprawnym obywatelem :) teraz czekamy na chrzciny no i tez sie zastanawiam bo mam ubranko biale takie ciepłe choc nie wiem czy na koniec grudnia nie za cienkie choc mowili ze ma byc ciepłe swieta wrazie co kupie rozek bialy ;]

Do góry