reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
No w taki sposob ze jej wygniatali tak dlugo brzuch az dzidzia sie znalazla jak najnizej mogla,co nie bylo zapewne przyjemnym uczuciem. Poloz sie na plecach,i przesowaj malenstwem na boki w dol,ciekawe czy cie nie bedzie bolec i czy bedzie to dla ciebie komfortowa sytuacja
a może po prostu obracali jej dziecko bo było źle ułożone , mi też położna mówiła że takie sytuację czasem się zdarzają , na pewno nie jest to przyjemne uczucie

zelcia pewnie dlatego jej ten brzuch tak torturowali bo dzidzia była zle ułożona. Mi po ostatnim badaniu położna powiedziała że mój maluszek fiknął koziołka i główką jest na górze. I pierwsza opcja jest własnie obkrecanie dzidzi przez brzuch a jak to nie pomoże to cesarka.I napewno to nie będzie przyjemne uczucie.bo samo badanie ulożenia dzidzi przez brzuch boli:szok:

co do wywoływania to u mnie w szpitalu jak jest sie tydzień po terminie to wywołują podając oksytocynę, wolałabym tego uniknąć i urodzić w tym tygodniu :))))
Rzeczywiście sporo przeterminowanych listopadówek się zrobiło :))))
Jeśli chodzi o przeterminowanie to generalnie jest ok tylko te zielone wody i niewydolność łożyska mi się nie podoba, ale w końcu po to jest ktg!
Malina a kiedy kolejne ktg masz?
Kurcze, dlaczego odesłali ze św. zofii dziewczynę po 14 dniu od terminu? to już chyba przesada!!! nie podoba mi się to!

katrenki, przypominam,ze w ang szpitalach jest internet nad kazdym lozkie, wiec musisz nas informowac na biezaca :tak:
chociaz w tej mojej sali z wanna z wanny niestety nie siegne, bede musiala wylazic, zeby do was napisac :-D

a wogole kupilam sobie dzisiaj swieczke zapachowa-relaksujaca, bo przeczytalam na tym watku "czego nie powiedzieli ci przed porodem", ze dziewczyna w niemczech rodzila wlasnie w wannie, przy swiecach i zgaszonym swietle. teraz tylko sie zastanawiam, czy w uk mozna miec swiece...
w sumie stosuja aromaterapie, a te olejki tez musza sie jakos rozprzestrzeniac, wiec licze, ze sie uda.

reklama
Do góry