reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja też jeszcze depiluję sama, ale nie wiem jaki to daje efekt.. Mam trudności z zastosowaniem systemu luster:eek::sorry::eek:
Powiedzcie dziewczyny, macie "upławy", czy nie?? Boję się, że mi wody na raty odchodzą?? Tyle tego.. A za razem za mało jak na początek porodu raczej..

malina one nie musza od razu odejsc w niewiadomo jakiej ilosci. Jak sa przezroczyste i bez sluzu to to chyba jednak wody :tak:

A u mnie cos zaczyna sie dziac. Stawia mi sie brzuszek coraz czesciej i tym razem odczuwam to dosc mocno. Czyli nie jest to juz bezbolesne. W pewnym momencie nawet zadzwonilam do mamy zeby sie szykowali bo to moze byc dzis. A ja sama czuje sie dziwnie, i jestem krotko mowiac posrana (nie urazajac nikogo), bo te bole przypomnialy mi moj porod z Julka. Takze moze juz sie cos zaczyna, chociaz znajac moje szczescie to tylko przepowiadajace... :eek:

reklama
Hej rozpakowane i nie rozpakowane listopadoweczki... Przepraszam za dluga nieobecnosc. Usilnie probowalam podczytywac co sie u was dzieje, ale wczoraj sie poddalam i stwierdzilam, ze za Chiny nie nadobie zaleglosci....
U nas gorki i dolki. Malutka (2480g.,46cm) miala na poczatku silna hipoglikemie i zoltaczke, a najgorsze, ze nie potrafila jesc i piersi mialam tak poranione, iz balam sie, ze moja coreczka odzywia sie glownie moja krwia a nie mlekiem. Niestety waga leciala na lep w dol ( po 3 dniach 2300g.) i plakalysmy obie - ona z glodu a ja z bolu. Do tego nie chcieli nas hospitalizowac z ta zoltaczka i tylko codziennie jezdzilismy na badania krwi i do lekarzy. Wysepili jej prawie calutka krewke... Na domiar wszystkiego nie zgodzili sie na zarejestrowanie imienia Victoria, wiec moja myszka ponad tydzien byla bezimienna - wpadlam w jakis marazm i nie chcialam sie zgodzic na zadne imie.
Po tygodniu przyjechali moi rodzice - nie bylam juz sama z mala, ale niestety noszenie na raczkach przez dziadkow szybko przynioslo odwrotne efekty. Tak jak malutka spala wczesniej calymi dniami, a plakala noca, tak teraz marudzi prawie non stop. Na szczescie mimo poranionych piersi (brodawki trzymaja sie na slowo honoru) moja coreczka nauczyla sie jesc i teraz mam przegiecie w druga stpne - pol godziny snu, poltorej godziny karmienia.... Jest non stop glodna, ale wreszcie minela zoltaczka i rosnie w oczach, bo powoli dorasta do ubranek nr 50 (poczatkowo nosila ubranka dla lalek, a i tak byly za duze). Mi tez chyba lepiej psychicznie bo ustapilam i zarejestrowalismy nasza coreczke jako KIANA. Musze sie przyzwyczaic, bo jak nie mysle to wciaz mowie do niej Viki, ale w Polsce wyrobimy jej dokmenty na KIANA VICTORIA.
Mnie w szpitalu zarazili grypa (diabli wiedza czy nie swinska) i do wczoraj bralam 3 rozne antybiotyki czujac sie potwornie. Nos mam dalej zapchany i zazdroszcze wszystkim, ktorzy mowia, ze dzidzia pieknie pachnie - ja nic nie czuje. Na szczescie Kiana nie zlapala mojego wirusa.
Tak wiec wybaczcie mi, ze nie bede zagladac zbyt czesto. Staram sie jednak podczytywac gdy dzidzia spi, choc sama nie pamietam czy od porodu przespalam dluzej niz 3-4 godzinki na dobe. Zycze wam wszystkim powodzenia w macierzynskich znaganiach.

A czemu nie chcieli dac Victoria? Moja Julia miala byc Erica, ale sie nie zgodzili, jedynie poszliby na Eryka, ale to mi sie juz nie podobalo :-D glupia bylam, bo co za roznica? Przez kilka pierwszych miesiecy wszyscy sie mylili i mowili na nia Erica...

wygląda na to, że kasiiula na całego szykuje się z tym porodem jutrzejszym, nie ma czasu napisać co wykombinowała na przyspieszenie akcji, a rad nie jedna z nas by posłuchała:tak:

kochana jestesmy jestesmy
wieczorem wybieram sie na porodowke chce jeszcze lazienke wysprzatac moze cos ruszy sie mam nadzieje ze zaczna cos dzialac dzis fajnie by bylo ... zobaczymy jak zajade na IP a natalunia zastanawia sie nad porodem w prywatnej klinice przerazila sie po ostatniej wizycie na porodowce :)
Kasiiula powodzenia na porodowce! Bede trzymac kciuki o)

wygląda na to, że kasiiula na całego szykuje się z tym porodem jutrzejszym, nie ma czasu napisać co wykombinowała na przyspieszenie akcji, a rad nie jedna z nas by posłuchała:tak:
heheh zauwazylam przytulanie z mezem systematycznie duzo chodzic i sprzatac mimo bolu krzyza i codziennie cieply prysznic wczoraj podłogi na kolanach wyszorowalam i dzis kąpiel gorąca 43stopnie :| moze przesadzilam ale dopiero odczuwam ból ... i dobrze moze cos zacznie sie dziac a rosolu nie robilam posmazylam kotlety i jeszcze zjadlam bo beda mnie glodzic pewnie hehe a jak jadlam nie dalam rady znalesc pozycji a teraz cisza uspokoiło sie ale pewnie jak przejde sie do samochodu i do izby to zacznie sie zajde i powiem ze mialam sie stawic bo dzis mija tydzien ale boli dostalam dzis moze poloza na porodowke

Kasiiula powodzenia na porodowce! Bede trzymac kciuki o)
:) dzieki

a co do boli to odczuwam ale nie zwrocilam uwagi zeby byly one jakies szczegolne tzn co 5 minut czy iles tam... po prostu boli mocniej slabiej roznie tak i kłucie w szyjce eh no zobacze co i jak ;] zaraz ide sie ubierac bo okolo 18 chce jechac bo o 19 zmiana dyzuru i moze jak lekarz i polozne przyjda dopiero do pracy to zechce im sie cos robic ;D

reklama
Do góry