reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Zwróciłam uwagę że w przychodni lekarka zawsze mierzy mi ciśnienei w lewej ręce a w szpitalu w prawej?
Myślicie ze to moze miec wpływ na tak dużą rozbieżnośc? :eek:
Jak dla mnei brzmi to bez sensu ale znajoma mówila ze jak byla ostatnio na pomiarze to w lewej rece miala 174/.. a w prawej 140/...:eek:

MARY ja też to zauwazyłąm. Lekarz mierzy mi w lewej a w szptalu mierzyli w prawej i zapytałam się czy ma to jakies znaczenie... położna uśmiechnęła się i powiedziała , że kazdy mierzy tak jak mu wygodniej;-)

reklama
Cześć dziewczyny! Ja nadal w dwupaku też mężusia zaciągłam do sypialni i nic.. Kasiiula chyba trzeba to dłużej aplikować.. hihihi
Ja słyszałam, że dwa razy dziennie i to przez kilka dni, czasami nawet oksytocyna przez kroplówkę nie chce zadziałać na drugi dzień, a co dopiero jej taka zmniejszona ilość :cool2::baffled::cool2:

Passingby mówi, że prawie nie bolało. a poród trwał od 11 00-14 20 :szok:
Ale pamiętajacie, ze ona juz nie miała szyjki i dziecko trzymało się na pęchzerzu płodowym :-) Poszło expressem :-)
Wczoraj dzwonila i słyszałam jak mała krzyczy hehe :-)
No prosze ... a jednak zdazaja sie delikatne porody :o) Ja tez taki poprosze :o)))

Zwróciłam uwagę że w przychodni lekarka zawsze mierzy mi ciśnienei w lewej ręce a w szpitalu w prawej?
Myślicie ze to moze miec wpływ na tak dużą rozbieżnośc? :eek:
Jak dla mnei brzmi to bez sensu ale znajoma mówila ze jak byla ostatnio na pomiarze to w lewej rece miala 174/.. a w prawej 140/...:eek:
Mary ja wiem zdoswiadcznia bo codziennie robie to w pracy, ze cisnienie w obu rekach moze czasami znacznie sie roznic......ale zazwyczaj powinno byc w miare podobne:tak: a sprawdzaja ci na tej samej raczce zeby te wyniki byly bardziej wiarygodne.....:tak:

Ja słyszałam, że dwa razy dziennie i to przez kilka dni, czasami nawet oksytocyna przez kroplówkę nie chce zadziałać na drugi dzień, a co dopiero jej taka zmniejszona ilość :cool2::baffled::cool2:
ojej a tu mąż w pracy do wieczora i tylko dzwoni czy wszystko ok... jak zadzwoni to mu powiem że jakby był to by było szybciej:-):-)

reklama
Rany dziewczyny jak tak Was czytam to się właściwie zastanawiam czy ja naprawdę jestem w 39 i 1 dniu ciąży. Mi nicccccc...................
Żadne biodra, pachwiny, krzyże i takie tam. Właściwie to jest jeszcze trochę czasu więc się nie stresuję, ale jak Was czytam zastanawiam się czy wszytsko w porządku. Cholera i tak źle i tak niedobrze :-D
Być może dlatego, że moje cykle były dość długie a termin wg OM jest wyliczany dla 28 dniowych cykli a ja miałam ponad 30 :confused:
Brzuch mi twardnieje ale chyba żadziej niż kiedyś, jak schodzi twardnienie mam leciutki ból jak na okres.
Dziewczyny jest dopiero początek listopada co Wy tak szybko chcecie urodzić???:sorry:

Do góry