reklama
katrenki
Fanka BB :)
matolinka- a ja bylam pewna, ze Ty rozpakowana wrocisz na 100% a tu prosze, no coz widocznie nie Twoj czas jeszcze byl....;-)
buterfly- ij ja probowalam i mycia okien i podlog i spacerowanoa i co mi tam przyszlo do glowy i jak dla mnie to jest poprostu PRZEREKLAMOWANE!!!!! jak ma sie zaczac to zacznie i tyle....niestety trzeba czekac, chociaz ciezko jak tu sie dziewczyny rozpakowuja jak opentane...
nefretete- ja wypralam wszystko i wszystko wyprasowalam, pomyslalam, ze na poczatku wypiore i wyprasuje wszystko co sie wyprac da, ale potem to juz nie bede tak szalec....
buterfly- ij ja probowalam i mycia okien i podlog i spacerowanoa i co mi tam przyszlo do glowy i jak dla mnie to jest poprostu PRZEREKLAMOWANE!!!!! jak ma sie zaczac to zacznie i tyle....niestety trzeba czekac, chociaz ciezko jak tu sie dziewczyny rozpakowuja jak opentane...
nefretete- ja wypralam wszystko i wszystko wyprasowalam, pomyslalam, ze na poczatku wypiore i wyprasuje wszystko co sie wyprac da, ale potem to juz nie bede tak szalec....
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Na tym etapie ciąży żadna z nas nie powinna okien myć i zmieniać firanek!!! Opamiętajcie się )))
Ot i bardzą mądre zdanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie po to tyle dbałyśmy o siebie przez 9 msc, żeby teraz tak się narażać. Tak codziennie czytałam niektóre posty, że okna, że podłogi na kolanach, że firanki, że bieganie po schodach, że ciężary i powiem szczerze, że łąpałam się za głowę
malina1979
;)
Ja te prałam wszystko i prasowałam.. Wyszło mi tego z 10 wsadów. A prałam tylko początkowe rozmiary, do 68, stwierdziłam, że i tak zdąży się zakurzyć.. Chociaż przecież i te uprane i uprasowane ciuszki nie leżą w warunkach sterylnych..
katrenki
Fanka BB :)
co do mycia okien i podlog to musze powiedziec, ze okna mylam bo siegam bez zadnych podwyzszenm i tez nie mylam ich nie wiadomo ile a podloge mopem wiec nie uwazam zeby to bylo cos strasznego, a siedzenia na kanapie mam juz dosc czasem trzeba sie poprostu ruszyc troszke....ale w granicach rozsadku...
ja umyłam jedno okno a reszte mój M, ale nie nadwyrężyłam się bo jestem wysoka i nie muszę za bardzo sięgać )
martolinka a myśmy trzymały kciuki bo myślałyśmy że będziesz następna )
ja prałam wszystko (nawet wsad do pościeli) oprócz szlika bo niedawno kupiłam )
a prasowałam wszystkie ciuszki, pościel, prześcieradła, pieluchy i to co się dało ) ale tylko z jednej strony )
martolinka a myśmy trzymały kciuki bo myślałyśmy że będziesz następna )
ja prałam wszystko (nawet wsad do pościeli) oprócz szlika bo niedawno kupiłam )
a prasowałam wszystkie ciuszki, pościel, prześcieradła, pieluchy i to co się dało ) ale tylko z jednej strony )
R
rouż
Gość
To tak jak ja(...)
Ja umylam dzis jedno okno ale tylko od srodka, powiesilam firrany i zaslonki, ale to zaden wysilek, bo mam kupiona specjalnie drainke do tych celow;-). To nie tak jak kiedys, ze sie kombinowalo, karnisze bylly duuuzo wyzej, trzeba bylo na palcach stawac...
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a jak nie drabinka to zawsze można na krześle stanąć;-)
E
etna36
Gość
o niczym innym nie myślę i będę się tego trzymać.u mnie było podobnie , jak byliśmy w lipcu w pl to poszłam do mojego gina i powiedział przy usg że mały ma zastój na lewej nerce :-( i żeby mi w 30 tygodniu sprawdzili czy nerki są ok , więc zgłosiłam sprawę położnej która prowadzi moją ciąże tutaj i dostałam skierowanie na usg do tutejszego gina i w trakcie usg stwierdził że wszystko jest ok ,
może u ciebie też akurat trafił na moment że dzidzia nie zdążyła opróżnić pęcherza , bo w moim przypadku mocz nie zdążył spłynąć z nerki do pęcherza , na pewno wszystko będzie ok zobaczysz ;-)
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa jesteście WIELKIE, ale kamień z serca spadnie mi dopiero po usg 16.11 :-(
Cieszę się że Michasia się dobrze chowa a co się dzieje z MARTYNKĄ???nadal mamy mnóstwo pracy nad starszą siostrą michasi mam nadzieję że lekarz jutro pozwoli wrócić jej do przedszkola
Mamy nadzieję, bo inaczej będziemy z Tobą rozmawiaćto się więcej nie powtórzy....
martolinka najważniejsze ze jesteście cali i zdrowi, a przyjdzie i czas na WAS
jestem tego samego zdania co Ty, taki wysiłek może się źle skończyć, dala nas i dla naszych organów wewnętrznych, bo dzidzia może wcześniej wyjdzie (nie ma na to reguły - mogą odejść wody, a skurcze będą musieli wywoływać) ale nam to może zaszkodzićNa tym etapie ciąży żadna z nas nie powinna okien myć i zmieniać firanek!!! Opamiętajcie się )))
My wróciliśmy z zakupów z mężem i udane i nawet trochę podziałały na ogólny nastroj , mamy wózek x-landera i fotelik maxi-cosi i mnostwo pierdołek do tego w gratisach
reklama
madziek
listopadówka 2009 :)
A my dziś kupiliśmy kosmetyki do pielęgnacji małego, wszystko z Nivea Baby: żel do kąpieli, balsam do ciała, krem przeciw odparzeniom, krem na każdą pogodę. A na codzień do smarowania pupy kupimy wazelinę robioną w aptece, kuzynka używa i bardzo sobie chwali.
Fotelik do samochodu mamy x-lander i daszek jest ściągany.
Chyba czop mi po malutku odłazi, bo zauważyłam na papierze i wkładce galaretkę pomarańczową, ale jest tego niewiele. ginekolog nie widział tego na badaniu wczoraj, a ja od wczorajszego wieczora to mam, chyba tym grzebaniem mi coś naruszył
Tez byłam pewna, że matolinka już urodzi
Fotelik do samochodu mamy x-lander i daszek jest ściągany.
Chyba czop mi po malutku odłazi, bo zauważyłam na papierze i wkładce galaretkę pomarańczową, ale jest tego niewiele. ginekolog nie widział tego na badaniu wczoraj, a ja od wczorajszego wieczora to mam, chyba tym grzebaniem mi coś naruszył
Tez byłam pewna, że matolinka już urodzi