reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

KLAUDZIA - help!! Ciebie tez tak swędziało, a teraz mnie coś swedzi. Wczoraj brzuch i mam mam takie krostki małe, a dziś doszły nogi. Czy u Ciebie tez jakoś to wyglądało??? Co robić??? jutro chyba zadzwonie do pana doktora, albo na izbe przyjęć po prostu pojade. O rany jak ja zasne...:-:)-(

reklama
Witam, jestem mamą licpcową , a moja szwagierka ma termin na koniec listopada i ma problem
może któraś z Was się z tym spotkała, jest w 36 tydz. i miesiąc temu miała usg i teraz po m-cu znowu i się okazało że przez m-c dzieciątko nie urosło ani grama, wychodzi ze waży 1900, wiadomo,że może być błąd pomiarów, ale reszta też nie rosnie, główka itd. Dostała skierowanie na jakieś badania do Poznania, ale nie wiem dokladnie jakie, ona w ogóle całą ciąże na polu pracowała, jeżdziła traktorem w 6 m-cu:szok::szok::szok::szok::szok: bo jej mama, czyli moja teściowa uważa że jak się kobieta w ciąży dobrze czuje, to nie musi się oszczędzać :szok::szok::szok: no comment i robiła dużo rzeczy w gospodarstwie ciężkich.
Podobno była na jakiś badaniach i wyszło, ze dziecko jest zdrowe, tylko nie rośnie, czy wiecie coś o tym, ona się zamartwia, bardzo mi jej żal,

O rany... to chyba jakies uczulenie na coś mnie dopadło. Pare razy użyłam płynu do prania persila.
Mi też wyskoczyło kilka krostek, na brzuchu i udach, łącznie z 5 może.. ale nie dają mi się aż tak we znaki..
Maylah, spotkałam się z przypadkiem, że około 32 tc dziecko przestało rosnąćw brzuszku koleżanki. Położyli ją w szpitalu i kazali pić. 3l dziennie i waga ruszyła z kopyta. Może to kwestia odwodnienia więc?? Ale o tym decydują lekarze..
Szczerze powiem, że to mi podziałało na wyobraźnię.. Mam nadzieję, że mój mały urósł od ostatniego USG.. Coraz bardziej się boję czy wszystko ok.

KLAUDZIA - help!! Ciebie tez tak swędziało, a teraz mnie coś swedzi. Wczoraj brzuch i mam mam takie krostki małe, a dziś doszły nogi. Czy u Ciebie tez jakoś to wyglądało??? Co robić??? jutro chyba zadzwonie do pana doktora, albo na izbe przyjęć po prostu pojade. O rany jak ja zasne...:-:)-(

Moniu ja nie mialam krostek zadnych.... a swedzi 24 na dobe tak ze nie idzie sie powstrzymac.... i swedza przedewszystkim dlonie i stopy wiec pewnie Ciebie zlapalo tylko jakas alergia. Zadzwon do lekarza i nie przejmuj sie na zapas :) cholestaza to napewno nie jest ;-);-)

przepraszam za brak mojej aktywnosci ale jakos tak odechcialo mi sie dzis wszystkiego... siedze i mysle na zmiane drapiac sie co by tu zrobic zeby urodzic :-D:-D i nic mi na mysl nie przychodzi bo widze ze fizyczne aktywnosci nic nie daja :-D

Malina1979 dziękuję za odpowiedź, mam nadzieje,że będzie z maleństwem dobrze
Kurczę nie chciałam nikogo przestraszyć, na pewno jest wszytsko ok :-)
Życzę szybkiego i bezbolesnego porodu !!!!!

maylah
Słyszałam o małym przyroście wagi ale nie o jego braku!! Moim skromnym zdaniem sytuacja wygląda na poważna więc czym prędzej na konsultacje do lekarza!!!
Zachowania i podejścia do całej sytuacji mamy ciężarnej i samej zainteresowanej nie skomentuję...

Witam, jestem mamą licpcową , a moja szwagierka ma termin na koniec listopada i ma problem
może któraś z Was się z tym spotkała, jest w 36 tydz. i miesiąc temu miała usg i teraz po m-cu znowu i się okazało że przez m-c dzieciątko nie urosło ani grama, wychodzi ze waży 1900, wiadomo,że może być błąd pomiarów, ale reszta też nie rosnie, główka itd. Dostała skierowanie na jakieś badania do Poznania, ale nie wiem dokladnie jakie, ona w ogóle całą ciąże na polu pracowała, jeżdziła traktorem w 6 m-cu:szok::szok::szok::szok::szok: bo jej mama, czyli moja teściowa uważa że jak się kobieta w ciąży dobrze czuje, to nie musi się oszczędzać :szok::szok::szok: no comment i robiła dużo rzeczy w gospodarstwie ciężkich.
Podobno była na jakiś badaniach i wyszło, ze dziecko jest zdrowe, tylko nie rośnie, czy wiecie coś o tym, ona się zamartwia, bardzo mi jej żal,

Koniecznie MUSI isc na USG w na Polnej (do poradni patologii ciazy). Musi tu byc okolo 6, 6.30 bo sa TYLKO 24 numerki do USG, trzeba zajac sobie kolejke! NAjpierw na dole, potem jak zaczna wpuszczac na gore to pilnowac na gorze, rejestracja na I pietrze. Jak sie zarejestruje do USG i dostani enumerek to idzie pietro wyzej i rejestruje sie do lekarza na konsultacje (zaklada karte).

A jesli ma 150 złotych to może się zapisać do kliniki NEREIDA na Gorczyczewskiego do dr Ewy Biegańskiej i ona zrobi jej wszystkie badania i USG. Trzeba zadzwonić: 0 61 843 50 20, powiedzieć jak bardzo to jest pilne i sie wepchac (tam sa spore kolejki i czeka sie na wizyte okolo 3 tygodni).

I to nie jest normalne - taki brak przyrostu - oznacza ze cos jest nie halo (albo z dzieckiem albo z lozyskiem)

reklama
Dzień Doberek.
Od rana myślę jak tam Agissa - czy załapała się na 1-go? raczej chyba nie:blink: No i jak Helenka - czekamy na wiadomości. U mnie dziś mrozi, ale jest pięknie słonecznie. Na pewno zaliczę jakiś spacerek, mimo, że mnie gardło boli. No i dokuczają mi te biodra - nie mogę spac głównie z tego powodu. Ostatnio to się zapomniałam i o mało na brzuch nie położyłam :szok:
DZiś jakies rozwolnieie mi towarzyszy - czyżby kolejny sygnał?? Choc Natalka coś pisała jakis czas temu o tym a dalej jest z nami:sorry:
Miłego dnia

Do góry