reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Dziewczynki a jak to jest z tym opadaniem brzuszka?;-) bo niby patrzę od dwóch tygodni próbuje dostrzec a mi się wydaje ,że On jest ciagle jest w tym samym miejscu:-(, nawet mój maz sie smieje,ze jak siła woli będę go sciągała w dół to niedługo bedzie na kolanach:wściekła/y: Czy Wam tak znaczaco opadły?

Najlepiej mozna to zobaczyc sprawdzajac wysokosc dna macicy gdzie wyczowasz gdzie maly siega

w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

reklama
wy tak piszecie że w ncy latacie ciągle do kibelka, a ja mam teraz na odwrót. Wcześniej latałam co godzinę, a teraz najczęściej idę raz albo dwa na całą noc. Za to w dzień co 20 minut. Jak chodzę to mam ciągle wrażenie że mi się chce ale zwykle to uda mi się zrobić 3 kropelki.

wy tak piszecie że w ncy latacie ciągle do kibelka, a ja mam teraz na odwrót. Wcześniej latałam co godzinę, a teraz najczęściej idę raz albo dwa na całą noc. Za to w dzień co 20 minut. Jak chodzę to mam ciągle wrażenie że mi się chce ale zwykle to uda mi się zrobić 3 kropelki.
a ja za przeproszniem to sikam jak nakrecona....dzisc w nocy to przeszlam chyba sama siebie i wstawalam z 10 razy...masakra i ciagle chce mi sie siku chociaz brzuch raczej sie nie obnizyl wiec juz zaczynam sie zastanawiac co bedzie jesli sie obnizy....chyba z kibelka nie wyjde....

Najlepiej mozna to zobaczyc sprawdzajac wysokosc dna macicy gdzie wyczowasz gdzie maly siega

w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.
to mi w takim razie nic nie opadło;-)

Opisze mi któraś z Was jak te skurcze wyglądają?

Wczoraj lezałam na boczku, brzuch stopniowo napinał się i robił taki twardy.Cięzko było mi oddychać do tego ból głowy i ból z krzyża... i tak z 10 razy nieregularnie.

To są te skurcze czy nie?

No to mi w takim razie opadł:szok:.
Juz nawet ostatnio w lusterku zauważyłam ze dziwnie mi się koszulka układa na brzuchu.Lepiej mi się oddycha no i moje żebra nie są już tak pokopane...
Ale dopiero siedząc na kibelku poczułam ciepełko na udach- patrze a to mój brzuch jednak :-)

Mój gin na początku chciał mi dać tabletki ( esentiale) bo myślał że to przez tą watrobę ale wolał zrobic wczesniej test. W sumie mogłabym je brać ale już dosyć sporo tego się łyka i nie chcę się faszerować.Kosmetyki jak ciagle cos zmieniam i nigdy takiej swedziawki nie miałam. Wiec odp jest prosta - to wszystko przes dzidzi:-D, muszę wytrzymac już no co poradzę...tylko najgorzej że to w nocy sie nasila , w dzień jakoś daję radę..
Alergie pojawiają się znienacka.

reklama
:-( tak mi nie dobrze ....
wczoraj połozylam sie spac po 22 i zasnełam czego nie było chyba od 2 tyg !! w nocy wstawalam 2 razy na siku tylko co dla mnie duzym zaskoczeniem ... ale za to głowa mnie mocno bolała i musialam wziasc tabletke... i pozniej nie dosc ze głowa to i cos w szyji bolało szok :( taka noc straszna za mna ze nie wiem w sumie wstalam przed 11 dopiero ale jak wstaawalam i wogole jak wstaje to kłuje mnie z dołu a zeby tego było mało to mnie uciska cos z lewej strony pod zebrami pewnie synuś sie przesunał ... i tak mi zle i nie dobrze :( pozatym szaro za oknem :( eh ide zaraz zrobie ciepla herbatke i sie połoze to moze niuniuś sie przesunie troszke

Do góry