reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Kurcze Anadri na pewno wszytsko jest ok z dzieckiem, nie możemy sobie wkręcać problemów......... Ja po ostatnim USG miałam już wizję wodogłowia, oczywiście sama zaczęłam sobie diiagnozę stawiać, bo wyszło, że w 32 tygodniu główka wychodziła na 36 tydzień, zaczęłam szperać w necie po czym opanowałam się, soryyyy co ja wyprawiam ...........lekarka wyjasnieła przecież, że Dzidzi zazwyczaj pomiary miała do przodu, ale w normie......... przeciez jakby było coś nie tak, to do tej pory już bym była o tym poinformowana............. Także spokojnie i najlepiej za dużo nie myśleć ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
a ja wam powiem że jak oglądałam jeo film "conieco o rozwoju dziecka" to niektóre rzeczy wydaway mi się przesadzone....:sorry:
to dzieccko po 1 wiecznie spokojne, a nie wierzę że niemowleta takie są i zasypiają podczas ubiersania albo zmiany pieluszki...
po 2 tyle rtazy obkręcił maluszka że nawet nie zliczyłam...
po 3 to jeśli chodzi o kąpanie to dużo wody lał do wanienki...
i całośc jakaś taka,.. sama nie wiem....
Kam
Ale on na tym filmie na płycie przecież wyjaśniał że ten maluch od pierwszych dni życia był tak "trenowany" dlatego teraz jest taki spokojny - bo przyzwyczajony :tak:, a na filmie maluch to miał już ze 3-4 m-ce...
Napweno nie bedzie tak pieknie od samego początku, ale w miarę upływu czasu my bedziemy sie przyzwyczajały i maluszki także :tak:

tylko ze moje wielowodzie sie pojawilo okolo 2 tygodnie temu dopiero i dlatego nie wiedza co sie dzieje niby. ale dam rade ! nie moge sie wiecznie stresowac bo maly bedzie placzliwym dzieckiem, a tego nie chce.

tak osbie teraz pomyslalam - a moze ja za malo pije? bo jakos nie moge sie zmusic do tych 2 litrow dziennie, nawet 1,5 l przychodzi mi z trudem ... i moze za malo siusiam i dlatego ?
u mnie pojawiło się nagle 5 tyg temu... wczesniej tez było ok...

mamulica dziekuje za slowa otuchy. przyznam, ze jest mi razniej, kiedy wiem ze nie jestem sama, choc wiem ze to bardzo egoistyczne z mojej strony ....

mary a jest moze filmik jak sie "trenuje" noworodka, zeby potem byl takim grzecznym niemowlakiem?? przydaloby sie hehehe

(...)
mary a jest moze filmik jak sie "trenuje" noworodka, zeby potem byl takim grzecznym niemowlakiem?? przydaloby sie hehehe
On tam mówił na tym filmiku na dvd że dziecko wyczuwa nasz niepokój, zniecierpliwienie i pośpiech i wtedy sie denerwuje... a jeśli maluch nie jest skory do współpracy to nalezy spokojnie danej czynności zaprzestać na kilkanaście sekund, odwrócic jego uwagę (np zabawą nóżką albo brzuszkiem i powrócic do czynności...
I jeszcze było o wkładaniu do wody - ze jesli dziecko protestuje mimo ze temperatura dobra to warto sprobowac z recznikiem powolutku je wkładać do wanienki. Że może mu sie nie podobać przechodzenie z suchego w mokre a z recznikiem mniej ta róznice dziecko odczuje. Poxniej taki recznik zostawia sie na dnie wanienki i maluch nawet nie jest wstanie zauwazyc kiedy sie zamoczyl.. ;-)

Anadri - nie martw sie, napewno bedzie dobrze, juz malutko zostało, damy radę. Wiem jak to jest sie martwic o istotke której nawet nie mozemy pomóc póki sie nie urodzi. U mojego maluszka wykryli arytmie serduszka w 32 tygodniu, narazie sie niby unormowało, trzymam kciuki zeby i u Was było wszystko dobrze:tak:
A tak wogóle to duzo picia jest chyba wskazane przy malowodziu ale przy wielowodziu???...:confused: Chyba ze sie mylę:sorry:

śliczna "zima" pździernikowa.....
dziękuję i możesz mi więcej zdjęć podesłać:-D
ale z tymi autami to faktycznie nie za ciekawie,...:sorry:
cholera ja chcę śnieguuuuu:-(
to zapraszamy do stolicy :)))
ja własnie wróciłam bo męża odwiozłam na konferencję, biedny po wczorajszej imprezie za blady był żeby wsiąść do samochodu za kierownicę więc go zawiozłam i wróciłam wkurzona bo ludzie jak spadnie śnieg zapominają jak się jeżdzi i rozpędzają się max do 40 km/h i mardzą, że korki....
Jak dla mnie trochę za wcześnie na zimę.

wiem, widzialam to i przyznam, ze to swietny pomysl, bo maly sie nie sterusje ze nagle sie zmino zrobilo.
mam nadzieje, ze wszystko bedzie nam wychodzilo tak swietnie jak jemu :)

reklama
Anadri, mnie powiedzieli, że wielowodzie jest często u osób , które mają skłonność do zatrzymywanie wody w organizmie... Ja cała z resztą jestem spuchnięta i zawsze jak np były upały to puchłam....
A Ty jak Anadri??

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry