reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

"Wylicz dokładnie tutaj kiedy masz konie trymestru: - Kalkulator ciąży i porodu i jesli umowa ci sie konczy po tym terminie to jestes kryta " ( nie wiem jak to z tymi kawałkami cytatów, jak podzielić:-D)

Wyliczyłam i wyszlo ze 20 kwiecien:)))
Ja mam takie stres przd moją szefową mowię Wam. Dlatego chcę wysłac zwolnienie i zaswiadczenie o ciąży żeby jej nie widzieć.Paralizuje juz mnie na samą mysl o tym że miałabym z nią o ciąży rozmawiać.sama ma dziecko ale czy taka małpa to zrozumie a gdzie tam praca, praca, praca tylko to jest dla niej ważne.

reklama
no jestem pojechalam autobusem heh ;-)
wszystkpo jest w pozadku ale za to ze jestem taka slaba dostalam 3 kroplowki jedna wzielam na miejscu a teraz jeszcze przez 2 dni musze isc. :confused2: ale jakby nie patrzec to po tej kroplowce dostalam wiecej sily i co najwazmiejsze cala noc spalam i nie wymiotowalam ani nawet mnie nie mdlilo oby tak dalej :laugh2:
poza tym z dolegliwosciami to mam prawie codzien inaczej :huh:
z tego co widze ceny za prywatna wizyte tak bardzo sie nie roznia tutaj zaplacilam 80 lir czyli na zlotowki to 160.

no jestem pojechalam autobusem heh ;-)
wszystkpo jest w pozadku ale za to ze jestem taka slaba dostalam 3 kroplowki jedna wzielam na miejscu a teraz jeszcze przez 2 dni musze isc. :confused2: ale jakby nie patrzec to po tej kroplowce dostalam wiecej sily i co najwazmiejsze cala noc spalam i nie wymiotowalam ani nawet mnie nie mdlilo oby tak dalej :laugh2:
poza tym z dolegliwosciami to mam prawie codzien inaczej :huh:
z tego co widze ceny za prywatna wizyte tak bardzo sie nie roznia tutaj zaplacilam 80 lir czyli na zlotowki to 160.

Ja wczoraj zjadlam 2 lody algida i mandarynki, za jakies 20 min poszlam sie myc..
Myję zęby i jak mi ta pasta podeszła to już koniec:-( głowa w muszli....
Myslałam ze mnie ominie wszystko co najgorsze a tu proszę nie ma lekko:-D

Annas bardzo mi przykro. Pamietaj, ze jeszcze wiele kolejnych szans przed toba....
Dziewczyny piszecie, ze rezygnujecie ze wspolzycia ze wzgledu na fasolke, a ja czytalam, ze udane zycie seksualne w czasie ciazy bardzo dobrze wplywa na rozwoj malenstwa.
Nam na poczatku odraczano wspolzycie, ale moj maz robil takie biedne minki i tak nalegal, ze kochamy sie codziennie, a nawet po kilka razy dziennie. Na szczescie zadnych plamien i wszystko ok, a nawet mam wrazenie, ze dziecie lubi takie kolysanie, bo nawet jak przed stosunkiem nie czulam sie najlepiej to pozniej jest mi blogo i przyjemnie - zadnych mdlosci, a nawet bol przechodzi...
Tak wiec mysle, ze cos w tym jest, ze seks pomaga... Oczywiscie jest to bardzo indywidualna sprawa, ale jesli nie plamicie to moim zdaniem warto sprobowac....
Pozdrawiam...

Cześć Mamuśki!!!
Od samego rana strasznie mnie mdli, nawet nie wychodzę z domu, nie mówiąc już nawet o jedzeniu :((
Na dodatek jestem okropnie zła bo dowiedziałam się że oblałam egzamin i ta się zdenerwowałam że masakra.... niestety to był ostatni termin i teraz muszę zdawać go w przyszłym roku w lutym :((( a ja chciałam się bronić we wrześniu :(((
strasznie mi źle idę popłakać :((

Cześć Mamuśki!!!
Od samego rana strasznie mnie mdli, nawet nie wychodzę z domu, nie mówiąc już nawet o jedzeniu :((
Na dodatek jestem okropnie zła bo dowiedziałam się że oblałam egzamin i ta się zdenerwowałam że masakra.... niestety to był ostatni termin i teraz muszę zdawać go w przyszłym roku w lutym :((( a ja chciałam się bronić we wrześniu :(((
strasznie mi źle idę popłakać :((

Niunians nie płakusiaj:-(
Egzamin może poczekać, stało się trudno nie denerwuj się teraz skup się na sobie i bobasku w brzusiu.Wiem że łatwo mówić, mi to tez gadają, "musisz jesc, zdrowo sie odzywiac nie denerwowac itp itd, szczegolnie jak się ma w pracy małpe szefową gdzie mobbing to dla niej chleb powszedni. Głowa do góry:-)

Annas- bardzo mi przykro, ja też jestem po stracie, więc domyślam się co czujesz:-(. Jeśli chcesz wejdź na wątek, ciąża po poronieniu- tam wszystkie jesteśmy po przejściach i nam możesz się wygadać, a to pomaga, uwierz. (*) dla Twojego aniołka.

Ja niestety muszę zrezygnować z przytulanek- lekarz zabronił ze względu na wcześniejsze poronienie.
Dziewczyny pozytywne myślenie jest bardzo ważne, nie dajcie się zwariować, to prawda, że wiele jest ciąż zagrożonych, ale z tego co wiem, to nie jesteśmy w stanie nic zatrzymać, jeśli dzieje się źle, ale my nic nie zmienimy, wszystko w rękach Boga, więc nie ma co się zamartwiać, tylko cieszyć się ciążą. Ja mimo straty staram się nie myśleć o zagrożeniu, jasne, że się boję, ale radość przewyższa;-) wszystko. I też tak trzymajcie.

Annas Tule cie mocno ....

Hej Mamuski co tam slychac? dawno nie pisalam choc sledze codziennie pogodla ładniejsza to i checi do życia wieksze :) zaraz do pracy sie szykuje a we wtorek mam wizyte mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze...
pozdrawiam i dbajcie o siebie buziaczki :*

reklama
Do góry