dziubasek08
Fanka BB :)
ja od poczatku ciąży ćwiczę jak mi się przypomnia mozna w ciazy cwiczyc te miesnie kegla? Bo polozna ostatnio mowila zeby zaczac to robić tydzien po porodzie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja od poczatku ciąży ćwiczę jak mi się przypomnia mozna w ciazy cwiczyc te miesnie kegla? Bo polozna ostatnio mowila zeby zaczac to robić tydzien po porodzie?
ja owszem czułam jak mnie położna nacinała ale nie bolało to. Zrobiła to akurat na skurczu jak ja napięta byłam, moęe leciutko zaszczypało, no ale i tak skurcz bolał, więc co tam lekkie szczypanie... a szycie nie bolało, bo dają do niego lekkie znieczulenie miejscowe - czuć, ze szyją ale nie boliA co do naciec krocza i szycia, to moim zdaniem dziewczyny nie ma sie czego bac. Jak dostalam moja mala rybke na raczki to juz nic sie nie liczylo i tylko pamietam jak mi lezala na brzuchu podczas rodzenia lozyska (maly pikus ;-)) i przez caly czas szycia (tzn pozniej sie skumalam ze w tym czasie mnie szyli ;-)). Naciecia wogole nie pamietam![]()
dziunka24 mój ma wielką nadzieję, że będzie chłopak, ostatnio to już mu powiedziałam, żeby nie przesadzał, z tymi komentarzami, że co kupie to mało męskie, bo jak córka wyskoczy to może mieć tylko do siebie pretensje, a raczej do swojego interesu, bo to od faceta zależy jaka płeć będzie hehehehe. :-)
dziubasek mnie tez mowiono ze mam od samego poczatku cwiczyc te miesnie Kegla, polozna i lekarz i nawet moja fizjoterapeutka mowila ze to bardzo wazne. Tutaj w Norwegii bardzo zadko nacinaja krocze, mowia ze to nie jest dobrze dla kobiety. Ale gdy jest duze ryzyko samoczynnego pekniecia krocza to wtedy to wykonuja w ostatecznosci. Tak ze dziewczyny nigdy nie jest za pozno, cwiczcie jak najwiecej.ja od poczatku ciąży ćwiczę jak mi się przypomni))) myślałam, że to podstawowe ćwiczenie w ciąży, po porodzie również, żeby szybciej doszło krocze do siebie. Na pewno nie zaszkodzi nawet jeśli nie uniknę nacięcia!!!
terin cesarki sie nie zmienil takze ma jeszcze 9 dni i bede trzymała nasza kruszynke w objeciach
,