reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Napewno...zwlaszcza, ze kazdy inaczej ale jak sie cos takiego zobaczy to czlowiek sie tak troche uspokaja, ze moze to wygladac tez nie tak calkiem przerazajaco.....
ciekawe ile takich babek nakrecili zanim znalezli taki spokojny co chcieli pokazac....

reklama
babeczki z Wrocławia
szukam prezentu dla teściowej z okazji urodzin no i wymyśliłam seans masażu relaksacyjnego - czy ktoraś z was może polecić jakieś konkretne miejsce? A może macie pojęcie o masażach w FAS'ie na Grabiszyńskiej - bo tam w sumie konkurencyjne ceny jak tak patrze i lokalizacja odpowiednia ?????????

przed chwila fatalnie sie poczułam, zmierzylam sobie cisnienie, a tu 90/45 i tętno 125... a leże od pół godziny. chyba jednak do kardiologa powinnam sie wybrac:-( dawki insuliny zmniejszone, wiec chyba to nie tu problem..

ja tylko na chwile bo mam zjeba... humor na maksa...
ale nie chce mie zaduzych zaleglosci.. dudziakowa jest w listopadoweczkach no ale moze nie doczytala do czego ta grupa...;-)
i nie trzeba "prosic" wystarczy napisac ze sie chce dolaczyc:tak:

nr tel tez mozna pisac jak sie nowy temat otworzy :)
no i zdjecia rowniez.... wszystko na co macie ochote dziewczyny

a watek jest utajony bo na gratulacjach kilka osob o to prosilo.... :)
ok to i ja poproszę zaproszenie

Dziewczyny, a slyszalyscie o tym, ze niby wg Swiatowej Organizacji Zdrowia, to porod naturalny to nie to samo co porod drogami natury. Bo porodem naturalnym nie mozna juz nazwac takiego porodu, gdzie zostaly zastosowane jakies pomoce farmakologiczne badz mechaniczne :sorry: to taka ciekawostka na dzis ;-)
mąż mi wczoraj właśnie mówił. Podobno tylko 6% tego co my uznajemy za poród sn jest w żeczywistości porodem naturalnym.

dziunka - a co jest wg WHO naturalne? nasze ciąże też chyba nie sa naturalne, bo w trakcie każda jakieś tabletki jednak bierze ...
to chhyba chodzi o to, ze u nas od razu na porodówce pakują wenflon w żyłę i a to oksytocybnę a to cos tam innego na rozluxnienie albo na wzmocnienie wpuszczą. Ale nie wiem czy tylko to.

a ogladałam sobie porody na youtobe bo chciałam zobaczyć jak wygląda parcie na żywo (ale kto nie lubi to niech nie ogląda, bo niechcę nikogo straszyć, wybaczcie), bo uczyła nasz położna na Sz.Rodz. i ten filmik mi się najbardziej podobał: YouTube - Porod w Polsce
fajnie, szybko jej posżło, zwłaszcza, ze rodziła na plecach a to duzo trudniejsze. Tylko musze przyznać, ze atmosfera średnio ciekawa. Jakoś tak bezosobowo. Nikogo bliskiego, ten lekarz taki średnio zainteresowany no i jak to lekarz przy porodzie, nie wiadomo po co właściwie tam jest. Jakoś tak... nijak.Ja inaczej wspominam, mimo, ze u mnie była chmara ludzi na małej salce, bo komplikacje i krew pępowinowa... ale jakoś tak inaczej mak mąz ttrzyma za rękę i plecki podtrzyma, a tu jakoś tak obco.

Czy myslicie, że w naszych realiach pozwola na poród w wodzie lub poród na kuckach?
Z tego co wiem poród w wodzie jest dostępny tylko w niektórych szpitalach z uwagi na sprzęt który jest potrzebny(trzeba wypytac i się zorientować).
Co do rodzenia w kuckach - myślę że jak najbardziej do zorganizowania. Trzeba by tylko wytłumaczyć wcześniej ze ci na tym zależy itd....
W końcu podobno nie ma rzeczy niemożliwych ;-)

Czy myslicie, że w naszych realiach pozwola na poród w wodzie lub poród na kuckach?
wiesz co ja to nie mam zielonego pojęcia czemu my musimy rodzić na siedząco skoro to najgorsza pozycja :crazy:, u mnie w szpitalu mają wannę przystosowaną do porodu i jest na sali porodowej, ale na sam poród kobieta trafia na łóżko :no:, nie wiem czemu to tak jest, może nie mają tak przystosowanego sprzętu

reklama
W moim szpitalu wszystko jest cacy - wanny, nowe jednoosobowe przyjemne sale do rodzenia...ale personel jest okropny!! i tego się boję, że bedą możliwości, ale 'niemiłe' Panie się zbuntują:wściekła/y:

wiesz co ja to nie mam zielonego pojęcia czemu my musimy rodzić na siedząco skoro to najgorsza pozycja :crazy:, u mnie w szpitalu mają wannę przystosowaną do porodu i jest na sali porodowej, ale na sam poród kobieta trafia na łóżko :no:, nie wiem czemu to tak jest, może nie mają tak przystosowanego sprzętu

No i Cię natną jak na filmiku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry