reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Miran, a może dziecię ucisnęło tak nieszczęśliwie na jakiś nerw? Ja nie wierzę, że poród boli tak niemiłosiernie. Będzie pięknie, bezboleśnie, szybko. U każdej z nas !!!!!!!!!!!!
Ja jestem tego samego zdanie!!!! Trzeba być dobrej myśli, a że będzie boleć to chyba każda z nas zdaje sobie sprawe.
filmik niesamowity:-D:tak:
ale nie zazdroszczę jej rozstępów....:shocked2::sorry:
No niektorzy majaa takie tendencje do roztepow, straszne, szkoda mi tych dziewczyn ile to kobieta musi sie poswiecac dla tych naszysz aniolkow.
Wiadomość od KaśkiK: "Jestem totalnie załamana :-( na siłę wstrzymują mi poród wszystko mnie boli wiem że dla dziecka ważny każdy dzień ale nie spodziewałam się takich męczarni " :-:)-:)-(
No i tak się długo trzymała z pozytywnym nastawieniem i tak w dalszym ciągu ją podziwiam, myślę że to chwilowe i będzie dalej walczyć. Gdyby tylko można było jej jakoś pomóc
Booossshhhheee!!!!!!!!!!!!!! Jaki straszny ten brzuch :confused2: Jak mozna do czegos takiego doprowadzic?? Nie wiem jaką trzeba miec skóre, żeby jakaś oliwka czy krem nie pomogły.
Czasami nawet kremy i oliwki nie pomogą taki poprostu jej urok i tez sie sie spodkalam z takimi roztepami na brzuchu i pupie.

reklama
Kaska! Biedulko! Myslimy o Tobie!!!

Nameczy sie kobiecina w imieniu zdrowka dzieciatka...

Co do ruchow, ja tez tak mam czesto w ciagu dnia i tez nie musze potrzasac brzuszkiem :) ale takich paseczek to nie mam...nawet nie wiedzialam, ze mozna takie miec...

Booossshhhheee!!!!!!!!!!!!!! Jaki straszny ten brzuch :confused2: Jak mozna do czegos takiego doprowadzic?? Nie wiem jaką trzeba miec skóre, żeby jakaś oliwka czy krem nie pomogły.
ja się smarowałam kremami, robiłam pilingi a rozstępy i tak mam. Z resztą widać na zdjęciach brzuszka które dzisiaj umieściłam :)) takie uroki. Nic na to poradzić nie można jeśli ma się to w genach

Passingby, ale co do tego ma relaksyna :eek::confused: Z tego co ja wiem to relaksyna działa raczej rozluźniająco na mięśnie macicy i "ułatwia" nam poród... Czegoś nie wiem???:eek::eek::eek:

oan wplywa wyciszajaco na samowolne skurcze macicy i rozluzniajaco na wiazadla - niestety nie tylko wiazadla spojenia lonowego ale wszystkie wiazadla dlatego moze byc odczuwalny bol kolan - tak mnie poinformowal ortopeda kiedy bylam na kontroli kolana i zmianie ortezy :)

oan wplywa wyciszajaco na samowolne skurcze macicy i rozluzniajaco na wiazadla - niestety nie tylko wiazadla spojenia lonowego ale wszystkie wiazadla dlatego moze byc odczuwalny bol kolan - tak mnie poinformowal ortopeda kiedy bylam na kontroli kolana i zmianie ortezy :)
Aaaaa... Dzięki!!! Ciekawa sprawa, pojęcia nie miałam!!! Nie wpadłabym na ten związek przyczynowo-skutkowy!!!:sorry::happy:

hehehe a pozniej chcecie jeszcze jakies dzieciatko czy na 2 stanie? :)
Na 2 pozostaniemy :) chyba ze los zadecyduje inaczej ;)
ja biorę dziennie 3 tabletki plus to co jest w składzie witamin.

Ja dzisiaj padam z nóg. Musiałam posprzątać zrobić zakupki na jutro na urczysty obiadek. Dodatkowo kupiłam sobie 2 poduszki bo dostaliśmy od moich rodziców dużą kołdrę 200x220 i pościel. Już w nocy próbowaliśmy czy nam wystarczy bo do tej pory spaliśmy pod osobnymi :))) ale ta się sprawdza :)))
Jutro przychodzą rodzice i teście na obiad a mi się nie chce gotować :((
My taka kolddre zazyczylismy sobie w prezencie slubnym i do tej pory nam sluzy(5lat). Uwielbiam ja:tak::-):-):-)

(...)
W ogole to mam strasznego lenia juz drugi dzien....dzis wstalam przed 9, zjadlam sniadanie zajrzalam na bb i polozylam sie znowu przed 11 i tak sobie dzemalam do 1....i dalej nic mi sie nie chce...dobrze, ze D obiecal dzis zrobic obiad....

Moze to organizm stara sie nabrac energii przed wysilkiem...w koncu mi juz 4 tyg zostaly...niw wiem, ale ostatnie kilka dni sie tak czuje....
w kazdym razie zawsze to jakas wymowka...;-)
Ja tez tak mam, tzn lenia i ciagle zmeczenie, w nocy nawet rzadziej wstaje, spie mocno.
Tez mowie do mojego M ze to organizm sie przygotowuje...

A dzis nad ranem, ok 4 rano strasznie zaczal mnie bolec brzuch ja na @, i to tak mocno, ze nie chcial przestac, a ja jak sparalizowana lezalam i czeklam co dalej...Ale w koncu po 40minutach wzielam nospe i na szczescie w miare szybko przeszlo. Ale bylam przestraszona. W wyniku tego nad ranem snil mi sie sen, ze o godz 9tej urodzilam dzieciaczka-wczesniaczka(byl we snie sliczniutki, kochaniutki itd:-D:-D:-D)o wadze 2500g i dlugosci 85cm:szok::szok::szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja od 2 dni mam jakąs wysypke na przedramionach i po bocznej części ud-myslę że to od płynu do płukania bo zmieniałam i widocznie mi nie służy....
na dodatek zaczął bolec mnie ząb wczoraj wieczorem- ale zeby tego było mało to dziąsło tez boli.... okropny mam dziś dziń...

reklama
No niektorzy majaa takie tendencje do roztepow, straszne, szkoda mi tych dziewczyn ile to kobieta musi sie poswiecac dla tych naszysz aniolkow.

Czasami nawet kremy i oliwki nie pomogą taki poprostu jej urok i tez sie sie spodkalam z takimi roztepami na brzuchu i pupie.
dokładnie..
moja bratowa też smarowała czym się da i miała mimo to ogromne rozstępy które strasznie ją swędziały jak się powiększały....
masakra...czały brzuch czerwony...i wszytstko bolało....
a nic nie pomagało..
a teraz biedna ma skórę jak ....hmmm skórka od ugotowanego jabłka(??) coś w tym stylu

podobnie do tego
bbbbblf.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry