reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witacjie dziewczynki:)

Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym....:wściekła/y: Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy.....Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia...:szok:I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic....:szok:A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....

ide sie polzyc buzka

Kochana - policz: małe średnio przybywa dzienie 25g, musi wazyc 2 kg zeby bylo spoko (powyzej 2 kg ie trzymaja w szpitalu jak nie ma problemow z oddychaniem i utrzymaniem temp.) czyli brakuje mu 700g, czyli musisz wytrzymac 26-27 dni!

Zapisz sobie duzyli literami, nie wiem zaznacz w kalendarzu zacisnij nogi i LEZ!

reklama
Dzudziakowa - będzie dobrze!!!! Znam dwie dziewczyny ode mnie z osiedla, które miały rozwarcie około 2 cm i dotrwały do końca. Po prostu leż, w ogóle się nie męcz,a wszystko będzie dobrze!!!!! Zobaczysz!!!! Leżenie działa cuda ;-)

Dudziakowa odpoczywaj!!! Lepiej żeby jak najdłużej Twoje maleńswo pomieszkało w brzuszku. Im dłużej, tym lepiej. A 2 cm to przeciez nie katastrofa. Moja mama w drugiej ciąży miała 2 cm rozwarcia od 7 miesiąca i poprzez leżenie dotrzymała do terminu, a nawet 4 dni po terminie. Więc nie przejmuj się.

A mój promotor NIE WLEPIŁ MI WARUNKU!!! JEstem szczęśliwa :rofl2::rofl2::rofl2: Jak go zapttałam kiedy trzeba oddać drugi rozdział, to popatrzył na mnie i powiedział: w październiku. O ile nie urodzisz ...

witam serdecznie po baaaaardzo dlugiej przerwie
mam nadzieje ze u Was kochane wszystko w porzadku tak jak i u mnie
nie staram sie nawet nadrobic zaleglosci bo jest to prawie nie mozliwe(z braku czasu)
bede teraz na bierzaco podgladac co sie u Was dzieje ;) widze ze co niektore tak jak np dudziakowa maja juz pierwsze skurcze itd za soba ,no to juz powoli nadchodzi czas na nas
Dudziakowa trzymaj sie i oszczedzaj,trzymam kciuki
pozdrawiam Was serdecznie :)

a mi wskoczy za tydzięń choć ogólnie teraz powinien....:-p
o mój suwaczek zawsze był dziwny... hahha
i się tym nie przejmuję...
i mam nadzieję że udodze w terminie 13.11 tak jak mi już od 2 miesięcy lekarze mówią:-D

reklama
Nawet nie wiem:baffled:
Mam na 15go listopada.
Musialabym to zaraz wyliczyc.
u mnie wychodzi równe 40 tygodni.

u mnie lekarz tez liczy tak ze 31 + 2 to juz 32 tydzien co jakby nie patrzec jest jak najbardziej logiczne:) przynajmniej dla mnie
dla mnie też

hmm.. a jak masz 31 lat i 2 miesiące to masz 32 lata? :szok:
najwyrażniej jest kilka szkół liczenia tygodni ciąży, jak ze wszystkim.. :nerd:
no ale jak jesteśmy w 8 miesiącu to w trakcie trwania tego miesiaca, a nie jak się skończy.

Witacjie dziewczynki:)

Ja dzis jestem w strasznym stanie psychicznym....:wściekła/y: Mialam najgorsza nocke w zyciu...od 24 do 3 mialam skurcze co 20 i co 15 minut.....
Juz myslam ze urodze...dzisiaj w nocy.....Bylam juz u lekarki o 8 rano..no i mam juz 2 cm rozwarcia...:szok:I jak tak dalej pujdzie to nawet i we wrzesniu moge urodzic....:szok:A juz na bank nie dotrwam do terminu.....JESTEM poprstu ZALAMANA!!!! Co jest chyba dobre to to ze maly warzy juz az 1300g..wiec raczej w maire ta waga....

ide sie polzyc buzka
Dudziakowa trzymaj się! Leż spokojnie i niczym się nie martw! My tu będziemy za Ciebie nogi zaciskać.

dziubakowa 3maj sie a ja chce powiedziec ze pazdziernik sie rozpakowal....
w sumie blizniaki ale to juz tak blisko....

https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2009-f281/chwale-sie-30756/
super! :-) to i na nas już niedlugo :tak:

Dudziakowa odpoczywaj!!! Lepiej żeby jak najdłużej Twoje maleńswo pomieszkało w brzuszku. Im dłużej, tym lepiej. A 2 cm to przeciez nie katastrofa. Moja mama w drugiej ciąży miała 2 cm rozwarcia od 7 miesiąca i poprzez leżenie dotrzymała do terminu, a nawet 4 dni po terminie. Więc nie przejmuj się.

A mój promotor NIE WLEPIŁ MI WARUNKU!!! JEstem szczęśliwa :rofl2::rofl2::rofl2: Jak go zapttałam kiedy trzeba oddać drugi rozdział, to popatrzył na mnie i powiedział: w październiku. O ile nie urodzisz ...
fantastycznie! Gartulacje!

Do góry