reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Dziewczyny, jak ten czas szybko leci! Przecież niedawno jeszcze byl kwiecień, marzec, sam początek ciąży, a teraz wkraczamy już w 8 miesiąc! Za jakieś 2 miesiące będziemy chwalić się swoimi pociechami, opisywać porody i podziwiać nasze maluchy...

Ja nadal piszę... :nerd::nerd::nerd: Oczy mi z orbit wychodzą, czuję zmęczenie psychiczne i nie mam ochoty na nic... Wczoraj mieliśmy gości - sąsiedzi z góry z 4-letnim chłopaczkiem. Jeszcze nigdy nie widziałam tak grzecznego i ułożonego dziecka! Postawa młodych rodziców też mnie zaskoczyła: dziecko od małego jest wszędzie z nimi, zarówno na weselach jak i domoych przyjęciach. Jest pocieszny i potrafi zająć się sam sobą. kiedy widzi, że nie może liczyć na zainteresowanie dorosłych.

bo Kaśka k napisąła że jej wskoczył już 8miech...
no a ja mam teraz ten termin taki jak Ona na 13.11... więc mi też już 8 wskoczył....
tyle że suwaczka sobie już nie zmieniałam....

więc ...

8 miesiąc już się zaczął......:szok::-D

Ostatnia edycja:
a od którego tyg się dokładnie zaczyna 8 msc?? :confused::sorry2:
Ja cały czas działam według tej rozpiski:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.

8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Ja nadal piszę... :nerd::nerd::nerd: Oczy mi z orbit wychodzą, czuję zmęczenie psychiczne i nie mam ochoty na nic... Wczoraj mieliśmy gości - sąsiedzi z góry z 4-letnim chłopaczkiem. Jeszcze nigdy nie widziałam tak grzecznego i ułożonego dziecka! Postawa młodych rodziców też mnie zaskoczyła: dziecko od małego jest wszędzie z nimi, zarówno na weselach jak i domoych przyjęciach. Jest pocieszny i potrafi zająć się sam sobą. kiedy widzi, że nie może liczyć na zainteresowanie dorosłych.
Musisz być dzielna!!!! Ja też przez to przeszłam i to całkiem nie dawno, najgorzej zacząć, a potem to się pisze i pisze i ciagle się wydaje że mało i mało i tak właśnie kończy się pisanie pracy. Potem tylko obrona i z głowy:happy2:. Dasz radę na pewno, tyl;ko się nie stresuj i postaraj się to polubic będzie łatwiej, tylko wiem że w ciazy nie jest tak łatwo się skupić, ale wierze w ciebie!!!!

Mi też 8 miesiąc:-) ale się cieszę!!!!:tak:
Byłam w Kościele, babka jakaś śpiewała wysokim tonem Ave Maria i jeszcze jedną pieśń, ale tytułu nie znam i cały brzuszek mi się ruszał:-D aż łaskotało mnie to i świetnie wyglądało.

natalunia dasz radę, najważniejsze to mieć materiały i pisanie jakoś idzie. Ja mam teraz w czwartek 4 rocznicę ślubu i poprawkę z prognozowania finansowego:-( i nic nie umiem, siadam dziś i do czwartku powtarzam sobie rozwiązywanie zadań:-( niestety muszę się sprężyć. A jak zdam to od razu biorę się za swoją pracę mgr, bo chcę ją zdążyć napisać przed rozwiązaniem, mama materiały więc powinnam się wyrobić.

He...., a to ja w 8 m-cu (32 tydz.)

Ja cały czas działam według tej rozpiski:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

jak ja sobie od końca wyliczyłam to zostało mi 61 dni do terminu...
ale szczerze to już nie umiem tego wyliczyć sobie....:-p
a jeszcze do tego ten suwaczek zawsze miałam tydzień do tyłu
a teraz po zmianie terminu produ już się pogubiłam..
bo chyba wychodi na to że teraz to idzie już 2 tyg do tyłu...:sorry2::confused:

Ostatnia edycja:
jak ja sobie od końca wyliczyłam to zostało mi 61 dni do terminu...
ale szczerze to już nie umiem tego wyliczyć sobie....:-p
a jeszcze do tego ten suwaczek zawsze miałam tydzień do tyłu
a teraz po zmianie terminu produ już się pogubiłam..
bo chyba wychodi na to że teraz to idzie już 2 tyg do tyłu...:sorry2::confused:
Nam na Sz.R. mówili żeby trzymać się tego terminu z miesiączki i pierwszego usg one przeważnie są najwiarygodniejsze. Bo teraz wszystko się zmienia bo dzieciątka rosną, ale to że jest większe nie musi znaczyć że urodzi się wcześniej tylko będzie po prostu duże przy urodzeniu.

reklama
Do góry