reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dzień Bobry :)

piękny dziś dzień :), serce potomka wali jak chrobcia (tadamtadamtadam)
termin wg usg 17.11.2009
maluszek: 5,4mm
pęcherzyk żółtkowy: 3,4mm
pęcherzyk płodowy: 28mm
wsio cacy :)

Buziaki i podobnych wyników dla tych które idą dopiero podejrzeć maluszka

Jestem szcześliwa :)

reklama
czesc dziewczynki!!
ja też sie zaliczam do tych które maja usg na dziś!! szczególnie że po ostatnim usg nie było nic widac, jade z duszą na ramieniu:dry:
nie mam zadnych objawów oprócz bolących piersi - nie wiem czy to dobrze!!nawet wiekszych zachcianek nie mam:confused:
dziś rano mialam straszny skurcz i ból brzucha!!Wystraszyłam się okropnie!!Wyobrazam se że takie mogą byc bóle porodowe!! No spa wyciszyła wszystko, ale nie wiem co to znaczy!! Być może to rzeczywiście wina gazów w jelitach, ale az taki ból....
wieczorkiem dam znac czy tym razem widać dzidzuska - mam wielką nadzieję, że tak!
pozdrawiam;-)

termin wg usg 17.11.2009

Gratulacje moja droga!! Ciesze sie ze wszystko ok!!

Witam się desczowo.
W Krakowie niestety pogoda do bani:dry:Nici ze spacerku.Synek spi wiec mam chwilkę zeby posiedzieć przy kompie.Zazdroszczę Wam, Ze macie już pierwsze USG za sobą.Ja nie mogę się doczekac kiedy zobaczę maleństwo na monitorze i przede wszystkim upewnie się, ze wszystko ok.:tak:
Natalunia. Ja też ciągle mam mdłosci do tego stopnia, że czasem wymiotuję.Najbardziej pomaga mi imbir.Gotową herbatkę z imbiru można kupić w zielarskim.W tamtej ciąży tylko to mnie ratowało.
Macie może dziewczyny jakieś przeczucia co do płci?W poprzednich dwoch ciązach się sprawdziło, a teraz wydaje mię, że będzie dziewczynka.:-)
Pozdrawiam ciepło i zycze wszystkim miłego popoludnia.:-)

termin wg usg 17.11.2009

serdecznie gratuluję! bardzo się cieszę!

Ewccia26 ja też mam przeczucie, że będzie dziewczynka ;-) powiem szczerze, że wiadomo, że kazda mama chce, aby jej maluszek był zdrowy, ale każda pewnie też ma swoje pragnienia co do płci i ja bardzo chciałabym córunię! aczkolwiek z synka pewnie też się będę bardzo cieszyć, z tym, że będzie problem z imieniem. dla dziewczynki mamy wybrane od dawna, dla chłopca jest wielki problem:-( będzie Junior, bo nie mamy żadnego pomysłu.

agagee na pewno będzie dobrze! trzymam kciuki! odezwij się po!

Natalunia ja mam mdłości o róznych porach dnia, ale nie są jakieś tragiczne! da się wytrzymać ;-) poza tym z innych objawów to ból piersi i zachcianki na kwaśne i to byłby koniec objawów ciążowych u mnie :-)

gie-oska super prezent na "zajączka" będziesz miała dla rodziny :-)

pozdrawiam serdecznie :-)

ja czuję, że to Wiktor będzie.........a mam córcię diabliczakę, która nieźle będzie szkolić małego.
ja to w ogóle w tej ciąży nie mam sił, mam mdłości okrutne.....a jeść to już sam nie wiem co bym chciała, zaglądam do pełnej lodówki i nic nie znajduję, mam nadzieję, że to minie.......aale najważniejsze by fasolce było dobrze

ja bym chciala teraz synka ale jakos czuje cos ze bedzie dziewczynka i tak jak piszecie chcemy aby nasze dzieci byly zdrowe:-)

passingby gratuluje dobrych wiadomosci!Nadal lekarz Ci blizniaki przepowiada??

A ja wlasnie nie mam mdlosci,wymiotow a To chyba zle co??zachcianki mam wlasnie ptys poszedl kolega do pracy przyszedl:-)no i wlasnie jakies syfki na buzce mi wyszly a w pierwszej ciazy tak nie mialam wiec moze jednak chlopiec bedzie, zachcianek tez nie mialam w pierwszej ciazy wiec chlopak oby...

dziewczyny macie juz widoczne brzuszki??

gie-oska ja należę do osób otyłych. zawsze miałam brzuszek, więc na razie trudno mi stwierdzić czy to ciążowy? wydaje mi się, że u mnie, właśnie ze względu na otyłość, późno będzie widać, a tak już bym chciała nosić ciążowy brzuszek! wczoraj w H&M oglądałam ciuszki ciążowe, ale jeszcze nic nie kupiłam. poza tym ceny mnie tam troszkę przeraziły. na allegro można dużo taniej dostać ;-)

Cześć dziewczynki!!!
Witam nowe mamusie :)) Nie było mnie cały weekend bo byłam na uczelni i jak wracałam nie miałam na nic siły tylko spać :))
ogólnie często mam zachciankę na ogórki! pod każdą postacią! konserwowe, kiszone, świeże ;-)

Natalunia ja mam mdłości o róznych porach dnia, ale nie są jakieś tragiczne! da się wytrzymać ;-) poza tym z innych objawów to ból piersi i zachcianki na kwaśne i to byłby koniec objawów ciążowych u mnie :-)
Zuważyłyście że dużo z nas ma zachcianki na kwaśne??? Ja dzisiaj miałam ochotę na pomarańcze :))
Natalunia - mdłości to mój chleb powszedni (jak chyba większości z nas) na szczęście mnie dopadają dopiero po południu, więc do południa napycham się do granić możliwości, żeby tylko nie stracić na wadze. Niestety w poprzedniej ciąży mdłości i wymioty spowodowały u mnie duży spadek wagi no i dzidzia nie dała sobie rady, no a potem po jej stracie to jeszcze bardziej schudłam. Mam teraz 7 kg do nadrobienia do swojej normalnej wagi więc nie mogę się dać mdłościom.
Cha aż się głodna zrobiłam !!! Idę coś zjeść póki jeszcze mogę.
Jedz ile tylko ci się zmieści :)) dbaj o dzidzie bo inaczej będziemy krzyczeć:wściekła/y:

termin wg usg 17.11.2009

Cieszę się że wszystko dobrze :))) Ja id ę dopiero 10 kwietnia :)))

ja bym chciala teraz synka ale jakos czuje cos ze bedzie dziewczynka i tak jak piszecie chcemy aby nasze dzieci byly zdrowe:-)

Ja też bym chciała synka bo już imię wybrane :))) ale się okaże dziewczynka też będzie kosiana:tak:

reklama
gie-oska ja należę do osób otyłych. zawsze miałam brzuszek, więc na razie trudno mi stwierdzić czy to ciążowy? wydaje mi się, że u mnie, właśnie ze względu na otyłość, późno będzie widać, a tak już bym chciała nosić ciążowy brzuszek! wczoraj w H&M oglądałam ciuszki ciążowe, ale jeszcze nic nie kupiłam. poza tym ceny mnie tam troszkę przeraziły. na allegro można dużo taniej dostać ;-)
Ja też mam brzuszek, ale raczej jeszcze nie ciążowy ;-) tylko z przed ciąży więc nie widzę żadnych różnic :)) a z ciuszkami to masakra, takie ceny ciążowych są że głowa boli. W H&M jest i tak taniej niż u mnie w okolicy. Ja muszę jeździć do Krakowa żeby kupić coś w H&M. Ale oglądałam na allegro różne rzeczy i są niektóre fajne za normalną cene. Więc pewnie kupie przez internet z resztą ja większość rzeczy kupuję na necie :)))

Do góry