reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Nie znalazłam dzidziusia i mam Lovelę i pl. do pluk. też tej firmy, ale chcę kupić następnym razem coś tańszego a dzidziusia polecają. Mój m. w szoku, że to takie drogie i że trzeba prasować? Przecież dzieciak leży w łóżku i nie pogniecie :szok: :-D
ja piorę w Bobasie. Chyba najtańszy ale tez trudno go dostać.

hehe ladnie masz tych bodziakow :-):-):-)

a co do meza to moj np. wczoraj stwierdzil po tym jak mu powiedzialam ze jeszcze jeden kombinezonik trzeba kupic bo ten co mamy jest na 56cm i napewno nie starczy na cala zime ze po co nam wogole kombinezon... "spiochy i kocyk w wozku przeciez wystarcza!" tak wiec zakupie bez jego wiedzy bo widze ze sie w tym temacie nie dogadamy na 100%
hahaha dobre. Te nasze chłopy to mają pomysły :-)

A wiecie ile mam czapeczek? nie chce mi się liczyc ale metr długości ;-)
ja mam 23 :zawstydzona/y:

reklama
klaudzia moja koleżanka rodziła 3 m-ce temu miała straszne stany zapalne i brała 3 antybiotyki jeden za drugim i bardzo byłam zdziwiona że nie kazali jej odstawić córeczki od piersi
teraz chyba inaczej się do tego podchodzi
prawie straciła pokarm mała ciągle wysypana ale jakoś dziewczyny przetrwały i dalej ciągnie z cycuszka

mam nadzieję że spokojnie będziesz mogła cieszyć się karmieniem:tak:
niektóre antybiotyki można brać przy karmieniu piersi - na bazie oksytocyny. Ja miałam 5 razy zapalenie piersi. Raz właśnie dostałam coś na oksytocynie, a raz niestety musiałam już wziąć duzo mocniejszy, bo tamte są o wiele słabsze. I jak brałam ten antybiotyk to mały przez 7 dni był na butli, a potem z powrotem na cyca wróciliśmy.

Wiesz Kasia, zarówno lakarka z przychodni jak i lekarz prywatny "olali" sprawę.
Przez chwilę bałam się, że to kłykciny, ale to musiałby mnie chyba mąż zarazić!!?? Poza tym one inaczej wyglądają.. I jest to hpv, czy cytologia ok nie eliminuje tej przypadłości?
jeśli cytologię masz ok to hpv to nie jest , inaczej wyszło by w wymazie :tak:

stresuje sie troche tym karmieni jak slysze o tych wszystkich problemach z karmieniem.....,oja mama mowila,ze nie miala z nami zadnych problemow jak nas karmila....mam nadziej, z tez tak bede miala:tak:

najważniejsze jest nastawienie. Jak wmówisz sobie, ze będziesz karmić to będziesz, a jak ktoś sobie powie, zę na pewno nie będzie, bo coś tam to choćby nie wiem co karmić nie będzie.

a ja dzisiaj miałam dziwne kłucia jakby jajniki ... dwa na raz i na 2 sek i tak z 3-4 razy i cisza i powtórzyło sie to jakieś 2 razy wieczorem ... nie wiem czy to od tak sobie czy to te "skurcze" sama nie wiem

Skurcz jak przyciśnie, to gorąco się robi i z mówieniem ciężko, tylko szukasz powietrza, bo Ci za mało ;-) Miałam to kilka razy już...
Ja mam póki co 3 czapeczki cienkie i jedną ciepłą z uszami :tak:

najważniejsze jest nastawienie. Jak wmówisz sobie, ze będziesz karmić to będziesz, a jak ktoś sobie powie, zę na pewno nie będzie, bo coś tam to choćby nie wiem co karmić nie będzie.

tak tak.. karmienie piersią to najbardziej naturalna czynność, nie można jej demonizować. Każda z nas to umie:tak:

reklama
Do góry