reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

jeszcze raz dziękuję;-)
BURA wiesz wydaje mi się , ze rzeczywiscie skoro już tyle się nasłuchałaś tych odgłosów to moze będzie Ci trochę łatwiej... albo mi się wydaje;-)

reklama
BURA wiesz wydaje mi się , ze rzeczywiscie skoro już tyle się nasłuchałaś tych odgłosów to moze będzie Ci trochę łatwiej... albo mi się wydaje;-)
Łatwiej to może nie, ale przynajmniej nie będę się krępowała własnych wrzasków, bo wiem, że to normalne. Zresztą i tak jeszcze nie wiem jak będę rodzić - na 99% będę mieć cc, chociaż ostatnio małe ułożyły się idealnie do naturalnego porodu. Trochę mi się to nie podoba, bo nastawiłam się już na cięcie i nie chciałabym, żeby w ostatniej chwili lekarz zmianił zdanie.

Dziewczynki mam dziś super dzień:-) miałam dzis pierwszy egzamin na prawo jazdy i zdałam:-):-):-) za 2 tyg już mogę się wozić:-) Jeszcze żaden egzamin mnie tak nie stresował;-)

Co do cycków;-)to leci ze mnie jak z krowy;-) Mam nadzieję , że na potem zostanie;-)
Lewatywa. hmmm jak dla mnie moze to być nawet przyjemne:cool2:
GRATULUJE to naprawde duży sukces zdać za pierwszym razem i to w tak zaawansowanej ciąży :happy:.
Co do lewatywy to nie mam zadania, może w szkole rodzenia dowiem się co oni myślą na ten temat i czy wogóle robią to w tym szpitalu. W piątek mam pierwsze ćwiczenia, a w poniedziałek zwiedzamy sale porodowe. Nie mogę się doczekać i jestem ciekawa jak na nie zareaguje :szok:.
Jeśli chodzi o siarę to mam, ale nic poza tym. Mleko mi nie leci, a siary małe ilości jak dotknę sutka, a wiem że nie można wyciskać wiec tego nie robię i nic mi nie leci samo.
Ja zakopałam się w praniu i prasowaniu ciuszków dla maleństwa i nie wiem czy kiedyś się z tym uporam.

Bura a jeżeli bedzie cesarka to masz jakiś wstepny termin ?czy to zależy od przebiegu ciązy?
Dokładny termin ustali mi lekarz na jakiś tydzień przed planowanym porodem. Na razie wiem tyle, że jeśli wytrzymam, to będzie to połowa października, czyli około 36 t.c. Wszystko zależy od kondycji łożyska, które przy bliźniakach szybciej się starzeje i przestaje spełniać swoją funkcję.

...
Ja zakopałam się w praniu i prasowaniu ciuszków dla maleństwa i nie wiem czy kiedyś się z tym uporam.
Heheh
Też dzisiaj pierwszą partie ubranek wpakowałam do pralki :tak: Te nowe..
Reszta ciuszków (po bratanicy) idzie paczką, więc kolejna akcja w planie..
Wiecie co, większość tych ubranek mam na 62 i tak się zastanawiam czy jednak tych new born nie kupić - w sumie chociaż kilka sztuk by się pewnie przydało...
i tak tez chyba zrobię :tak:
Poza tym zrobiłam już też miejsce w szafie na ciuszki Maleństwa i maila w sprawie oferty łóżeczek polskiego sklepu w Galway napisałam.
Nie ma co - ze dwa tygodnie jeszcze i trzeba będzie torbę pakować do szpitala :shocked2::-)

reklama
Dokładny termin ustali mi lekarz na jakiś tydzień przed planowanym porodem. Na razie wiem tyle, że jeśli wytrzymam, to będzie to połowa października, czyli około 36 t.c. Wszystko zależy od kondycji łożyska, które przy bliźniakach szybciej się starzeje i przestaje spełniać swoją funkcję.
Dzięki BURA ;-) tak pytam jakbym kiedyś miała urodzić blizniaki;-)

Wieci co ............. POJAWIŁY SIĘ MAJÓWECZKI 2010:szok:
Coraz blizej...

Do góry